Država nema nameru da proda udeo u Energoprojektu

Država nema nameru da proda udeo u Energoprojektu

Kompanija Energoprojekt holding obeležila je u petak 65 godina rada i postojanja, a mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je tom prilikom da će vlada nastojati da pomogne svim preduzećima koja u Srbiji posluju, bilo da je reč o državnim, privatnim ili firmama sa mešovitim kapitalom.

Premijer je istakao da država nema nameru da proda svoj udeo u Energoprojektu. Generalni direktor Energoprojekta Vladimir Milovanović rekao je da ta kompanija od osnivanja do danas deli sudbinu ekonomskih, privrednih i drugih dešavanja u zemlji, pa je tako kada je u zemlji bio prosperitet i mir i on rastao.

Poručio je da su u prošloj godini ostvareni poslovni rezultati koji su premašili 300 miliona evra i da su zaključeni ugovori vredni pola milijarde evra i da je to najbolji način na koji je obeležen jubilej.

Država je pojedinačno najveći akcionar Energoprojekta sa vlasničkim udelom od 33,6 odsto, dok rival Napred poseduje vlasnički udeo veći od 20 procenata.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Metalac stiče sopstvene akcije putem berze
Next Sastanak lidera Zapadnog Balkana u Parizu

You might also like

Da li evru preti krah?

U jeku najjače krize u Grčkoj pre gotovo šest godina, mnogi su evru i evrozoni odbrojavali poslednje dane, a takva predviđanja se nastavljaju i danas.

Kompanije 0 Comments

Delta holding jedini zainteresovan za Sava centar

  Na tenderu za osnivanje zajedničkog privrednog društva za rekonstrukciju i upravljanje Sava centrom jedinu prijavu poslala je kompanija Delta holding.

Svetske berze 0 Comments

Bitcoin dostigao vrednost od skoro 3.000 dolara

Bitcoin je danas dostigao vrednost od skoro 3.000 dolara po koinu, što je do sada rekordna cifra za najpopularniju kriptovalutu.

1 Comment

Leave a Reply