Obama spašava Portoriko u zadnji čas

Obama spašava Portoriko u zadnji čas

Predsednik SAD Barack Obama odobrio je paket pomoći za američku teritoriju Portoriko u rešavanju duga od 70 milijardi dolara.

Obama je, dan uoči velike rate koju je Portoriko danas trebalo da otplati, potpisao Zakon o pomoći pošto je odobren u Senatu. Na ovaj način je ova ostrvska država uspela da izbegne bankrot koji je danas trebalo da proglasi.

Predsednik SAD je rekao da zakon nije savršen, ali da je važan korak u pomoći Portoriku i za njegovih tri i po miliona građana da izbegnu sunovrat u još dublju krizu.

Zakon na kojem su predstavnici republikanaca i demokrata mesecima radili predviđa Odbor za nadzor restrukturiranja duga i pregovora s kreditorima, a privremeno blokira mogućnost da kreditori podnesu tužbe.

Portoriku će biti dozvoljeno da privremeno za mlađe radnike snizi minimalnu platu zagarantovanu na federalnom nivou.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Majska štednja građana Srbije 8,8 milijardi evra
Next Proizvođač piva AB InBev pod istragom evropskih regulatora

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Rast BDP-a u Rumuniji najveći u Evropskoj uniji

Rumunija je u trećem kvartalu ove godine sa rastom bruto domaćeg proizvoda od 4,6 odsto međugodišnje rekorder među članicama Evropske unije, a prati je Bugarska sa stopom rasta od 3,4 procenta, prema

Makroekonomija 0 Comments

Ana Brnabić: Brnabić: Do kraja godine plate i penzije će biti povećane

Premijerka Ana Brnabić kaže da će do kraja godine plate i penzije biti povećanje, uz uslov da se nastavi sadašnji rast privrede.

Makroekonomija 0 Comments

Vladimir Gligorov: Još smo u stanji bankrotstva

Šta znači kada se kaže da je država pred bankrotstvom? I kako se to ispoljava? Jedan je slučaj kada vlasti cene da je bolje da ne izvršavaju obaveze prema poveriocima

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply