Skupština Aerodroma odobrila akcionarima 750 miliona dinara dividende

Skupština Aerodroma odobrila akcionarima 750 miliona dinara dividende

Redovna skupština akcionara Aerodroma „Nikola Tesla“, održana 27. juna tekuće godine, usvojila je sve predložene tačke dnevnog reda, među kojima su i usvajanje finansijskih izveštaja za proteklu godinu i donošenje odluke o raspodeli dobiti.

Skupština je odobrila da se preostali iznos neraspoređene dobiti od 2,12 milijardi dinara rasporedi na sledeći način: za bruto dividendu 750,9 miliona dinara (21,9 dinara bruto po akciji), za rezerve društva 1,3 milijarde dinara i za učešće zaposlenih u dobiti 92 miliona dinara. Kao dan dividende internim aktima je utvrđen 31. decembar 2015. godine.

Aerodrom je krajem avgusta prošle godine deo dobiti od 1,3 milijarde dinara izdvojio na ime međudividende (38,35 dinara po akciji) koja je odmah isplaćena državi, a 20. juna ove godine manjinskim akcionarima.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Beogradska berza: Dobitnik dana kuršumlijska Planinka, bez prometa obveznicama
Next Žal za Bregzitom

You might also like

Azijske berze: Sedmi uzastopni pad indeksa

Na azijskim berzama u četvrtak su cene akcija pale sedmi dan zaredom jer novi makroekonomski podaci nisu otklonili strahove ulagača od usporavanja rasta globalne ekonomije.

Najvažnije vesti 0 Comments

Steen Jakobsen: Lek nije u slabim valutama i niskim kamatnim stopama

U ekspertskoj analizi specijaliste za investicije i internet trgovanje Steen Jakobsen osvrće se na monetarne politike glavnih centralnih banaka. Lek nije u slabijim valutama ili niskim kamatnim stopama, a u čemu

EBRD emituje obveznice denominovane u dinarima

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) emitovala je prvih 250 obveznica denominovinah u dinarima u vrednosti od 2,5 milijardi dinara, koje će biti iskorišćene za odobravanje dinarskih kredita, a

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply