Air Serbia i Air Seychelles uspostavili codeshare saradnju

Air Serbia i Air Seychelles uspostavili codeshare saradnju

Danas su nacionalna avio-kompanija Air Serbia i Air Seychelles, nacionalna avio-kompanija Republike Sejšeli, potpisale novi codeshare sporazum koji omogućava jednostavnije letove do tih tropskih ostrva.

Po ovom sporazumu, Air Serbia će dodati svoju “JU” oznaku na četiri leta koje obavljaju Air Seychelles iz Pariza i Abu Dabija za Mahe, najveće ostrvo Sejšela, kao i iz Mahea za Johanesburg i Praslin, popularno ostrvo sejšelskog arhipelaga koje je poznato po zaštićenim šumama palmi “dvojnog kokosa”, saopštio je srpski avio-prevoznik.

Putnici Air Serbije će na ovaj način imati bolje veze sa Sejšelima i Južnoafričkom Republikom, a moći će takođe da iskoriste letove Air Seychelles ka druge dve popularne destinacije u Indijskom okeanu – Mauricijusu i Antananarivu, prestonici Madagaskara, četvrtog po veličini ostrva na svetu.

Novi sporazum o codeshare saradnji dopunjuje postojeću saradnju između Air Serbije i Etihad Airwaysa za letove ka Sejšelima preko Abu Dabija, na taj način povećavajući broj opcija koje su na raspolaganju putnicima koji planiraju da putuju do tog arhipelaga.

S druge strane, Air Seychelles će proširiti svoju mrežu linija dodajući svoju “HM” oznaku na četiri leta koje obavlja Air Serbia, iz Abu Dabija i Pariza do Beograda, kao i na letovima iz Beograda do Praga i Moskve, što poslovnim putnicima i turistima omogućava jednostavne konekcije iz Sejšela ka Srbiji, Češkoj i Rusiji.

Dane Kondić, generalni direktor Air Serbije, kaže da je avio-kompanija Air Seychelles 17. codeshare partner srpskog avio-prevoznika i jedan od Etihad Airways partnera.

foto: planespotters.net

foto: planespotters.net

Prema njegovim rečima, uz codeshare saradnju sa avio-kompanijom Etihad Airways, “ovaj dogovor znači da naši putnici iz Srbije i drugih delova jugoistočne Evrope mogu da iskoriste 34 konekcije nedeljno sa samo jednim presedanjem, iz Beograda za Sejšele, vrhunsku letnju turističku destinaciju”.

 “Pored toga, na Sejšelima živi mala, ali značajna zajednica srpskog porekla, koji će moći na jednostavniji način da otputuju do domovine i da se vide sa porodicom i prijateljima”.

Roy Kinnear, generalni direktor Air Seychelles, izjavio je da codeshare sporazumom sa Air Serbijom, ta kompanija unapređuje vazdušne veze između Sejšela i jugoistočne Evrope”.

“U saradnji sa avio-kompanijama Air Serbia i Etihad Airways , otvorili smo mnoge nove vazdušne veze između Sejšela i jugoistočne Evrope i na taj način proširili svoj globalni domet, što dokazuje snagu Etihad Airways partnera”, dodao je on.

Putnici mogu da rezervišu karte na novim codeshare letovima putem internet sajtova airserbia.com ili airseyćelles.com, turističkih agencija ili kontakt centara Air Serbia ili Air Seychelles, navodi se u saopštenju.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Beograd dobija pešačku pasarelu kao tobogan
Next Mladi neće dnevnicu od 1.200 dinara

You might also like

Prehrambena industrija 0 Comments

PepsiCo kupuje izraelsku kompaniju za 3,2 milijarde

Američki PepsiCo Inc. najavio je u ponedeljak akviziciju izraelskog proizvođača kućnih aparata za gaziranje vode SodaStream, za koju će platiti 3,2 milijarde dolara u gotovini, a zaključivanje posla očekuje se

Energetika i naftna industrija 0 Comments

NIS će objaviti rezultate u utorak 27. februara

NIS je najavio da će objaviti rezultate za celu 2017. godinu i četvrti kvartal u utorak 27. februara.

Kompanije 0 Comments

Fiat Chrysler: Ukida se 1300 u SAD-u

Slaba potražnja za “Chrysler 200 sedan” limuzinama, dovela je do gašenja 1300 radnih mesta u Fiat Chrysler fabrici u Mičigenu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply