Povećana prodaja komercijalnih vozila u Srbiji

Povećana prodaja komercijalnih vozila u Srbiji

U Srbiji je zabeležen snažan rast prodaje komercijalnih vozila.

Da je privredi Srbije krenulo, svedoče podaci o porastu prodaje komercijalnih vozila. Prodavci kamiona još sabiraju rezultate iz prve polovine ove godine, ali je već sada jasno da se i njima, posle dužeg vremena, ukazalo svetlo na kraju tunela.

Prodaja lakih komercijalnih vozila, koja se najviše koriste u takozvanoj maloj privredi, takođe raste. Prva je s podacima izašla kompanija Opel Srbija, koja je saopštila da je rast prodaje njihovih komercijalnih vozila u prvih pet meseci 2016. u odnosu na isti period lane veći za čak 26 odsto.

Prema podacima koje je objavila Srpska asocijacija uvoznika novih automobila, prodaja lakih komercijalnih vozila Opela je za pet meseci dostigla brojku od 100 vozila, što je za razmere našeg tržišta sjajan rezultat.

– Za našim lakim komercijalnim vozilima i u Evropi vlada veliko interesovanje, tako da smo u 2015. prodali više od 100.000 ovih vozila – kažu u Opelu Srbija. – To je rast od 24 odsto u odnosu na 2014.

Prošle godine sva tri ključna modela lakih komercijalnih vozila Opela zabeležila su veliki rast prodaje – “vivaro” 38 odsto, “movano” 27 i “combo” 12 odsto.

Dobre rezultate beleže i ostali prodavci lakih komercijalnih vozila. Prema podacima Srpske asocijacije uvoznika, veoma dobro se prodaju vozila iz programa “Fiat professional”. Tako je “doblo cargo” dostigao brojku od 160 prodatih jedinica za prvih pet meseci ove godine. U istom periodu je prodato 210 “fiat ducata” i oko 70 “fiat fiorina”. Sjajne rezultate beleži i “dacia dokker” – više od 100 prodatih vozila za pet meseci 2016.

Ponuda na našem tržištu je veoma dobra. Tu su “Renault” sa “traffikom”, “masterom” i “kangoo expressom”. “Peugeot” takođe ima izuzetnu gamu lakih komercijalnih vozila poput “partnera”, “boxera” i “bippera”. Veoma traženi su i modeli “Citroena” – “berlingo”, “berlingo furgon”, “jumper”…

„GAZ“ SVE POPULARNIJI

LAKI kamioneti i kombiji ruskog “Gaza” koje prodaje “Verano motologistic” su sve traženiji. Dizel motori, robustnost i moderan dizajn, s dobro opremljenim kabinama, uz najnižu cenu na našem tržištu, pravi su hit.

Ipak, pravi bum u prodaji može se očekivati kada se ukinu carine na uvoz ruskih vozila, jer će tada, na primer, dobro opremljena “gazela next” koštati oko 11.000 evra sa dizel motorom.

BROJKE

* 70 prodatih vozila „fiat fiorina“ je pokazatelj oporavka tržišta

* 12 odsto je povećana prodaja „opel comba“ prošle godine u Evropi.

Izvor: GdeInvestirati/VečernjeNovosti
Previous Geox zapošljava 220 ljudi do kraja jula
Next Zajednička kampanja NIS-a i Agencije za bezbednost saobraćaja za veću bezbednost motociklista u saobraćaju

You might also like

Kompanije

Toyota investira u projekat letećih automobila

Japanska kompanija Toyota uložila je oko 350.000 dolara u leteće automobile, tačnije u projekat naziva Skydrive.

Kompanije

FlyDubai uvodi svakodnevne letove na liniji Beograd-Dubai

Avio-kompanija FlyDubai najavila je da će zbog velikog interesovanja uvesti svakodnevne letove na redovnoj liniji između Dubaija i Beograda.

Kompanije

Montenegro Airlines leti ka stečaju?

Poreska uprava odbila je zahtev Montenegro Airlinesa za reprogram poreskog duga od preko 15 miliona evra.