Naftna industrija Srbije za 15% povećala tržišni udeo od 2009. godine

Naftna industrija Srbije za 15% povećala tržišni udeo od 2009. godine

Tokom prošle godine kompanija NIS je povećala obim prerade nafte za 6%, na 3,2 miliona tona, i zabeležila je rast prometa za 5% u odnosu na prethodnu godinu, rekao je generalni direktor NIS-a Kirill Kravchenko.

Kravchenko je, na predstavljanju izveštaja NIS-a o održivom razvoju za 2015. godinu, istakao da je kompanija od 2009. godine povećala tržišni udeo sa 8 na 15%.

Ukupna proizvodnja domaće nafte i gasa tokom prošle godine je, kako kaže, opala za 5%, dok su istovremeno povećane rezerve za 8%.

Srpsko tržište je, kako kaže, u protekloj godini dobilo 12 novih benzinskih stanica, a proizvodnja električne energije porasla je za 69% u odnosu na 2014. godinu kada je NIS prodao prvu količinu električne energije proizvedene u NIS-ovim postrojenjima.

Foto: nis.eu

Foto: nis.eu

Govoreći o ljudskim resursima, Kravchenko je rekao da su za NIS kvalitetni kadrovi koji su spremni da odgovore svim izazovima savremenog poslovanja veoma važni, te da je u obrazovanje kadrova uloženo više od 250 miliona dinara. On je dodao da NIS ima 11.000 zaposlenih, ali veliku mrežu podizvođača, tako da se dolazi do cifre od oko 50.000 ljudi koji žive od NIS-a.

NIS je, kako kaže, kroz razne programe podržao lokalne projekte, a govoreći o zaštiti životne sredine, rekao je da je NIS u realizaciji raznih projekata tokom prošle godine u tu oblast investirao 627 miliona dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous RTB Bor vraća dug od 60 miliona evra napisan na salveti
Next Posao za sezonske radnike: Branje malina 2.000, borovnica 4.000 din

You might also like

Kompanije

Alibaba za 3 do 4 godine očekuje transakcije od skoro 1 bilion dolara

Kineski gigant na području elektronske trgovine, Alibaba Group Holding, objavio je kako u naredne četiri godine namerava udvostručiti broj obrađenih transakcija na vrednost veću od bilion dolara, prenosi Reuters.

Kompanije

Apple za patent isplaćuje 25 miliona dolara

Još 1996. godine prvi put je registrovan patent koji se tiče sistema skladištenja i manipulacije dokumentima koji se bazira na hronološkom toku – tj. patent opisuje način kako operativni sistem

Kompanije

Korejski Incheon vidi snažan rast prihoda Aerodroma “Nikola Tesla”

Incheon International Airport Corporation, koji se kvalifikovao za poslednju fazu na tenderu za izbor koncesionara za Aerodrom “Nikola Tesla”, saopštio je da planira eksponencijalni rast prihoda ove kompanije ukoliko postane