Sastanak lidera Zapadnog Balkana u Parizu

Sastanak lidera Zapadnog Balkana u Parizu

Danas se u Parizu održava sastanak lidera zemalja Zapadnog Balkana, sa ciljem da se zemlje tog regiona približe Evropskoj uniji i osnaži stabilnost i mir u regionu.

Pored Francuske, kao domaćina skupa, učestvovaće premijeri Albanije, Crne Gore, BiH, Kosova, Austrije, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Italije i Nemačke i kao i predstavnici EU.

Iz Vlade Srbije je najavljeno da će se premijer Aleksandar Vučić sastati sa komesarom Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Johannesom Hahnom, visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federicom Mogherini, kao i premijerima Albanije i Slovenije, Edijem Ramom i Mirom Cerarom.

Vučić je ranije najavio da će u Parizu tražiti objašnjenje zašto Srbiji nisu otvorena pregovaračka poglavlja 23 i 24 za članstvo u EU.

Prvi ovakav samit održao se u Berlinu 28 avgusta 2014, a drugi u Beču 27 avgusta 2015. Do 2018 godine planirano je održavanje još pet samita u sklopu “Berlinskog procesa”, koji je nastavak procesa sa Brda Brijuni koji su započele Hrvatska i Slovenija 2013. godine.

Izvor: Gdeinvestirati.com/FoNet
Previous Država nema nameru da proda udeo u Energoprojektu
Next Appleovi iMac računari uskoro dobijaju konkurenciju iz Microsofta

You might also like

Najvažnije vesti 2 Comments

Kakva je veza između američke monetarne politike i kursa dinara

Dok su kamate američkih Fedralnih rezervi padale, vrednost dolara je slabila a svetski finansijski investitori su kupovali hartije od vrednosti u onim zemljama gde su kamate više. Tu je bila

Tema dana 0 Comments

Saxo Bank u 2017. godini prednost daje evropskim i japanskim akcijama u odnosu na američke

Referentna vrednost S&P 500 indeksa akcija je u petak na zatvaranju berze bila 2258,07, samo 0,6% od svog maksimuma. Ovo ukazuje da akcije iz SAD opet ulaze na novu teritoriju.

Društvo 0 Comments

Veći porez na imovinu očekuje građane

Vlada Republike Srbije priprema nove izmene zakona o porezu na imovinu, pa se očekuje da od sledeće godine preduzeća plaćaju veći porez na imovinu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply