Fiat će smanjiti proizvodnju ako se ne ulaže u infrastrukturu

Fiat će smanjiti proizvodnju ako se ne ulaže u infrastrukturu

Ako se ne bude ulagalo u infrastrukturu, Fiat će biti primoran da otpušta radnike, upozoravaju ekonomisti. Zbog čega je saobraćajnica do Prištine i dalje prioritet, a odlaže se ona do Kragujevca, pita se Stamenković.

Ekonomiste nije previše iznenadila vest da će Fiat Chrysler automobili ukinuti jednu smenu i bez posla ostaviti 900 ljudi. Ukoliko se ne povećaju ulaganja u infrastukturu, upozoravaju stručnjaci, niko ne može da garantuje da se slično osipanje neće ponoviti već za koju godinu. Misle pre svega na povezivanje Kragujevca sa Koridorom 10.

Stojan Stamenković, jedan od autora “Makroekonomskih analiza i trendova”, upozorio je u utorak da takva opasnost nije isključena.

“Premijer nas je obavestio da će se Fiat zadržati i sada je najavljeno da će auto-put do Kragujevca biti završen do 2018. godine”, istakao je Stamenković. 

Foto: sumadijapress.co.rr

Foto: sumadijapress.co.rr

“Zašto je onda prioritet auto-put do Prištine, a ne auto-put do Kragujevca i povezivanje sa Koridorom 10? Bez ulaganja u infrastrukturu, Fiat će biti primoran da sužava izvoz i proizvodnju. Nije na nama da nagađamo, ali da li to znači da za dve godine može doći do zatvaranja još jedne smene”.

U najboljim danima u Kragujevcu se proizvodilo 120.000 vozila godišnje. Sada dostižu nivo od oko 80.000 vozila.

Izvor: GdeInvestirati/VečernjeNovosti
Previous Izrael gradi nova naselja na Zapadnoj obali i u istočnom Jerusalimu, SAD protiv izgradnje
Next Geox zapošljava 220 ljudi do kraja jula

You might also like

Kompanije 1Comments

Siniša Mali: Beograd kupuje 30 novih autobusa

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je danas da će grad Beograd nabaviti 30 novih autobusa za javni gradski prevoz od kompanije Ikarbus, prenosi Beoinfo.

Kompanije 0 Comments

Froneri: Najveći proizvođač sladoleda na svetu

Froneri će biti najveća kompanija za proizvodnju sladoleda koju će osnovati Nestle i R&R, britanski lider u kategoriji sladoleda.

Najvažnije vesti 0 Comments

NBS: Nema osnova da poslovne banke razmišljaju o primeni negativnih kamatnih stopa

S obzirom da Narodna banka Srbije ne primenjuje negativne kamatne stope u monetarnim instrumentima, nema osnova ni da poslovne banke razmišljaju o primeni negativnih kamatnih stopa, ocenila je danas centralna

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply