Kineska kompanija zvanično preuzela luku Pirej na 36 godina

Kineska kompanija zvanično preuzela luku Pirej na 36 godina

Grčki parlament je odobrio prodaju većinskog udela u luci Pirej kineskoj kompaniji COSCO, uoči posete grčkog premijera Alexisa Tsiprasa Pekingu.

Od 248 prisutnih poslanika, njih 223 je glasalo za prodaju, koja će kineskoj kompaniji omogućiti da do 2052. godine upravlja lukom Pirej, prenosi agencija France presse.

Grčka agencija za privatizaciju je u januaru saopštila da je prihvatila ponudu kompanije COSCO u iznosu od 368,5 miliona evra za preuzimanje 67-procentnog udela u luci Pirej.

Kineski COSCO je bio jedini ponudjač za preuzimanje tog udela u luci, koja je jedna od najvećih u Grčkoj i najprometnija u Evropi.

Grčki premijer Tsipras je danas otputovao u šestodnevnu posetu Kini, navodi AFP.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Rasim Ljajić: Od danas dodatno niže cene roaminga u regionu
Next Vučić: Hesteel preuzeo Železaru, Fiat ostaje u Srbiji mnogo godina, u planu razgovori s Putinom i Medvedevim o izvozu

You might also like

Kompanije 0 Comments

Prodaje se Industrija mesa i konzervi Banat

Stečajni upravnik Industrije mesa i konzervi Banat iz Banatskog Karlovca oglasio je prodaju dužnika kao pravnog lica, javnim prikupljanjem ponuda.

Banke i finansije 0 Comments

Mastercard-u odobrena kupovina kompanije VocaLink

Kompanija Mastercard dobila je odobrenje za kupovinu kompanije VocaLink Holdings Limited. Agencija za fer tržišnu utakmicu Velike Britanije potvrdila je planiranu akviziciju i dala finalno odobrenje predloženog seta pravnih lekova

Prehrambena industrija 0 Comments

Mid Europa postaje 100-odstotni vlasnik Bambija

Nakon što je nedavno skupština akcionara usvojila odluku o prinudnom otkupu akcija, većinski vlasnik Bambija, Mid Europa, sprovešće ovu odluku u roku od tri dana, saopštio je u petak Centralni

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply