Nigel Farage podneo ostavku

Nigel Farage podneo ostavku

Jedan od najvećih zagovornika Brexita Nigel Farage podneo je ostavku na mesto lidera stranke UKIP.

Nakon Borisa Johnsona, koji je odustao od trke za vođu konzervativaca u Velikoj Britaniji, Farage je saopštio da daje ostavku.

“Pobeda kampanje za izlazak iz EU znači ostvarenje mojih političkih ambicija. U to sam ušao jer sam želeo samostalnu naciju, a ne da postanem karijerni političar”, kazao je Farage, nekoliko dana nakon što je uverio većinu Britanaca da na referendumu glasaju za izlazak te zemlje iz Evropske unije.

“Ne bih nikako mogao da postignem više nego što smo uspeli da postignemo sa referendumom. Zato, mislim da je u redu da se sada sklonim u stranu”, kazao je Nigel Farage.

Prema njegovim rečima, sada kada je zemlja vraćena iz ruku EU, on može da se ponovo posveti svom životu.

“Nadgledaću izlazak Britanije iz EU kao soko i možda povremeno dati neki komentar u Evropskom parlamentu”, kazao je Farage ponavljajući da Britanija nije poslednja država koja će istupiti iz Evropske unije.

Njegova ostavka još je jedan doprinos opštem političkom rasulu koje je nastalo u Velikoj Britaniji nakon Brexita.

Farage je već davao ostavku na mesto lidera stranke posle neuspeha UKIP-a na prošlogodišnjim izborima, ali se ubrzo ponovo vratio na tu funkciju. Međutim, sada je napomenuo da se to više neće događati.

Izvor: Gdeinvestirati.com
Previous Anketa Udruženja sindikata penzionera: Podižu kredite, još niži životni standard
Next Pred stečajem četvrtina preduzeća u Srbiji

You might also like

Politika 0 Comments

Saša Janković formira pokret

Predsednički kandidat Saša Janković izjavio je danas da će narednih dana formirati pokret u kome će biti stranke, organizacije i pojedinci koju su podržali njegovu kandidaturu.

Društvo 0 Comments

Srbija kupuje ledolomce, milionska šteta od leda na rekama

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da šteta zbog leda tokom januara iznosi 1,4 miliona evra i najavila je da će Srbija nabaviti dva ledolomca preko Elektroprivrede

Društvo 0 Comments

Ukoliko niste podizali dividende od 2012., na računu imate 2.600 dinara

Ako od 2012. godine do danas niste podizali svoje dividende na ime besplatno dobijenih akcija, na svom računu imate tačno 2.619,36 dinara, pišu Novosti.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply