Standard & Poor’s smanjio kreditni rejting Evropske unije

Standard & Poor’s smanjio kreditni rejting Evropske unije

Bonitetna agencija Standard & Poor’s smanjila je kreditni rejting EU, navodeći zabrinutost u jedinstvo bloka nakon Brexita.

Standard & Poor’s smanjili su rejting EU sa „dvostrukog A plus“ na „dvostruko A“. Pojedine antievropske partije pozdravile su izlazak Britanije iz EU i zatražile održavanje sličnih referenduma i u svojim zemljama.

„Prognoze za prihod, dugoročno planiranje kapitala i podešavanja ključne finansijske amortizacije nakon Brexita suočavaju se sa velikom nesigurnosti“, ističe se u saopštenju agencije.

Izvor: GdeInvestirati/Capital.ba
Previous Azijske berze: Funta pala, berze ojačale
Next TOS: 13% više turista posetilo Srbiju

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

ECB: Privredni rast u evrozoni ubrzava, nejasna nova politika SAD

Ekonomski oporavak u evrozoni ubrzava, a pojedini podaci ukazuju na snažan zamajac u prvom tromesečju, uprkos tome što neizvesnost zbog Bregzita, uravnoteženja kineske ekonomije i novih mera u SAD pomračuje

Makroekonomija 1Comments

EK podigla prognozu rasta BDP Srbije 

Evropska komisija podigla je prognozu rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP) Srbije na dva odsto u ovoj godini, navodi se u izveštaju.

Tema dana 0 Comments

Britanska vlada predstavila post-bregzitovski plan za industriju

Britanska vlada je predstavila novi, post-bregzitovski intervencionistički pristup za uravnoteženje svoje ekonomije zasnovane pretežno na uslugama, koji, kako ocenjuje agencija Rojters, predstavlja prekid sa tradicionalnom lese-fer politikom nemešanja države u

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply