Rusi ubeđeni da će London ostati vodeći globalni finansijski centar

London će ostati vodeći globalni finansijski centar posle Brexita, izjavio je danas vođa tima za uspostavljanje međunarodnog finansijskog centra u Rusiji, Aleksandar Vološin.

“London će definitivno ostati jedan od vodećih globalnih finansijskih centara. Ipak, određene vrste finansijskih transakcija i specifične institucije će se preseliti iz Londona u kontinentalni deo Evrope zbog zahteva evropskih propisa”, rekao je Vološin za rusku agenciju Tas s.

Kako je danas prenela agencija Reuters, Francuska, Nemačka i Holandija se nadaju da će se banke preseliti u njihove finansijske centre kako bi ostale unutar jedinstvenog tržišta.

Izvor:Tanjug
Previous Beogradska berza: Obveznice i Komercijalna pogurali promet
Next Italiji preti nova bankarska kriza

You might also like

Društvo

Stopa nezaposlenosti u Francuskoj pala ispod 9 odsto

Stopa nezaposlenosti u Francuskoj pala je ispod 9 odsto, prvi put od 2009., pokazali su objavljeni podaci francuske Kancelarije za statistiku Insee.

Tema dana

Lidl “iskopao” arheološko nalazište u Paraćinu

Na placu buduće prodavnice Lidl u naselju Gloždak u Paraćinu nalazi se groblje iz bronzanog doba, potvrdila su prva zaštitna arheološka iskopavanja na tom lokalitetu.

Društvo

Srbija dobija 12 miliona evra pomoći za ekološke projekte

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije pozvalo je lokalne samouprave, preduzeća, civilni sektor i nevladine organizacije da konkurišu za pomoć u realizaciji projekata kojima se povećava otpornost na klimatske