Nigel Farage podneo ostavku

Nigel Farage podneo ostavku

Jedan od najvećih zagovornika Brexita Nigel Farage podneo je ostavku na mesto lidera stranke UKIP.

Nakon Borisa Johnsona, koji je odustao od trke za vođu konzervativaca u Velikoj Britaniji, Farage je saopštio da daje ostavku.

“Pobeda kampanje za izlazak iz EU znači ostvarenje mojih političkih ambicija. U to sam ušao jer sam želeo samostalnu naciju, a ne da postanem karijerni političar”, kazao je Farage, nekoliko dana nakon što je uverio većinu Britanaca da na referendumu glasaju za izlazak te zemlje iz Evropske unije.

“Ne bih nikako mogao da postignem više nego što smo uspeli da postignemo sa referendumom. Zato, mislim da je u redu da se sada sklonim u stranu”, kazao je Nigel Farage.

Prema njegovim rečima, sada kada je zemlja vraćena iz ruku EU, on može da se ponovo posveti svom životu.

“Nadgledaću izlazak Britanije iz EU kao soko i možda povremeno dati neki komentar u Evropskom parlamentu”, kazao je Farage ponavljajući da Britanija nije poslednja država koja će istupiti iz Evropske unije.

Njegova ostavka još je jedan doprinos opštem političkom rasulu koje je nastalo u Velikoj Britaniji nakon Brexita.

Farage je već davao ostavku na mesto lidera stranke posle neuspeha UKIP-a na prošlogodišnjim izborima, ali se ubrzo ponovo vratio na tu funkciju. Međutim, sada je napomenuo da se to više neće događati.

Izvor: Gdeinvestirati.com
Previous Anketa Udruženja sindikata penzionera: Podižu kredite, još niži životni standard
Next Pred stečajem četvrtina preduzeća u Srbiji

You might also like

Umetnost 4 Comments

Za rekonstrukciju Narodnog muzeja u Beogradu Republika Srbija izdvojila 824 miliona dinara

Narodni muzej u Beogradu i građevinsko preduzeće Koto potpisali su ugovor o izvođenju radova na restauraciji, sanaciji i adaptaciji najvažnijeg muzeja u našoj zemlji, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

Društvo 0 Comments

Tony Blair: Brexit bi mogao biti obustavljen

Izlazak Velike Britanije iz EU može biti obustavljen ukoliko zvaničnici evropskog bloka izraze spremnost da “izađu u susret” Londonu po pitanju zabrane slobodnog kretanja ljudi, ocenjuje bivši britanski premijer Tony

Društvo 0 Comments

Makedonija: Prosečna plata 361 evro

Prosečna neto plata isplaćena u Makedoniji u novembru prošle godine iznosila je 361 evro /22.380 denera/, i za 1,8 odsto je veća u odnosu na isti mesec 2015. godine, podaci

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply