Pošta u 40 sela južne Bačke otvara menjačnice

Pošta u 40 sela južne Bačke otvara menjačnice

Osim uobičajenih poslova, pošte u mnogim selima južnobačkih opština obavljaju i menjačke poslove, tako da meštani više ne moraju da odlaze u okolne gradove zarad kupovine ili prodaje stranih valuta.

Kako je za Dnevnik objasnio Dragan Jokanić, direktor Pošta Srbije Radna jedinica Novi Sad, trenutno 33 seoske pošte obavljaju i menjačke poslove, a narednih dana još 7 će početi sa istim poslom.

– U planu nam je da za nekoliko dana još sedam seoskih pošta počne menjačke poslove, čime ćemo skoro u potpunosti pokriti sva sela južbonačke oblasti. U samom Novom Sadu u 13 pošta se obavljaju menjački poslovi.

Menjačke poslove obavljaju i pošte u Čurugu, Đurđevu, Kucuri, a od opštinskih mesta su sva pokrivena: Bački Petrovac, Srbobran, Bačka Palanka, Temerin, Žabalj, Bečej. U Veterniku, Futogu, Sremkim Karlovcima i Petrovaradinu pošte takođe obavljaju menjačke poslove – rekao je Jokanić dodajući da će uskoro i pošte u Selenči, Gajdobri, Vajskoj, Despotovu, Pivnicama, Radičević i Miloševo započeti menjačke poslove.

Foto>www.blic.rs

Foto>www.blic.rs

Naš sagovornik naglašava da za dodane poslove koje sada obavljaju pošte nisu zaposleni novi radnici, već da menjačke poslove obavljaju postojeći poštanski službenici.- Nastojimo da i u praksi dokažemo da nema viška zaposlenih, već samo da ima manjka posla. Zbog toga zaposleni poštanski službenici, pored dosadašnjih redovnih poslova, obavljaju i menjačke.

Svi oni koji rade te poslove imaju licence koje predviđa Narodna banka Srbije, ovlašćenja potrebna za obavljanje menjačkih poslova – zaključuje Jokanić. Inače, početkom godine Milan Krkobabić, direktor Pošta Srbije najavio je da će ove godine širom Srbije na 500 šaltera pošta građanima biti na raspolaganju i usluga menjačnica, kao i lanac prodavnica.

Zakonski propisi su, kako je istakao, omogućili da sada i Pošta Srbije obavlja i menjačke poslove. U poštama, pored menjačkih poslova, uskoro bi se mogla otvoriti i elektronska trgovina, pa zbog toga Pošte Srbije rade na projektu i unapređenju e-trgovine, čime bi postali lideri u toj oblasti u regionu.

Izvor: GdeInvestirati/Dnevnik
Previous Hrvati dižu ogradu na graničnom prelazu ka Srbiji, ne zna se zašto
Next Ni danas nije postignut dogovor o otvaranju poglavlja 23 i 24

You might also like

Kompanije

Kineski Fosun preuzeo Wolford

Austrijski proizvođač čarapa Wolford dobija novog vlasnika iz Kine.

Kompanije

Impol Seval do 2025. ulaže 25 miliona evra

Kompanija Impol Seval planira da do 2025. uloži oko 25 miliona evrai kapacitet sa sadašnjih 51.000 tona poveća na 95.000 tona u 2025. godini.

Transport

Lauda otkupio Fly Niki

Iznenađujući zaokret dogodio se u borbi za budućnost nesolventne low-cost austrijske aviokompanije Niki.