Beogradska berza: Dobitnik dana kuršumlijska Planinka, bez prometa obveznicama

Beogradska berza: Dobitnik dana kuršumlijska Planinka, bez prometa obveznicama

Nakon jučerašnjeg velikog prometa koji su donele državne dužničke hartije, tržište se danas vratilo uobičajeno niskoj investicionoj aktivnosti. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 16,1 milion RSD (0,13 miliona EUR), dok je indeks Belex15 oslabio za četvrtinu procenta na 603,1 poen.

Najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je zabeležila promet od 4,7 miliona RSD po prosečnoj ceni od 630 RSD što je 1,1% više u odnosu na prethodni trgovački dan. Ukoliko se ukalkuliše i juče odobrena dividenda od 24,7 RSD po akciji, NIS se vratio na najviše nivoe u tekućoj godini nakon što je pod uticajem Brexita proteklih dana padao na psihološku granicu od 600 RSD.

Energoprojekt holding (ENHL) je nastavio trend trgovanja na nivou od 1.200 RSD uz promet od 3,8 miliona RSD, dok je Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) oslabio 0,8% na 895 RSD uz promet od 0,2 miliona RSD. Bečejski Sojaprotein (SJPT) se spustio na 750 RSD uz skromnu realizaciju, dok je Alfa plam (ALFA) zabeležio solidno trgovanje od 2,9 miliona RSD po nepromenjenoj ceni od 31.000 RSD.

Gornjomilanovački Metalac (MTLC) je nastavio silazni trend, spustivši se danas dodatnih 5,8% na 1.281 RSD uz promet od 0,6 miliona RSD. U protekle četiri sedmice ova hartija je izgubila na vrednosti skoro 15%. Dobitnik dana bila je kuršumlijska Planinka (PLNN) koja je skočila 8,8% na 27.200 RSD uz promet od 1,4 miliona RSD, dok je Impol Seval (IMPL) pao 1,8% na 1.631 RSD uz realizaciju od 0,6 miliona RSD.

Danas nije bio prometa državnih dužničkih papira.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Lideri EU na sastanku bez Britanije, brz odgovor na Brexit
Next Skupština Aerodroma odobrila akcionarima 750 miliona dinara dividende

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Nove sankcije obaraju rusku valutu

Rublja je pala na nivo koji nije zabeležen još od februara, zbog sunovrata cena nafte i novih sankcija prema Moskvi.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street nadoknadio deo gubitaka

Na Wall Streetu su u utorak, nakon vrlo nesigurnog trgovanja i velikih oscilacija cena akcija, indeksi berza znatno porasli, nadoknadivši deo velikih gubitaka od prethodna dva dana.

Beogradska berza: Prekinut pozitivni niz, Sojaprotein među retkim dobitnicima

Šestodnevni uzlazni trend beogradskog tržišta akcija je prekinut, a gro današnjeg prometa ponovo su zauzele državne obveznice.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply