Srbija: Skok kreditne aktivnosti

Srbija: Skok kreditne aktivnosti

Udruženje banaka Srbije objavilo je u danas, 4. jula, da su, na kraju juna 2016. godine u Srbiji, ukupni krediti privrede, preduzetnika i stanovništva iznosili 2.198 milijardi dinara, što je 1,8% više nego u maju.

Krediti preduzećima iznosili su oko 1.401 milijardu dinara i za 2% su veći nego mesec dana ranije. Ukupne pozajmice građana uvećane su za 1,3%, na 751 milijardu dinara, a krediti preuzetnicima veći su za jedan odsto i iznosili su 46,5 milijardi dinara.

Na kraju juna kasnila je otplata 12% ukupnih kredita, što je 0,6% manje nego u maju. Udeo pozajmica pravnih lica koji kasne u otplati smanjen sa 15,3 na 14,3%. U zakašnjenju je 16,1% kredita preduzetnika, a 7,3% kredita stanovništva.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Barclays upozorava investitore na nastupajuću recesiju
Next Samit u Parizu: Otvaranje poglavlja sa Srbijom do 18. jula

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Austrijska “Agrana” zainteresovana da investira oko 60 miliona evra u Srbiji

Austrijska kompanija “Agrana”, jedna od najvećih prerađivačkih kompanija voća, žitarica i krompira u EU, veoma je zainteresovana da investira oko 60 miliona evra u Srbiji u prehrambenu industriju, saopštilo je

Najvažnije vesti 0 Comments

Danas potpisivanje ugovora o prodaji IMT-a

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović prisustvovaće danas potpisivanju ugovora o kupoprodaji Industrije mašina i traktora (IMT) Beograd.

Najvažnije vesti 0 Comments

Svetske berze: Argentina i Rusija ostavile sva ostala tržišta u svetu daleko iza sebe

Berze zemalja u usponu, posebno u Argentini, Rusiji, Brazilu i Pakistanu, ostvarile su najbolje rezultate u prvoj polovini 2016.godine, dok je najveći pad zabeležila berza u Italiji. Na vrhu liste učinaka

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply