Apple zahteva niže cene od dobavljača

Apple zahteva niže cene od dobavljača

Zbog usporavanja svetske isporuke telefona, a kako bi održao marže na visokom nivou, Apple smanjuje kvote aktuelnih dobavljača komponenti i traži nove dobavljače.

Nekoliko tajvanskih IT igrača kao što su Largan Precision, Foxconn Electronics (Hon Hai Precision Industry) i Pegatron Technology su već pogođeni ovim, navode izvori iz lanca snabdevanja.

Trenutno se Largan suočava sa snažnom konkurencijom u vidu japanske kompanije Kantatsu kod narudžbi modula kamere, dok su Foxconn i Pegatron već uvideli kako Apple dodaje novog proizvođača komponenti kao što je Wistron, za proizvodnju novog iPhone telefona.

Kako bi se smanjio uticaj ove Apple-ove odluke, tajvanski IT igrači agresivno nastoje da prošire svoje porudžbine od strane drugih klijenata i razvijaju svoju tehnologiju, stopu prinosa i kvalitet proizvoda.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Kompanija Leoni zapošljava 700 Prokupčana do polovine 2017. godine
Next Wall Street: Indeksi zabeležili skok

You might also like

Nakon objave Galaxy Note9, pale akcije Samsunga, porasle akcije Apple

Sada, kada je Samsung Galaxy Note9 zvanično objavljen, došlo je vreme da se oglase i investitori i da svojim reakcijama ukažu na stanje na tržištu odmah po objavi telefona.

Kompanije 0 Comments

Royal Bank of Scotland u SAD-u plaća još 3,6 milijardi evra kazne

Zbog umešanosti u prodaju hipotekarnih hartija uoči izbijanja finansijske krize 2008. godine, Royal Bank of Scotland izdvojiće još 3,1 milijardu funti (3,6 milijardi evra) za plaćanje kazne u SAD, saopšteno je

Kompanije 0 Comments

Alphabet Inc uskoro pokreće YouTube TV

Kompanija Alphabet Inc. tokom narednih nekoliko meseci će na svojoj platformi YouTube pokrenuti novu uslugu koja će nuditi prenos sadržaja četiri vodeće američke televizijske mreže kao i kablovskih programa, najavila je u utorak

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply