Fiat će smanjiti proizvodnju ako se ne ulaže u infrastrukturu

Fiat će smanjiti proizvodnju ako se ne ulaže u infrastrukturu

Ako se ne bude ulagalo u infrastrukturu, Fiat će biti primoran da otpušta radnike, upozoravaju ekonomisti. Zbog čega je saobraćajnica do Prištine i dalje prioritet, a odlaže se ona do Kragujevca, pita se Stamenković.

Ekonomiste nije previše iznenadila vest da će Fiat Chrysler automobili ukinuti jednu smenu i bez posla ostaviti 900 ljudi. Ukoliko se ne povećaju ulaganja u infrastukturu, upozoravaju stručnjaci, niko ne može da garantuje da se slično osipanje neće ponoviti već za koju godinu. Misle pre svega na povezivanje Kragujevca sa Koridorom 10.

Stojan Stamenković, jedan od autora “Makroekonomskih analiza i trendova”, upozorio je u utorak da takva opasnost nije isključena.

“Premijer nas je obavestio da će se Fiat zadržati i sada je najavljeno da će auto-put do Kragujevca biti završen do 2018. godine”, istakao je Stamenković. 

Foto: sumadijapress.co.rr

Foto: sumadijapress.co.rr

“Zašto je onda prioritet auto-put do Prištine, a ne auto-put do Kragujevca i povezivanje sa Koridorom 10? Bez ulaganja u infrastrukturu, Fiat će biti primoran da sužava izvoz i proizvodnju. Nije na nama da nagađamo, ali da li to znači da za dve godine može doći do zatvaranja još jedne smene”.

U najboljim danima u Kragujevcu se proizvodilo 120.000 vozila godišnje. Sada dostižu nivo od oko 80.000 vozila.

Izvor: GdeInvestirati/VečernjeNovosti
Previous Izrael gradi nova naselja na Zapadnoj obali i u istočnom Jerusalimu, SAD protiv izgradnje
Next Geox zapošljava 220 ljudi do kraja jula

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Japan obustavlja uvoz nafte iz Irana

Japanske naftne grupe spremaju se da prekinu uvoz nafte iz Irana pošto Tokio strahuje od američke odmazde ukoliko nastavi da trguje s Teheranom.

Kompanije 0 Comments

Kineska firma odbila dogovor sa Tesla Motorsom, još nema gradnje fabrike

Šangajska kompanija odbila je neobavezujuć dogovor koji je većinski vlasnik potpisao sa Tesla Motorsom o izgradnji fabrike u Šangaju.

Kompanije 0 Comments

Mali akcionari AIK banke nezadovoljni ponuđenom cenom, prete tužbom

Da bi postao stoprocentni vlasnik AIK banke, biznismen Miodrag Kostić mora da otkupi 8,1 odsto akcija ove banke od malih akcionara, koji su nezadovoljni ponuđenom cenom.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply