Standard & Poor’s smanjio kreditni rejting Evropske unije

Standard & Poor’s smanjio kreditni rejting Evropske unije

Bonitetna agencija Standard & Poor’s smanjila je kreditni rejting EU, navodeći zabrinutost u jedinstvo bloka nakon Brexita.

Standard & Poor’s smanjili su rejting EU sa „dvostrukog A plus“ na „dvostruko A“. Pojedine antievropske partije pozdravile su izlazak Britanije iz EU i zatražile održavanje sličnih referenduma i u svojim zemljama.

„Prognoze za prihod, dugoročno planiranje kapitala i podešavanja ključne finansijske amortizacije nakon Brexita suočavaju se sa velikom nesigurnosti“, ističe se u saopštenju agencije.

Izvor: GdeInvestirati/Capital.ba
Previous Azijske berze: Funta pala, berze ojačale
Next Majska štednja građana Srbije 8,8 milijardi evra

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Turska: Inflacija porasla daleko više od cilja Centralne banke, lira oštro pala

Najnoviji loši ekonomski podaci, uključujući i negativan rast BDP-a u trećem kvartalu kao i novogodišnji teroristički napad u Istambulu. spustili su vrednost turske valute na novi rekordno nizak nivo prema

Tema dana 0 Comments

Smanjen nivo sive ekonomije u Srbiji

Preliminarni podaci Studije o stanju sive ekonomije u Srbiji govore da je nivo sive ekonomije u zemlji smanjen proteklih godina.

Najvažnije vesti 0 Comments

Bruto domaći proizvod Srbije porastao 4,6 odsto

Realni rast bruto domaćeg proizvoda Srbije u prvom kvartalu 2018. godine iznosio je 4,6 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopštio je Republički zavod za statistiku.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply