Marko Đurić: Vučić da prekine komunikaciju sa bošnjačkim političarima koji ne žele mir sa Srbijom

Marko Đurić: Vučić da prekine komunikaciju sa bošnjačkim političarima koji ne žele mir sa Srbijom

Potpredsednik SNS Marko Đurić zatražio je danas od predsednika te stranke i mandatara za sastav nove Vlade Srbije Aleksandra Vučića da odmah prekine svaku komunikaciju sa bošnjačkim političarima koji ne žele mir i saradnju sa Srbijom, jer za njih, kako je naveo, dijalog nije ništa drugo nego nastavak rata drugim sredstvima.

Đurić je za Tanjug rekao da bi trebalo prekinuti svaku komunikaciju sa načelnikom opštine Srebrenica Ćamilom Durakovićem i sa predsedavajućim Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, jer zvanično Sarajevo stoji iza ponašanja Durakovića i njegovog “šovinističkog divljanja”.

“Mi ne možemo ćutke da stojimo i gledamo kako Sarajevo gazi i ponižava ne samo interese Srbije, nego i čitavog srpskog naroda, doslovce gazi i ponižava srpski narod u Republici Srpskoj. Naravno da to umišljajno radi zvanično Sarajevo i da iza toga stoji niko drugi do Bakir Izetbegović i njegovo okruženje, koje nije u stanju i ne može da vodi bilo kakvu politiku osim politike rata i sukoba”, istakao je Đurić.

Kako je dodao, za njih je Vučićeva pružena ruka prilika da u nju pljunu, da uvrede srpski narod, da pozovu na nastavak rata drugim sredstvima, jer je za njih dijalog ništa drugo nego nastavak rata drugim sredstvima.

“Zato sa takvim ljudima kao što je Izetbegović, kao što je Duraković, nema i ne može biti razgovora”, naglasio je Đurić i najavio da će zbog tražiti hitnu sednicu Predsedništva SNS.

Kako je istakao, srpski narod je takvim odnosom pojedinih političara u regionu, a nisu to samo Izetbegović, Duraković i bošnjačka šoviništička elita, nego i mnogi drugi, zaista ugrožen i to ne samo time, već i međunarodnim okolnostima.

“Smatram da ne treba kao stranka da ostanemo nemi na to ponižavanje srpskog naroda i Srbije, a još manje da u tome učestvujemo. Mi nemamo pravo da u tome učestvujemo i zbog toga je neophodno ovakvu praksu prekinuti i reagovati na način koji je odgovarajući i srazmeran”, poručio je Đurić.

foto: rs.n1info.com

foto: rs.n1info.com

Vulin: Vreme je da Vučić odgovori bošnjačkim političarima

Čak i kada je u Srebrenici pre godinu dana pokušano njegovo ubistvo, Aleksandar Vučić je učinio sve da se odnosi Srbije i BiH ničim ne poremete, a dokazalo se da njegovu žrtvu i snagu da ne odgovori sa bošnjacke strane nema ko da poštuje i razume, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

“Kao što pod kamenicama i pred ruljom nije savio glavu, Vučić ne treba da ćuti ni kada Ćamil Duraković vređa i njega i Srbiju. Vreme je da im se odgovori”, rekao je Vulin Tanjugu, reagujući na poslednje izjave načelnika opštine Srebrenica i predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Kako je rekao ministar, umesto da se izvine što ni posle godinu dana nisu rekli ko su počinioci i nalogodavci pokušaja ubistva Vučića, Duraković i Izetbegović sada još “hoće da vređaju i ponižavaju i Vučića i Srbiju”.

“Vučić je istrpeo uvrede na svoj račun i odbio da od sebe pravi mučenika, baš kao što je bez reči i kukanja istrpeo i udarce i kamenice, ali napade i uvrede na račun Srbije ne sme i ne može”, istakao je ministar i dodao da je bilo jasno i tada, a dokazalo se i sada da Vučićevu žrtvu i snagu da ne odgovori, sa bošnjacke strane nema ko da poštuje i razume.

Vulin je rekao da je Duraković “licemer koji govori o suživotu Srba i Bošnjaka, ali ćuti kada se njegove srpske komšije u Srebrenici vređaju i nazivaju Vlasima”, isto tako, “ne smeta mu Vučić kada od Vlade Srbije dobije pet miliona evra, ali mu smeta Vučić jer ima hrabrosti da pred najmoćnijim silama sveta odbije da prizna da su Srbi narod genocida.

“Ćamil Duraković je licemer koji govori o ljudskoj patnji, ali nikada nije otišao da se pokloni pobijenim Srbima u Bratuncu. Sve što radi i govori, ne bi radio i govorio bez podrške Bakira Izetbegovića, i vreme je da se to i kaže”, rekao je Vulin.

Ministar očekuje od predsednika vlade da im odgovori “onako kako zaslužuje njihovo licemerje” i njihovi napadi i na njega i na Srbiju.

“Kao što pod kamenicama i pred ruljom nije savio glavu, Vučić ne treba da ćuti ni kada Ćamil Duraković vređa i njega i Srbiju. Vreme je da im se odgovori”, rekao je Vulin.

Načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković je izjavio da je Organizacioni odbor za obeležavanje godišnjice genocida u Srebrenici, doneo odluku da je državni vrh Srbije nepoželjan 11. jula na komemoraciji u Potočarima zbog negiranja genocida i nepoštovanja žrtava i njihovih porodica.

Izvor:Tanjug
Previous Vidovdan obeležen u Parlamentu Velike Britanije, prvi put nakon sto godina
Next Blagi oporavak funte, evro ojačao na 1,11 dolara

You might also like

Agrobiznis

Nestašica kafe u Brazilu, ministar traži dozvolu da je nabavi iz inostranstva

Brazilski ministar poljoprivrede zatražio je od nadležnog spoljnotrgovinskog tela (Camex) da odobri uvoz kafe, tipa robusta, kako bi sprečili nestašicu u zemlji.

Društvo

Recipročne mere: EU uvodi vize za građane SAD i Kanade?

Podstaknuta američkim i kanadskim odbijanjem da ukine vize za neke države članice EU-a,  Evropska komisija (EK) će 12. aprila odlučiti da li će uvesti vize američkim i kanadskim državljanima, što

Tema dana

Propala privatizacije Galenike, Ministarstvo privrede najavilo novi model

Komisija za sprovođenje strateškog partnerstva predložila je danas Vladi Srbije da se postupak privatizacije beogradske farmaceutske kompanije Galenika modelom strateškog partnerstva proglasi neuspešnim, saopštilo je danas Ministarstvo privrede.