NATO šalje “Avakse” u borbu protiv džihadista

NATO šalje “Avakse” u borbu protiv džihadista

Lideri NATO će odobriti upotrebu izviđačkih aviona “Avaks” kao pomoć koaliciji na čelu sa SAD koja se bori protiv takozvane Islamske države, izjavio je danas generalni sekretar Severnoatlantske alijanse Jens Stoltenberg.

On je rekao kako očekuje da će na samitu Alijanse u Varšavi takođe biti dogovorena nova uloga NATO u centralnom Sredozemlju, gde je Evropska unija rasporedila brodove kako bi sprečila krijumčarenje ljudi, prenela je agencija AP.

Stoltenberg je na konferenciji za novinare u sedištu NATO u Briselu predstavio ambiciozan program dvodnevnog samita, koji počinje u petak u poljskoj prestonici.

Od poslednjeg samita Alijanse u septembru 2014. u Velsu, NATO je preduzeo najveće ojačanje svojih odbrambenih sposobnosti još od “hladnog rata”, podstaknut pogoršanjem odnosa sa Rusijom i širenjem islamskog ekstremizma.

“Alijansu smo učinili bržom, jačom i spremnijom. Sad treba da preduzmemo sledeće korake”, istakao je Stoltenberg.

Izvor:Tanjug
Previous FAO i OECD: Tržište hrane u balansu, cene stabilne narednih 10 godina
Next Evropske berze: Italijanske banke pritisnule indekse, evro blago ojačao prema dolaru

You might also like

Geopolitika 0 Comments

Pariz i Dablin: Što brže pokretanje Brexita

Francuski predsednik Francois Hollande i irski premijer Enda Kenny na današnjoj zajedničkoj konferenciji za štampu u Dablinu izjavili su da London treba da obavesti Evropsku uniju “što je pre moguće” o

Geopolitika 0 Comments

Seul: Severna Koreja remeti GPS, ugrožene desetine brodova i aviona

Južna Koreja tvrdi da Severna Koreja putem radio talasa ometa GPS signal u Južnoj Koreji, što može uticati na bezbedno kretanje aviona i brodova.

Geopolitika 0 Comments

Sirija: Novo primirje u Alepu od ponoći

Rusija je najavila prekid vatre u Alepu kako bi se “stabilizovalo stanje”, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva odbrane.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply