Sastanak lidera Zapadnog Balkana u Parizu

Sastanak lidera Zapadnog Balkana u Parizu

Danas se u Parizu održava sastanak lidera zemalja Zapadnog Balkana, sa ciljem da se zemlje tog regiona približe Evropskoj uniji i osnaži stabilnost i mir u regionu.

Pored Francuske, kao domaćina skupa, učestvovaće premijeri Albanije, Crne Gore, BiH, Kosova, Austrije, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Italije i Nemačke i kao i predstavnici EU.

Iz Vlade Srbije je najavljeno da će se premijer Aleksandar Vučić sastati sa komesarom Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Johannesom Hahnom, visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federicom Mogherini, kao i premijerima Albanije i Slovenije, Edijem Ramom i Mirom Cerarom.

Vučić je ranije najavio da će u Parizu tražiti objašnjenje zašto Srbiji nisu otvorena pregovaračka poglavlja 23 i 24 za članstvo u EU.

Prvi ovakav samit održao se u Berlinu 28 avgusta 2014, a drugi u Beču 27 avgusta 2015. Do 2018 godine planirano je održavanje još pet samita u sklopu “Berlinskog procesa”, koji je nastavak procesa sa Brda Brijuni koji su započele Hrvatska i Slovenija 2013. godine.

Izvor: Gdeinvestirati.com/FoNet
Previous Država nema nameru da proda udeo u Energoprojektu
Next Appleovi iMac računari uskoro dobijaju konkurenciju iz Microsofta

You might also like

Društvo 0 Comments

Forbes: Bill Gates prvi na listi najbogatijih, Trump pao za više od 200 mesta

Suosnivač “Microsofta” Bill Gates ponovo se našao na prvom mestu liste najbogatijih milijardera sveta američkog magazina Forbes sa bogatstvom procenjenim na 86 milijardi dolara, dok je predsednik SAD Donald Trump

Politika 0 Comments

Vladimir Putin u poseti Sloveniji

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin stiže danas u jednodnevnu posetu Sloveniji, gde će razgovarati sa rukovodstvom te zemlje i učestvovati na ceremoniji povodom obeležavanja 100-godišnjice izgradnje Ruske kapelice, na prevoju

Svetske berze 0 Comments

Evro na najnižem nivou prema dolaru u dve sedmice

Evro je u petak zatvorio prvo tromesečje 2017. na nivou 1,0652 dolara, što njegov najniži nivo u poslednje dve sedmice, dok je na kvartalnom nivou evropska valuta na dobitku 1,28%

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply