Kompanija Efko razmatra preseljenje u Srbiju

Kompanija Efko razmatra preseljenje u Srbiju

Zbog prestrogih socijalnih standarda u Austriji, veliki austrijski proizvođač krastavaca Efko razmatra preseljenje u inostranstvo, a među pominjanim zemljama nalazi se i Srbija, prenosi danas austrijski mediji

“Ako politika ne bude reagovala do jeseni, iduće godine nećemo više proizvoditi krastavce u Austriji”, rekao je direktor zadruge Efko Walter Shiffermiller austrijskom dnevniku precizirajući da su socijalni troškovi previsoki i da moraju da budu smanjeni.

Strožija pravila za sezonsku radnu snagu u Austriji za trećinu su skuplja nego u Nemačkoj, jer moraju da se plate i penzijski doprinosi, a radno vreme je strogo regulisano, ukazao je Shiffermiller.

Ti ljudi su, prema njegovim rečima, zainteresovani pre svega da rade što više u što kraćem roku i zarade što više novca. Efko razmatra mogućnost da proizvodna linija kapaciteta oko 4.000 tona krastavaca ubuduće bude u Srbiji.

Kompanija želi da  obezbedi svoju “brendiranu” proizvodnju.

Efko je ranije ove godine izgubio jedan veliki posao sa jednim značajnim austrijskom trgovinskim lancem, a posao je dobila nemačka firma.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Kina osudila "provokativne akcije" japanskih vojnih aviona
Next Prvi put u svetu više od milion električnih automobila

You might also like

Tema dana 0 Comments

Zašto privrednik iz Nemačke investira u Srbiju?

Na nedavno održanom poslovnom forumu u Franfurtu oko 200 nemačkih privrednika iskazalo je interesovanje za poslovanje u Srbiji. Šta naša zemlja nudi osim kvalitetne i jeftine radne snage?

Najvažnije vesti 2 Comments

Tesla 3: Šta govori podatak o 325.000 automobila prodatih za 3 dana  

Tesla Motors je odlučio da napravi model električnog automobila koji će po ceni od 35.000 dolara moći da priušti mnogi. Po broju prodatih vozila u pretprodaji, može se steći utisak

Transport 0 Comments

Dobit Mercedesa skočila 87 odsto

Prema preliminarnim podacima, Daimlerova dobit pre oporezivanja i kamata (EBIT) skočila je 87 odsto u prvom tromesečju na krilima potražnje za novom E-klasom.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply