Kako Mark Cuban “završava stvari” i ostaje produktivan

Kako Mark Cuban “završava stvari” i ostaje produktivan

Svaki uspešni preduzetnik ima vrlo ograničen fond vremena koje mora da iskoristi što je efikasnije moguće. Američki mogul Mark Cuban reže sve oblike komunikacije, kako bi “završio stvari”.

57-godišnji radikalni vizionar Mark Cuban se nije obogatio preko noći. Počeo je jako mlad, sa čak 12 godina, i vrlo brzo prešao put od zaposlenog, preko preduzetnika do milionera i na kraju milijardera. Ovaj nekonvencionalni tehnološki mogul “završava stvari”, ali ne sasvim sam. U tome mu danas pomažu zaposleni, savetnici, asistenti i naravno dadilja za njegovo troje dece.

Čak i sa plaćenim pomoćnicima, Cuban i dalje ima svoj dnevni raspored, koji uključuje i ključ njegove produktivnosti – minimizovanje telefonskih poziva i sastanaka što je moguće više.

“Ne volim da idem na puno sastanaka i da visim na telefonu, zbog ‘trenutaka produktivnosti'”, kaže Cuban za Enterpreneur. “Samo ako mi napišete ček, sastaću se sa vama”, kaže Cuban koji pored toga što ulaže u mnoštvo startupova, poseduje i profesionalni košarkaški tim.

“Ako imamo problem koji treba rešiti, pozvaću vas telefonom. Osim u tom slučaju, svu komunikaciju svodim na elektronsku poštu. Mnogo je efikasnije.”

Da bi ostao produktivan, Cuban se fokusira na goruća pitanja koja se prva moraju rešiti. “Kada investiram, želim da prvo čujem loše vesti, i to putem emaila, a ako je loše, tome ću se posvetiti”, objašnjava on.

“Dobre stvari očekujem. Zato i investiram u vas. Ne trošim vreme na dobre vesti jer tu ništa ne treba popravljati”, zaključuje Cuban.

Izvor: Gdeinvestirati.com
Previous Samsung u drugom tromesečju zabeležio profit preko 6.8 milijardi dolara
Next Turska vlada blokirala društvene medije posle napada na aerodromu

You might also like

Preduzetništvo 0 Comments

Za pripremu infrastrukturnih projekata 80 miliona dinara

Ministarstvo privrede uputilo je javni poziv lokalnim samoupravama za sufinasiranje izrade projektno – tehničke dokumentacije za infrastrukturne projekte kojima se unapređuje poslovna infrastruktura (industrijske i poslovne zone, inkubatori i klasteri),

Kompanije 0 Comments

Stupio na snagu novi Pravilnik o PDV-u

Povodom stupanja na snagu Pravilnika o PDV-u 1. jula, PKS je sa Poreskom organizovala je niz sastanaka predstavnika poslovne zajednice i nadležnih institucija.

Saveti 0 Comments

Richard Branson: Naučite ovu važnu životnu lekciju

Da biste napredovali, morate izaći iz svoje zone komfora, savetuje uspešni britanski preduzetnik Richard Branson.

2 Comments

Leave a Reply