Kompanija Efko razmatra preseljenje u Srbiju

Kompanija Efko razmatra preseljenje u Srbiju

Zbog prestrogih socijalnih standarda u Austriji, veliki austrijski proizvođač krastavaca Efko razmatra preseljenje u inostranstvo, a među pominjanim zemljama nalazi se i Srbija, prenosi danas austrijski mediji

“Ako politika ne bude reagovala do jeseni, iduće godine nećemo više proizvoditi krastavce u Austriji”, rekao je direktor zadruge Efko Walter Shiffermiller austrijskom dnevniku precizirajući da su socijalni troškovi previsoki i da moraju da budu smanjeni.

Strožija pravila za sezonsku radnu snagu u Austriji za trećinu su skuplja nego u Nemačkoj, jer moraju da se plate i penzijski doprinosi, a radno vreme je strogo regulisano, ukazao je Shiffermiller.

Ti ljudi su, prema njegovim rečima, zainteresovani pre svega da rade što više u što kraćem roku i zarade što više novca. Efko razmatra mogućnost da proizvodna linija kapaciteta oko 4.000 tona krastavaca ubuduće bude u Srbiji.

Kompanija želi da  obezbedi svoju “brendiranu” proizvodnju.

Efko je ranije ove godine izgubio jedan veliki posao sa jednim značajnim austrijskom trgovinskim lancem, a posao je dobila nemačka firma.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Kina osudila "provokativne akcije" japanskih vojnih aviona
Next Prvi put u svetu više od milion električnih automobila

You might also like

Trgovina 0 Comments

Agrokor se priprema za IPO na Londonskoj berzi

Hrvatski koncern Agrokor u vlasništvu Ivice Todorića u pripremama je za javnu ponudu akcija (IPO), koju nameravaju da sprovedu narednog leta na Londonskoj berzi, prenose slovenački mediji.

Kompanije 0 Comments

Microsoft restruktuiranjem poslovanja sa telefonima ukida 1850 radnih mesta

Veliku priliku je Microsoft propustio posle kupovine Nokia odeljenja za uređaje i poslovanje.

Kompanije 0 Comments

Kompanija ABB kupila austrijski Bernecker Rainer Industrie Elektronik za manje od dve milijarde evra

Inženjerska kompanija iz Švajcarske, ABB objavila je u utorak da je kupila austrijskog proizvođača softverskih i sistemskih rešenja za automatizaciju industrijskih pogona Bernecker Rainer Industrie Elektronik, gradeći time poziciju u segmentu

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply