Beograd na vodi dobija konkurenciju na Novom Beogradu

Preko puta Beograda na vodi, područje Bloka 18, između Tramvajskog mosta i Gazele, dobilo je viziju budućeg izgleda.

Izabrano je pobedničko rešenje arhitektonsko-urbanističkog konkursa, prema kojem će se uraditi plan detaljne regulacije i razvijati taj deo grada.

“Anketni urbanističko-arhitektonski konkurs za Blok 18 na obali Save još jedan je iz niza drugačijih i različitih koje grad organizuje kao profesionalne oglede i provere u prostoru, tj. šta i kako je moguće na najbolji način planirati i graditi. Broj i kvalitet radova su doprineli da proces koji sledi, planska razrada, vrednovanje etapnosti i prioriteti realizacije budu usklađeni sa savremenim tokovima gradnje i tržišnim proverama”, rekao je za Beoinfo glavni urbanista Milutin Folić.

Aktualizacija predmetnog rešenja “blokova u meri urbane modelacije” i tempa ostvarljivosti iskazani su prvonagrađenim rešenjem, naveo je Folić. Ostali aspekti ovog rešenja, kao i fragmenti nagrađenih i otkupljenih radova, postaju osnova za naredne korake razrade u delu ili pak kao reperi mogućeg ili korektivnog, rekao je glavni urbanista.

Konkurs je bio javan, otvoren, anketni i jednostepen, a organizovala ga je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, u saradnji sa Udruženjem arhitekata Srbije.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Dinar ojačao treći dan zaredom, danas 123,31 dinara za jedan evro
Next Wall Street: Drugi dan zaredom indeksi zabeležili skok

You might also like

Agrobiznis 0 Comments

Oranice u Rumuniji i do pet puta jeftinije nego u Vojvodini

Srpski poljoprivrednici, pre svega oni koji žive u blizini granice sa Rumunijom, već su kupili ili bezecovali oranice u toj zemlji, pošto su neke i do pet puta jeftinije od

Nekretnine 0 Comments

Nemački gradić u kojem stanarina iznosi jedan evro

Fugerei, koji je deo bavarskog grada Augsburga, jedan je od najstarijih svetskih kompleksa socijalnog stanovanja, u kome stanarina iznosi manje od evra.

Zemljište 0 Comments

Cena građevinskog zemljišta u Berlinu porasla do 60 odsto u 2016.

Kvadrat građevinskog zemljišta u centru Berlina (Pariser Platz) na kraju 2016. koštao je 60.000 evra, što je 10 hiljada evra više nego na početku godine, prema podacima nedeljnika “Immobilien Zeitung”.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply