Država nema nameru da proda udeo u Energoprojektu

Država nema nameru da proda udeo u Energoprojektu

Kompanija Energoprojekt holding obeležila je u petak 65 godina rada i postojanja, a mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je tom prilikom da će vlada nastojati da pomogne svim preduzećima koja u Srbiji posluju, bilo da je reč o državnim, privatnim ili firmama sa mešovitim kapitalom.

Premijer je istakao da država nema nameru da proda svoj udeo u Energoprojektu. Generalni direktor Energoprojekta Vladimir Milovanović rekao je da ta kompanija od osnivanja do danas deli sudbinu ekonomskih, privrednih i drugih dešavanja u zemlji, pa je tako kada je u zemlji bio prosperitet i mir i on rastao.

Poručio je da su u prošloj godini ostvareni poslovni rezultati koji su premašili 300 miliona evra i da su zaključeni ugovori vredni pola milijarde evra i da je to najbolji način na koji je obeležen jubilej.

Država je pojedinačno najveći akcionar Energoprojekta sa vlasničkim udelom od 33,6 odsto, dok rival Napred poseduje vlasnički udeo veći od 20 procenata.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Metalac stiče sopstvene akcije putem berze
Next Sastanak lidera Zapadnog Balkana u Parizu

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Inflaciju u junu 0,4 odsto

Mesečna inflacija u Srbiji u junu ove godine iznosila je 0,4 odsto, a međugodišnja 2,3 odsto, saopoštio je danas Republički zavod za statistiku.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Predstavljena nova online platforma za trgovanje biomasom

Privredna komora Srbije promovisala je novu digitalnu uslugu – prvu online platformu za trgovinu biomasom u Srbiji, web portal Zelena energija.

Transport 0 Comments

Ryanairu odobreno preuzimanje Laudamotiona

Evropska komisija dala je zeleno svetlo za preuzimanje austrijske niskobudžetne aviokompsnije Laudamotion irskoj aviokompaniji Ryanair.

1 Comment

Leave a Reply