Apple zahteva niže cene od dobavljača

Apple zahteva niže cene od dobavljača

Zbog usporavanja svetske isporuke telefona, a kako bi održao marže na visokom nivou, Apple smanjuje kvote aktuelnih dobavljača komponenti i traži nove dobavljače.

Nekoliko tajvanskih IT igrača kao što su Largan Precision, Foxconn Electronics (Hon Hai Precision Industry) i Pegatron Technology su već pogođeni ovim, navode izvori iz lanca snabdevanja.

Trenutno se Largan suočava sa snažnom konkurencijom u vidu japanske kompanije Kantatsu kod narudžbi modula kamere, dok su Foxconn i Pegatron već uvideli kako Apple dodaje novog proizvođača komponenti kao što je Wistron, za proizvodnju novog iPhone telefona.

Kako bi se smanjio uticaj ove Apple-ove odluke, tajvanski IT igrači agresivno nastoje da prošire svoje porudžbine od strane drugih klijenata i razvijaju svoju tehnologiju, stopu prinosa i kvalitet proizvoda.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Kompanija Leoni zapošljava 700 Prokupčana do polovine 2017. godine
Next Wall Street: Indeksi zabeležili skok

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Prvi let između Pekinga i Beograda 15. septembra

Prvi avion na liniji Peking – Beograd, preko Praga, u Beograd bi trebalo da sleti u petak 15. septembra.

Kompanije 0 Comments

Dragan Stevanović: Konkurišite za grantove i povoljne kredite

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije Dragan Stevanović pozvao je zainteresovane firme da apliciraju za grantove i povoljne kredite.

Kompanije 0 Comments

Apple razvija softver za upravljanje autonomnim vozilima

Nakon određenog razvoja svog Car Play sistema za upravljanje funkcijama automobila, kompanija Apple je fokus prebacila na nove mogućnosti koje imaju za cilj da u budućnosti pokreću autonomna vozila.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply