Kompanija Efko razmatra preseljenje u Srbiju

Kompanija Efko razmatra preseljenje u Srbiju

Zbog prestrogih socijalnih standarda u Austriji, veliki austrijski proizvođač krastavaca Efko razmatra preseljenje u inostranstvo, a među pominjanim zemljama nalazi se i Srbija, prenosi danas austrijski mediji

“Ako politika ne bude reagovala do jeseni, iduće godine nećemo više proizvoditi krastavce u Austriji”, rekao je direktor zadruge Efko Walter Shiffermiller austrijskom dnevniku precizirajući da su socijalni troškovi previsoki i da moraju da budu smanjeni.

Strožija pravila za sezonsku radnu snagu u Austriji za trećinu su skuplja nego u Nemačkoj, jer moraju da se plate i penzijski doprinosi, a radno vreme je strogo regulisano, ukazao je Shiffermiller.

Ti ljudi su, prema njegovim rečima, zainteresovani pre svega da rade što više u što kraćem roku i zarade što više novca. Efko razmatra mogućnost da proizvodna linija kapaciteta oko 4.000 tona krastavaca ubuduće bude u Srbiji.

Kompanija želi da  obezbedi svoju “brendiranu” proizvodnju.

Efko je ranije ove godine izgubio jedan veliki posao sa jednim značajnim austrijskom trgovinskim lancem, a posao je dobila nemačka firma.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Kina osudila "provokativne akcije" japanskih vojnih aviona
Next Prvi put u svetu više od milion električnih automobila

You might also like

Kompanije 0 Comments

Srbija: Fiat Chrysler ostaje najveći izvoznik, Philip Morris ostvario veliki skok

Ministarstvo finansija Srbije objavilo je da je kompanija Fiat Chrysler automobili Srbija i dalje na prvom mestu na listi najvećih srpskih izvoznika sa izvozom vrednim 663,6 miliona evra ostvarenim u prvih

Kompanije 0 Comments

Odobrena Microsoft-ova kupovina LinkedIna od strane Evropske Unije

Microsoft je ranije ove godine objavio da je za 26,2 milijardi dolara kupio društvenu mrežu LinkedIn, ali je zbog žalbi rivala da bi takva akvizicija mogla da sruši zakone o konkurenciji

Kompanije 0 Comments

McLaren-Honda najavio saradnju sa kompanijom Logitech

McLaren-Honda sa zadovoljstvom najavljuje novi višegodišnji ugovor s Logitechom, brendom globalne potrošačke tehnologije, koji postaje službeni partner tehnološke periferije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply