Naftna industrija Srbije za 15% povećala tržišni udeo od 2009. godine

Naftna industrija Srbije za 15% povećala tržišni udeo od 2009. godine

Tokom prošle godine kompanija NIS je povećala obim prerade nafte za 6%, na 3,2 miliona tona, i zabeležila je rast prometa za 5% u odnosu na prethodnu godinu, rekao je generalni direktor NIS-a Kirill Kravchenko.

Kravchenko je, na predstavljanju izveštaja NIS-a o održivom razvoju za 2015. godinu, istakao da je kompanija od 2009. godine povećala tržišni udeo sa 8 na 15%.

Ukupna proizvodnja domaće nafte i gasa tokom prošle godine je, kako kaže, opala za 5%, dok su istovremeno povećane rezerve za 8%.

Srpsko tržište je, kako kaže, u protekloj godini dobilo 12 novih benzinskih stanica, a proizvodnja električne energije porasla je za 69% u odnosu na 2014. godinu kada je NIS prodao prvu količinu električne energije proizvedene u NIS-ovim postrojenjima.

Foto: nis.eu

Foto: nis.eu

Govoreći o ljudskim resursima, Kravchenko je rekao da su za NIS kvalitetni kadrovi koji su spremni da odgovore svim izazovima savremenog poslovanja veoma važni, te da je u obrazovanje kadrova uloženo više od 250 miliona dinara. On je dodao da NIS ima 11.000 zaposlenih, ali veliku mrežu podizvođača, tako da se dolazi do cifre od oko 50.000 ljudi koji žive od NIS-a.

NIS je, kako kaže, kroz razne programe podržao lokalne projekte, a govoreći o zaštiti životne sredine, rekao je da je NIS u realizaciji raznih projekata tokom prošle godine u tu oblast investirao 627 miliona dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous RTB Bor vraća dug od 60 miliona evra napisan na salveti
Next Posao za sezonske radnike: Branje malina 2.000, borovnica 4.000 din

You might also like

Transport 1Comments

Dobit Aerodroma „Nikola Tesla“ manja za 25 odsto, stagnacija prihoda

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” ostvario je u prošloj godini neto profit od 2,5 milijarde dinara što je smanjenje od 24,8 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Kompanije 0 Comments

Portugalci žele da ulažu u vetroparkove u Srbiji

Predstojeća zvanična poseta predsednika Srbije Tomislava Nikolića Portugalu dobra je prilika da se unapredi ekonomska saradnja, jer za to postoji veliki prostor, izjavila je savetnica predsednika Srbije za medije Stanislava

Transport 0 Comments

Otkriveni novi detalji varanja Volkswagena

Još pre 1999. godine je Volkswagen, nemački auto-gigant, počeo svoju prevaru na dizel motorima.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply