Sastanak Vučića i Altaville: Fiat ostaje posvećen poslovanju u Srbiji

Sastanak Vučića i Altaville: Fiat ostaje posvećen poslovanju u Srbiji

Kompanija Fiat ostaje posvećena poslovanju u Srbiji, saopšteno je danas iz Fiat grupacije i Vlade Srbije nakon sastanka predsednika vlade Aleksandra Vučića i izvršnog direktora kompanije Fiat Alfreda Altaville u Torinu.

“Fiat automobili Srbija i naša fabrika u Kragujevcu veoma su važni za našu industrijsku proizvodnju. Kompanija Fiat potvrđuje svoju posvećenost Srbiji”, rekao je Altavilla.

Vučić i Altavilla istakli su značaj zajedničkih ulaganja u Srbiju i fabriku Fiat automobili Srbija u Kragujevcu, kao i stalnog prisustva FIAT grupe u Srbiji, na koje su se obe strane obavezale. Altavilla je istakao kontinuiranu podršku i doprinos koji su Srbija i premijer Vučić uvek pružali FCA Grupaciji u Srbiji.

Tokom razgovora je rečeno da će izgledi industrije u narednim godinama i konkurentnost modela “Fiat 500L” u svom segmentu tokom “životnog ciklusa automobila” omogućiti kompaniji Fiat Srbija da planira kontinuitet u poslovanju fabrike i da održi svoj doprinos jačanju srpske privrede.

foto: inautonews.com

foto: inautonews.com

Vučić je rekao da će Vlada Srbije pružiti punu podršku fabrici Fiat automobili Srbija kako bi obezbedila sigurnu budućnost poslovanja ove fabrike i dugoročno strateško partnerstvo između Republike Srbije i kompanije Fiat.

“Nastavićemo otvoren dijalog sa našim partnerom o budućem razvoju fabrike u Kragujevcu”, istakao je premijer Vučić, dodajući da je to u najboljem interesu svih zaposlenih, lokalne zajednice i sveukupne ekonomije Srbije.

Tokom boravka u Torinu, premijer Vučić posetio je Dizajn centar kompanije Fiat (Centro Stile), gde je prisustvovao prezentaciji evolucije Fiata 500L od prvih skica do finalnog modela.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić će povodom ove posete dati izjavu u 16 časova.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Ilegalni domovi za stare u Srbiji bez elementarnih uslova za život
Next IT giganti optužuju jedan drugog - Spotify protiv Applea

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Produktna berza: Kukuruz najtrgovaniji, cena pšenice nastavila pad

Na Produktnoj berzi u Novom Sadu tokom ove nedelje je trgovano 4,225 tone robe, što je oko 122 odsto veći promet u odnosu na prethodnu sedmicu.

Redit će uskoro biti vredan 1,7 mlrd. dolara

Prema pisanju Bloomberga, popularni američki online forum Reddit – u potrazi je za svežim kapitalom koji bi mu mogao dati valuaciju od čak 1,7 milijardi dolara.

Telekomunikacije 0 Comments

Telekom Srbija želi da kupi nekoliko kablovskih operatera

“Telekom Srbija” je u pregovorima sa određenim brojem kablovskih operatera i planira akvizicije nekoliko kompanija u ovoj oblasti.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply