McDonald’s na sudu zaštitio prefikse “Mc” i “Mac”

McDonald’s na sudu zaštitio prefikse “Mc” i “Mac”

Američki lanac restorana McDonald’s pred Evropskim sudom pravde je dobio spor oko korišćenja naziva “Mc” i “Mac” prilikom prodaje hrane i pića, čime će drugim kompanijama biti zabranjena upotreba tog termina.

Presuda je doneta po tužbi koju je američki gigant brze hrane podneo protiv singapurske kompanije Singapore’s Future Enterprise, kako bi je sprečio da registruje proizvod Maccoffee kao brend u EU.

Sud je u obrazloženju odluke naveo da bi upotreba logoa Maccoffee na nelojalan način prisvojila reputaciju McDonald’sovih logoa.

U odluci takođe stoji da su termini “Mc” i “Mac” skoro identični i da bi to moglo dovesti do zbunjivanja potrošača.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Milioni mobilnih telefona zaraženo opasnim virusom
Next Izveštaj o rezultatima službene istrage o učešću u ratu u Iraku zatresao Britaniju

You might also like

IT

Bluetooth 5.0 će imati duplo veću brzinu i četiri puta viši opseg

Bluetooth Special Interest Group najavio je da će, u poređenju sa trenutno dostupnim, sledeća generacija Bluetooth uređaja korisnicima ponuditi učetvorostručen opseg i dupliranu brzinu, zahvaljujući Bluetooth 5.0 tehnologiji.

Kompanije

Visa uvođenjem čipovanih kartica smanjila prevare za čak 70 odsto

Visa je objavila vest u petak da su prevare putem falsifikovanja, merene u dolarima, u septembru 2017. pale za 70 odsto u odnosu na decembar 2015. godine.

Banke i finansije

Sberbank je na vrhu liste magazina The Banker

Sberbank je prema rangiranju magazina The Banker preuzela prvo mesto među ruskim bankama, koje posluju na teritoriji Centralne i Istočne Evrope, a na listi Top 25 ruskih banaka u Centralnoj