Apple zahteva niže cene od dobavljača

Apple zahteva niže cene od dobavljača

Zbog usporavanja svetske isporuke telefona, a kako bi održao marže na visokom nivou, Apple smanjuje kvote aktuelnih dobavljača komponenti i traži nove dobavljače.

Nekoliko tajvanskih IT igrača kao što su Largan Precision, Foxconn Electronics (Hon Hai Precision Industry) i Pegatron Technology su već pogođeni ovim, navode izvori iz lanca snabdevanja.

Trenutno se Largan suočava sa snažnom konkurencijom u vidu japanske kompanije Kantatsu kod narudžbi modula kamere, dok su Foxconn i Pegatron već uvideli kako Apple dodaje novog proizvođača komponenti kao što je Wistron, za proizvodnju novog iPhone telefona.

Kako bi se smanjio uticaj ove Apple-ove odluke, tajvanski IT igrači agresivno nastoje da prošire svoje porudžbine od strane drugih klijenata i razvijaju svoju tehnologiju, stopu prinosa i kvalitet proizvoda.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Kompanija Leoni zapošljava 700 Prokupčana do polovine 2017. godine
Next Wall Street: Indeksi zabeležili skok

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

Saxo bank i ICICI Securities najavile novo partnerstvo

ICICI Securities Ltd, ogranak ICICI banke vodeće indijske kompanije za integrisane finansijske usluge i Sakso banka (Saxo Bank), specijalista za investicije i internet trgovanje različitim tržišnim materijalima najavile su strateško

Sledeće godine China Mobile započinje testiranje 5G mreža

Prema izvorima iz same industrije, jedan od tri kineska telekomunikacijska operatera, China Mobile, sledeće godine započeće s testiranjem 5G komunikacionih mreža.

Telekomunikacije 0 Comments

Britanski telekom otpušta 13.000 radnika

BT Group Plc, kolokvijalno poznat kao British Telecom, otpustiće 13.000 radnika u narednih 36 meseci, prenosi Bloomberg.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply