Kompanija Efko razmatra preseljenje u Srbiju

Kompanija Efko razmatra preseljenje u Srbiju

Zbog prestrogih socijalnih standarda u Austriji, veliki austrijski proizvođač krastavaca Efko razmatra preseljenje u inostranstvo, a među pominjanim zemljama nalazi se i Srbija, prenosi danas austrijski mediji

“Ako politika ne bude reagovala do jeseni, iduće godine nećemo više proizvoditi krastavce u Austriji”, rekao je direktor zadruge Efko Walter Shiffermiller austrijskom dnevniku precizirajući da su socijalni troškovi previsoki i da moraju da budu smanjeni.

Strožija pravila za sezonsku radnu snagu u Austriji za trećinu su skuplja nego u Nemačkoj, jer moraju da se plate i penzijski doprinosi, a radno vreme je strogo regulisano, ukazao je Shiffermiller.

Ti ljudi su, prema njegovim rečima, zainteresovani pre svega da rade što više u što kraćem roku i zarade što više novca. Efko razmatra mogućnost da proizvodna linija kapaciteta oko 4.000 tona krastavaca ubuduće bude u Srbiji.

Kompanija želi da  obezbedi svoju “brendiranu” proizvodnju.

Efko je ranije ove godine izgubio jedan veliki posao sa jednim značajnim austrijskom trgovinskim lancem, a posao je dobila nemačka firma.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Kina osudila "provokativne akcije" japanskih vojnih aviona
Next Prvi put u svetu više od milion električnih automobila

You might also like

Kompanije 0 Comments

Uljara Vital poslovala pozitivno u prvih šest meseci, zaduženost ostaje problem

Uljara Vital iz Vrbasa pozitivno je poslovala u prvih šest meseci uprkos padu prihoda, pokazuju finansijski izveštaji ove kompanije.

Industrija 0 Comments

Lalić: Ikea računa na 2,5 miliona kupaca godišnje u Srbiji

Direktor kompanije Ikea u Srbiji Vladislav Lalić kaže da su počeli pripremni radovi na izgradnji objekta u Srbiji, a otvaranje najavljuje za leto sledeće godine.

Kompanije 0 Comments

Za ove kompanije će se čuti u 2016. godini

Ako želite da postanete preduzetnik, osim što vam je neophodna ideja, morate naučiti i zanat. Ali jedno je najvažnije, da donesete odluku da želite da pokušate i oslobodite se straha

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply