Sastanak Vučića i Altaville: Fiat ostaje posvećen poslovanju u Srbiji

Sastanak Vučića i Altaville: Fiat ostaje posvećen poslovanju u Srbiji

Kompanija Fiat ostaje posvećena poslovanju u Srbiji, saopšteno je danas iz Fiat grupacije i Vlade Srbije nakon sastanka predsednika vlade Aleksandra Vučića i izvršnog direktora kompanije Fiat Alfreda Altaville u Torinu.

“Fiat automobili Srbija i naša fabrika u Kragujevcu veoma su važni za našu industrijsku proizvodnju. Kompanija Fiat potvrđuje svoju posvećenost Srbiji”, rekao je Altavilla.

Vučić i Altavilla istakli su značaj zajedničkih ulaganja u Srbiju i fabriku Fiat automobili Srbija u Kragujevcu, kao i stalnog prisustva FIAT grupe u Srbiji, na koje su se obe strane obavezale. Altavilla je istakao kontinuiranu podršku i doprinos koji su Srbija i premijer Vučić uvek pružali FCA Grupaciji u Srbiji.

Tokom razgovora je rečeno da će izgledi industrije u narednim godinama i konkurentnost modela “Fiat 500L” u svom segmentu tokom “životnog ciklusa automobila” omogućiti kompaniji Fiat Srbija da planira kontinuitet u poslovanju fabrike i da održi svoj doprinos jačanju srpske privrede.

foto: inautonews.com

foto: inautonews.com

Vučić je rekao da će Vlada Srbije pružiti punu podršku fabrici Fiat automobili Srbija kako bi obezbedila sigurnu budućnost poslovanja ove fabrike i dugoročno strateško partnerstvo između Republike Srbije i kompanije Fiat.

“Nastavićemo otvoren dijalog sa našim partnerom o budućem razvoju fabrike u Kragujevcu”, istakao je premijer Vučić, dodajući da je to u najboljem interesu svih zaposlenih, lokalne zajednice i sveukupne ekonomije Srbije.

Tokom boravka u Torinu, premijer Vučić posetio je Dizajn centar kompanije Fiat (Centro Stile), gde je prisustvovao prezentaciji evolucije Fiata 500L od prvih skica do finalnog modela.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić će povodom ove posete dati izjavu u 16 časova.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Ilegalni domovi za stare u Srbiji bez elementarnih uslova za život
Next IT giganti optužuju jedan drugog - Spotify protiv Applea

You might also like

Microsoft kupuje Beam stream servis

Microsoft je najavio da planira da kupi servis za uživo streaming pod nazivom Beam.

Najvažnije vesti 0 Comments

Kompanija Kraft Heinz odustala od Unilevera

Američka prehrambena kompanija Kraft Heinz objavila je da odustaje od plana preuzimanja britansko-holandskog diva Unilevera.

Najvažnije vesti 0 Comments

Naučno-tehnološki park vas poziva

Naučno-tehnološki park Beograd raspisuje drugi javni poziv tehnološko-razvojnim kompanijama za članstvo.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply