Velika Britanija namerava smanjiti porez na dobit preduzeća ispod 15 odsto

Velika Britanija namerava smanjiti porez na dobit preduzeća ispod 15 odsto

Kako bi privoleli investitore da ulažu u Veliku Britaniju nakon Brexita, vlasti planiraju znatno smanjiti porez na dobit preduzeća, izjavio je britanski ministar finansija George Osborne.

List “Financial Times” je prošle noći preneo da je ministar najavio nameru Vlade da uspostavi “super-konkurentnu privredu”, sa smanjenjem poreza ispod 15 odsto.

Preduzeća sada imaju obavezu da plaćaju 20 odsto poreza na dobit, te bi smanjenje za pet odsto značilo najmanji porez medju zemljama s najjačim privredama, naveo je list.

“Moramo da ostanemo usredsredjeni na put koji nam predstoji da izvučemo korist iz date situacije”, rekao je Ozborn.

Ta mera, kojom bi se Velika Britanija približila Irskoj koja ima stopu poreza od 12,5 odsto, može da uainteresuje preduzeća od kojih neka razmatraju odlazak iz Velike Britanije zbog nesigurnosti nastale posle Bregzita.

Referendum organizovan 23. juna, na kojem su Britanci odlučili da napuste EU, izazvao je drastičan pad funte prema dolaru i potres na berzama.

Izvor:Beta
Previous Uzgajanje povrća: Najjednostavnija zelena salata, najveća zarada na paradajzu i paprici
Next Bombaš samoubica detonirao bombu ispred konzulata SAD u Saudijskoj Arabiji

You might also like

Industrija 0 Comments

Kanadska kompanija želi sumpornu kiselinu iz RTB-a Bor

Tim Daniels, predsednik kanadske firme “Erin Ventures” izjavio je da je ta kompanija zainteresovana za kupovinu sumporne kiseline iz Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor.

Kompanije 0 Comments

Nissan pregovara o kupovini udela francuske vlade u Renaultu

Japanska kompanija Nissan navodno je počela pregovore s francuskom vladom u vezi sa kupovinom njenih 15 odsto akcija kompanije Renault.

Kompanije 0 Comments

Halkbank: Snažan rast profitabilnosti u prva tri meseca 2017.

Beogradski Halkbank objavio je nerevidirane rezultate poslovanja za prvi kvartal koji pokazuju snažan rast profitabilnosti u osnovnom poslovnom području.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply