Proizvođač piva AB InBev pod istragom evropskih regulatora

Proizvođač piva AB InBev pod istragom evropskih regulatora

Evropski regulatori tržišnog takmičenja istražiće da li je proizvođač piva Anheuser-Busch InBev nezakonito blokirao jeftiniji uvoz svog piva na belgijsko tržište, objavila je u četvrtak Evropska komisija.

Istraga regulatornih vlasti usmerena je na firme koje žele sprečiti “paralelnu trgovinu”, kojom se jeftiniji proizvodi u jednoj zemlji prevoze na prodaju u drugu zemlju.

“AB InBev možda namerno nastavlja sa strategijom ograničavanja takozvane ‘paralelne trgovine’ svog piva iz manje skupih zemalja, kao što su Holandija i Francuska, na skuplje belgijsko tržište”, saopštila je Komisija.

Istraga će biti usredsređena na promene u ambalaži limenki piva ili boca koje otežavaju prodaju u drugim zemljama kao i na ograničenja pristupa popustima za trgovce koji nisu iz Belgije kako bi ih se odvratilo da uvoze jeftinije pivo u Belgiju.

Ako se utvrdi da je prekršio evropska pravila o zaštiti tržišnog takmičenja, AB InBev bi mogao biti novčano kažnjen u iznosu od 10 odsto svojih globalnih prihoda.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Obama spašava Portoriko u zadnji čas
Next Nebojša Katić: Glasači Brexita će se dugo buditi

You might also like

Najvažnije vesti 1Comments

Avio-karte sa aerodroma u Nišu od 5 evra

Već nekoliko meseci u prodaji su karte za low cost letove sa niškog aerodroma “Konstantin Veliki” koji beleži konstantan rast broja putnika, a ove godine očekuje se da će ih biti

Telekomunikacije 0 Comments

RTS i RTV na državnom budžetu i u sledećoj godini

Sledeće godine dva javna medijska servisa, Radio televizija Srbije i Radio televizija Vojvodine, bi trebalo da nastave da se delimično finansiraju iz državnog budžeta, u kojem je, za tu namenu,

Najvažnije vesti 0 Comments

Novi vlasnik RTB Bor-a želi da preuzime još jednu kompaniju

Kompanija Nevsun risorsiz saopštila je da je sa kineskom kompanijom Ziđin majning sklopila konačni sporazum prema kom će Ziđin izvršiti ponudu za preuzimanje svih emitovanih deonica i sveukupnih deonica u

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply