Vučić sa liderima Fiat Chrysler Grupe o planovima za fabriku u Kragujevcu

Vučić sa liderima Fiat Chrysler Grupe o planovima za fabriku u Kragujevcu

Premijer Aleksandar Vučić putuje je u Torino gde će  sa izvršnim direktorom “Fiat Chrysler Grupe” Alfredom Altavilom razgovarati o planovima za fabriku u Kragujevcu i o novom modelu.

Uprkos najavljenom smanjenju proizvodnje i otpuštanju radnika u kragujevačkoj fabrici, “nema šansi da će Fiat u dogledno vreme da napusti Srbiju”, saznaje dnevni list Danas iz krugova bliskih delu top menadžmenta Grupacije Fijat Krajsler automobili u Torinu.

Taj stav poslovodstva, tvrde izvori lista, premijeru Aleksandru Vučiću koji putuje u sedište Grupacije, preneće drugi čovek kompanije FCA, Alfredo Altavila.

Šta bi, pored čvrstih uveravanja da Fiat ostaje u Srbiji , Vučić  još mogao da čuje u Torinu?

Najpre to da u dugoročnijim planovima kompanija predviđa proizvodnju još jednog modela u Kragujevcu, čemu će da prethodi redizajn “fijata 500L”, na čemu se, inače, već duže radi. Sa izmenjenim likom “veliki fića” bi na svetskim tržištima trebalo da se pojavi dogodine. Vučić bi, s druge strane, mogao da ponudi Altavili da država Srbija, kao suvlasnik u FCA Srbija, finansijski učestvuje u osvajanju novog modela automobila planiranog za pogone kragujevačke fabrike.

Delimična obaveza države je da kod novog modela finansijski učestvuje u izradi alata i eventualne nabavke dodatne opreme, a ne i u finansiranju osvajanja i marketinškoj promociji tog modela, što je poduhvat “težak” oko milijardu evra i u potpunoj je nadležnosti centrale Fiata. Ipak, ukoliko zbog upošljavanja kragujevačke fabrike, projektovane za 300.000 vozila godišnje i dovođenja novih Fiatovih dobavljača u Srbiju, takav dogovor bude postignut, onda bi država,. Srazmerno svom udelu, trebalo da odreši kesu za nekih 300 miliona evra. Ukoliko Srbija taj novac nema, novi model će u Kragujevac da stigne kad u centrali Fiata procene da je za to došlo vreme.

Ali, zato će se u Torinu najverovatnije razgovarati o ugovornim obavezama koje Srbija nije ispunila – izgradnji auto-puta od Kragujevca do Koridora 10, modernizaciji dela lokalne pruge do uključenja na liniju Beograd – Bar.

Ono što Vučić u Torinu neće da čuje, je da bi menadžment FCA mogao da povuče odluku o ukidanju jedne od tri proizvodne smene i otpuštanju 900 od oko 3.200 kragujevačkih radnika, što će da izazove otkaze za još 600 ljudi iz kooperantskih firmi Manjeti mareli, DŽonsom kontrol, Sidžit i PMC. Ta odluka je, zbog slabijeg plasmana “fiata 500L”, pre svega na američkom tržištu, i svođenja proizvodnje na 75.000 automobila godišnje – neopoziva.

Inače, prijavljivanje zaposlenih za dobrovoljni odlazak iz fabrike počelo je još u ponedeljak i trajaće, kao što je već najavljeno, najverovatnije do 8. jula, a prvi presek, kada će biti objavljeno koliko radnika je spremno da napusti firmu, očekuje se krajem ove nedelje.

Šta će se dogoditi ako se za dobrovoljni odlazak ne prijavi dovoljan broj radnika, u sindikatu FCA juče nisu mogli da predvide, ali predsednik te organizacije, Zoran Marković, kaže da će o tome biti reči kada se, prema dogovoru sa sastanka od prošlog vikenda, ponovo sretnu sa premijerom, sredinom naredne sedmice.

“Očekujemo da će Vučić posle sastanka u Torinu moći nešto više da nam kaže o budućnosti i daljem razvoju fabrike, o proizvodnji još jednog modela, o ukupnom broju radnika koji bi trebalo da odu iz fabrike. Za sada, odlaze samo oni koji dobrovoljno prihvate ponuđeni socijalni program”- tvrdi Marković.

Danas saznaje da će, ukoliko se do 8. jula za odlazak iz fabrike ne prijavi predviđen broj radnika, u FCA Srbija biti napravljeni spiskovi tehnološkog viška. Ali, oni koji se tu budu našli, moći će da računaju samo na zakonom propisanu otpremninu, koja je mnogo manja od sadašnje ponude.

Foto: forums.vwvortex.com

Foto: forums.vwvortex.com

Obustavljena proizvodnja “fiće”

U kragujevačkoj fabrici je u ponedeljak, posle druge smene, privremeno obustavljena proizvodnja sve tri verzije “fijata 500L”. Montažne trake neće raditi do kraja nedelje, a radnici će naknadno biti obavešteni da li će proizvodnja ponovo biti pokrenuta naredne sedmice, ili će prinudni odmor potrajati do kraja izjašnjavanja o ponuđenom socijalnom programu. To bi bio dodatni “argument” da je, ipak, bolje da uzmu šta im se nudi, dok nije kasno… Izgubljena proizvodnja bi, nakon svođenje ovogodišnjeg plana, relativno brzo bila nadoknađena.

Bogata otpremnina

Ponuđeni socijalni program za dobrovoljni odlazak iz FCA Srbija, sadrži zakonsku otpremninu, koja predstavlja zbir trećine zarade zaposlenog u proteklih 12 meseci, za svaku navršenu godinu staža u Fijatu, kao i naknadu za slučaj nezaposlenosti, koju isplaćuje kompanija, a čiji iznos zavisi od dužine staža osiguranja zaposlenog. Zaposleni koji odluče da napuste radna mesta mogu da računaju i na fiksni deo u iznosu od 3.000 evra, uz naknadu za neiskorišćeni godišnji odmor i regres za ovu godinu. Iznos otpremnine kretaće se od 4.800 evra, za one najbrojnije, sa tri godine staža, do 12.000 evra za zaposlene sa 30 godina staža.

Izvor:Danas
Previous Republika Srpska ne priznaje rezultate popisa stanovništva u BiH
Next Kurs dinara bez promene u odnosu na juče, NBS kupila 30 miliona evra

You might also like

Kompanije 0 Comments

Srpska fabrika stakla u Paraćinu pred stečajem

Privredni sud u Kragujevcu doneo je rešenje o predstečajnom postupku u Srpskoj fabrici stakla u Paraćinu.

Kompanije 0 Comments

Železara “HBIS Group Srbija” ove godine očekuje prihod od 800 miliona dolara

Železara “HBIS grup Srbija” u Smederevu ove godine očekuje prihod od 800 miliona dolara, a problem u toj kineskoj kompaniji su brojna bolovanja i nedostatak radne snage, rečeno je u

Tema dana 0 Comments

Nestašica kafe u Brazilu, ministar traži dozvolu da je nabavi iz inostranstva

Brazilski ministar poljoprivrede zatražio je od nadležnog spoljnotrgovinskog tela (Camex) da odobri uvoz kafe, tipa robusta, kako bi sprečili nestašicu u zemlji.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply