Mecafor ulaže 4 miliona evra u proizvodnju u Kikindi

Mecafor ulaže 4 miliona evra u proizvodnju u Kikindi

Francuska kompanija Mecafor je u aprilu ove godine simboličnim polaganjem kamena temeljca za izgradnju fabrike započela i realizaciju najavljenih 4 miliona evra investicija u Kikindi.

Na prostoru kikindske Industrijske zone uveliko je odmakla izgradnja fabrike te kompanije koja će biti usmerena pre svega za proizvodnju delova namenjenih automobilskoj industriji. Početkom oktobra očekuje se i start proizvodnje.

Od ukupno planiranih 4 miliona evra investicija, koliko je menadžment kompanije Mecafor opredelio za ulaganje u fabriku u Kikindi, blizu 46 miliona dinara izdvojeno je za kupovinu zemljišta, odnosno parcele u okviru kikindske industrijske zone. To pokazuje nameru investitora da, kada se za to steknu uslovi, proizvodnja bude i proširena.

– Mi smo upravo i odabrali ovu parcelu samim tim što postoji mogućnost proširenja u datom trenutku, kada se uslovi za to stvore. Svakako gledamo i na opšte uslove tržišta, tako da smo vrlo zadovoljni onim što možemo da očekujemo od budućosti – naglasio je Nikolas Grosdidier, predsednik Upravnog odbora kompanije Mecafor prilikom boravka u Kikindi.

– Išli smo logikom da bi velike kompanije trebalo gradu nešto i da nadoknade i tako je došlo do dogovora da kompanija Mecafor kupi ovo zemljište. Na taj način, naše opremanje kompletne industrijske zone praktično je “pokriveno” tom prodajom zemljišta – kaže Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde.

Tokom prve godine rada u fabrici kompanije Mecafor posao bi trebalo da dobije 50-tak radnika. I to, kako je najavljeno, bez subvencija države. Rok za završetak radova na izgradnji fabrike je septembar, a u oktobru bi trebalo da usledi start proizvodnje.

Izvor: GdeInvestirati/RTV
Previous Norveška: Ribnjaci u starim teretnim brodovima upola jeftiniji od gradnje tradicionalnih
Next UBS: Zlato je ušlo u novu fazu, ovo je tek početak

You might also like

Kompanije

Samsung vraća mobilni telefon na preklop

U Južnoj Koreji spremaju se da lansiraju u javnost novi Samsung W2017 – novi model mobilnog telefona na preklop, prenose mediji.

Saobraćaj

Mitsubishi lažirao podatke potrošnje goriva, akcije kompanije pale 15 odsto

Japanski proizvođač automobila Mitsubishi Motors priznao je da je lažirao podatke u testovima za potrošnju goriva za više od 600.000 vozila.

Kompanije

Rejting kompanije NVIDIA ojačan posle objave rezultata

Kompanija NVIDIA je objavila rezultate bolje od očekivanih u petak što je navelo mnoge analitičare da podignu svoje rejtinge i ciljne cene za akcije ove tehnološke kompanije.