Naftna industrija Srbije za 15% povećala tržišni udeo od 2009. godine

Naftna industrija Srbije za 15% povećala tržišni udeo od 2009. godine

Tokom prošle godine kompanija NIS je povećala obim prerade nafte za 6%, na 3,2 miliona tona, i zabeležila je rast prometa za 5% u odnosu na prethodnu godinu, rekao je generalni direktor NIS-a Kirill Kravchenko.

Kravchenko je, na predstavljanju izveštaja NIS-a o održivom razvoju za 2015. godinu, istakao da je kompanija od 2009. godine povećala tržišni udeo sa 8 na 15%.

Ukupna proizvodnja domaće nafte i gasa tokom prošle godine je, kako kaže, opala za 5%, dok su istovremeno povećane rezerve za 8%.

Srpsko tržište je, kako kaže, u protekloj godini dobilo 12 novih benzinskih stanica, a proizvodnja električne energije porasla je za 69% u odnosu na 2014. godinu kada je NIS prodao prvu količinu električne energije proizvedene u NIS-ovim postrojenjima.

Foto: nis.eu

Foto: nis.eu

Govoreći o ljudskim resursima, Kravchenko je rekao da su za NIS kvalitetni kadrovi koji su spremni da odgovore svim izazovima savremenog poslovanja veoma važni, te da je u obrazovanje kadrova uloženo više od 250 miliona dinara. On je dodao da NIS ima 11.000 zaposlenih, ali veliku mrežu podizvođača, tako da se dolazi do cifre od oko 50.000 ljudi koji žive od NIS-a.

NIS je, kako kaže, kroz razne programe podržao lokalne projekte, a govoreći o zaštiti životne sredine, rekao je da je NIS u realizaciji raznih projekata tokom prošle godine u tu oblast investirao 627 miliona dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous RTB Bor vraća dug od 60 miliona evra napisan na salveti
Next Posao za sezonske radnike: Branje malina 2.000, borovnica 4.000 din

You might also like

Kompanije 0 Comments

Facebook: Uvodi se nova klasa akcija zbog Marka Zuckenberga

Facebook je, stvoren od strane Marka Zuckerberga, od ideje koja je nastala u sobi studentskog doma u najveću na svetu društvenu mrežu, prešla dug put.

Kompanije 0 Comments

Berlin: Poslovni turisti u prošloj godini potrošili 1,7 milijardi evra

Prethodna poslovna godina je za kompaniju Messe Berlin bila najuspešnija u istoriji, uz predviđanja da će promet kompanije iznositi oko 308 miliona evra.

Kompanije 0 Comments

Miodrag Kostić najavljuje preuzimanja banaka u regionu

Kompanija MK Grupa, koja je prema rečima vlasnika Miodraga Kostića, u poslednjih 20 godina investirala više od milijardu evra u Srbiji, najviše u agrar, hotele, bankarski sektor, nastaviće ulaganje u

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply