Beogradska berza: Dobitnik dana kuršumlijska Planinka, bez prometa obveznicama

Beogradska berza: Dobitnik dana kuršumlijska Planinka, bez prometa obveznicama

Nakon jučerašnjeg velikog prometa koji su donele državne dužničke hartije, tržište se danas vratilo uobičajeno niskoj investicionoj aktivnosti. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 16,1 milion RSD (0,13 miliona EUR), dok je indeks Belex15 oslabio za četvrtinu procenta na 603,1 poen.

Najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je zabeležila promet od 4,7 miliona RSD po prosečnoj ceni od 630 RSD što je 1,1% više u odnosu na prethodni trgovački dan. Ukoliko se ukalkuliše i juče odobrena dividenda od 24,7 RSD po akciji, NIS se vratio na najviše nivoe u tekućoj godini nakon što je pod uticajem Brexita proteklih dana padao na psihološku granicu od 600 RSD.

Energoprojekt holding (ENHL) je nastavio trend trgovanja na nivou od 1.200 RSD uz promet od 3,8 miliona RSD, dok je Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) oslabio 0,8% na 895 RSD uz promet od 0,2 miliona RSD. Bečejski Sojaprotein (SJPT) se spustio na 750 RSD uz skromnu realizaciju, dok je Alfa plam (ALFA) zabeležio solidno trgovanje od 2,9 miliona RSD po nepromenjenoj ceni od 31.000 RSD.

Gornjomilanovački Metalac (MTLC) je nastavio silazni trend, spustivši se danas dodatnih 5,8% na 1.281 RSD uz promet od 0,6 miliona RSD. U protekle četiri sedmice ova hartija je izgubila na vrednosti skoro 15%. Dobitnik dana bila je kuršumlijska Planinka (PLNN) koja je skočila 8,8% na 27.200 RSD uz promet od 1,4 miliona RSD, dok je Impol Seval (IMPL) pao 1,8% na 1.631 RSD uz realizaciju od 0,6 miliona RSD.

Danas nije bio prometa državnih dužničkih papira.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Lideri EU na sastanku bez Britanije, brz odgovor na Brexit
Next Skupština Aerodroma odobrila akcionarima 750 miliona dinara dividende

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Rast indeksa, očekuju se dobri kvartalni poslovni rezultati

Azijski indeksi su nedelju započeli rastom, što se može pripisati optimizmu koji se može iščitati iz jutrošnjeg rasta američkih terminskih indeksa. 

Nedeljni pregled: Evro ojačao u odnosu na dolar 2,3 odsto

Na svetskim valutnim tržištima kurs evra prema američkoj valuti protekle je nedelje porastao 2,3 odsto, na 1,1367 dolara, što je najviši nivo od polovine maja.

Evropske berze: Lovci na povoljne akcije se vraćaju na tržišta

Cene akcija na evropskim berzama u petak su zabeležile najveće jednodnevne dobitke u poslednjih mesec dana, a među najvećim dobitnicima su akcije u energetskom i rudarskom sektoru, što se zahvaljuje

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply