Sastanak lidera Zapadnog Balkana u Parizu

Sastanak lidera Zapadnog Balkana u Parizu

Danas se u Parizu održava sastanak lidera zemalja Zapadnog Balkana, sa ciljem da se zemlje tog regiona približe Evropskoj uniji i osnaži stabilnost i mir u regionu.

Pored Francuske, kao domaćina skupa, učestvovaće premijeri Albanije, Crne Gore, BiH, Kosova, Austrije, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Italije i Nemačke i kao i predstavnici EU.

Iz Vlade Srbije je najavljeno da će se premijer Aleksandar Vučić sastati sa komesarom Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Johannesom Hahnom, visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federicom Mogherini, kao i premijerima Albanije i Slovenije, Edijem Ramom i Mirom Cerarom.

Vučić je ranije najavio da će u Parizu tražiti objašnjenje zašto Srbiji nisu otvorena pregovaračka poglavlja 23 i 24 za članstvo u EU.

Prvi ovakav samit održao se u Berlinu 28 avgusta 2014, a drugi u Beču 27 avgusta 2015. Do 2018 godine planirano je održavanje još pet samita u sklopu “Berlinskog procesa”, koji je nastavak procesa sa Brda Brijuni koji su započele Hrvatska i Slovenija 2013. godine.

Izvor: Gdeinvestirati.com/FoNet
Previous Država nema nameru da proda udeo u Energoprojektu
Next Appleovi iMac računari uskoro dobijaju konkurenciju iz Microsofta

You might also like

Društvo 0 Comments

Pronađene dve rakete u avionu koji je u Beograd doleteo iz Bejruta?

Avio-kompanija “Air Serbia” je saopštila da je kargo pošiljka, koja je transportovana na dalju destinaciju, identifikovana na beogradskom aerodromu i da ta kompanija pomaže u istrazi u vezi sa pošiljkom.

Društvo 0 Comments

Dupliran broj korisnika internet bankarstva u Srbiji

Svetski ekonomski rast će ove godine po deveti put zaredom biti 3,5 procenata ili viši, što se nije dogodilo još od šezdesetih godina prošlog veka, pokazuje analiza Unicredit grupe, pripremljena

Tema dana 0 Comments

Ministar poljoprivrede Srbije o PKB-u: Nećemo žuriti, sve opcije u igri

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović izjavio je danas da su sve opcije u igri kada je reč o Poljoprivrednoj korporaciji Beograd (PKB).

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply