Apple zahteva niže cene od dobavljača

Apple zahteva niže cene od dobavljača

Zbog usporavanja svetske isporuke telefona, a kako bi održao marže na visokom nivou, Apple smanjuje kvote aktuelnih dobavljača komponenti i traži nove dobavljače.

Nekoliko tajvanskih IT igrača kao što su Largan Precision, Foxconn Electronics (Hon Hai Precision Industry) i Pegatron Technology su već pogođeni ovim, navode izvori iz lanca snabdevanja.

Trenutno se Largan suočava sa snažnom konkurencijom u vidu japanske kompanije Kantatsu kod narudžbi modula kamere, dok su Foxconn i Pegatron već uvideli kako Apple dodaje novog proizvođača komponenti kao što je Wistron, za proizvodnju novog iPhone telefona.

Kako bi se smanjio uticaj ove Apple-ove odluke, tajvanski IT igrači agresivno nastoje da prošire svoje porudžbine od strane drugih klijenata i razvijaju svoju tehnologiju, stopu prinosa i kvalitet proizvoda.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Kompanija Leoni zapošljava 700 Prokupčana do polovine 2017. godine
Next Wall Street: Indeksi zabeležili skok

You might also like

Kompanije 0 Comments

Microsoft: Prihodi porasli za 12, a dobit za 16 odsto

Microsoft je u trećem tromesečju ostvario prihode od 24,5 milijardi dolara, 12 odsto veće nego u istom lanjskom razdoblju, dok je dobit tog softverskog diva skočila još i više.

Kompanije 0 Comments

Wood feel – prva strana investicija u Kuršumliji

Izraelska kompanija “Wood feel” pokrenuće od oktobra proizvodnju nameštaja u Kuršumliji, što je prva strana investicija u tom gradu.

Kompanije 0 Comments

HTC u gubicima, radna mesta na udaru

Jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona – HTC, nalazi se na ivici propasti.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply