Srbija: Skok kreditne aktivnosti

Srbija: Skok kreditne aktivnosti

Udruženje banaka Srbije objavilo je u danas, 4. jula, da su, na kraju juna 2016. godine u Srbiji, ukupni krediti privrede, preduzetnika i stanovništva iznosili 2.198 milijardi dinara, što je 1,8% više nego u maju.

Krediti preduzećima iznosili su oko 1.401 milijardu dinara i za 2% su veći nego mesec dana ranije. Ukupne pozajmice građana uvećane su za 1,3%, na 751 milijardu dinara, a krediti preuzetnicima veći su za jedan odsto i iznosili su 46,5 milijardi dinara.

Na kraju juna kasnila je otplata 12% ukupnih kredita, što je 0,6% manje nego u maju. Udeo pozajmica pravnih lica koji kasne u otplati smanjen sa 15,3 na 14,3%. U zakašnjenju je 16,1% kredita preduzetnika, a 7,3% kredita stanovništva.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Barclays upozorava investitore na nastupajuću recesiju
Next Samit u Parizu: Otvaranje poglavlja sa Srbijom do 18. jula

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Beogradska berza: Alfa plam najprometniji, u skromnom ukupnom trgovanju

Reperni indeks beogradskog tržišta akcija u sredu je ostao gotovo nepromenjen u odnosu na juče, dok je ukupan promet, zahvaljujući isključivo državnim obveznicama, iznosio odličnih 600,7 miliona RSD (4,9 miliona EUR).

Makroekonomija 0 Comments

Rast BDP-a u prvom kvartalu 4,5 odsto

Realni rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) Srbije u prvom kvartalu ove godine u odnosu na isti period prethodne godine iznosio je 4,5 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Banke i finansije 0 Comments

Banke u Britaniji prošle “stres test”

Prvi put od kako je 2014. godine počela da sprovodi testiranje otpornosti banaka na niz potencijalnih ekonomskih šokova, Banka Engleske je saopštila da nijedna finansijska institucija u toj zemlji neće

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply