Amsterdam može postati novi međunarodni finansijski centar

Amsterdam može postati novi međunarodni finansijski centar

Zbog odluke da napusti Evropsku uniju, Velika Britanija bi mogla da izgubi titulu centra za međunarodne finansije i preda je Amsterdamu, piše holandski dnevnik list Volkskrant pozivajući se na izjavu gradskih zvaničnika.

“Ne mogu da ih imenujem, ali nam se u poslednjih nekoliko nedelja obratio jedan broj azijskih kompanija koje posluju u finansijskom sektoru i imaju sedište u Londonu”, izjavila je zamenica gradonačelnika Amsterdama Kajsa Ollongren, prenosi Russia today.

Prema njenim rečima, deo azijskih kompanija želi da se preseli u Amsterdam kako bi pružale usluge kontinentalnoj Evropi, i kako bi izbegle neizvesnosti vezane za radno  zakonodavstvo, poreze, devizne kurseve i stabilnost britanske ekonomije.

“Azijski biznismen ne prihvata takve nepredviđene situacije”, izjavila je Ollongren, dodajući da izlazak Britanije iz EU dovodi holandsku ekonomiju u opasnost na duže staze.

“Posle napuštanja EU, Britanija će imati priliku da samostalno menja propise o porezima i da pruži povoljnije uslove preduzećima”, istakla je ona.

Čak i pre referenduma u Britaniji, pariska finansijska elita je organizovala konferenciju na kojoj je obećala da će prostreti “crveni tepih” bankarima iz londonskog Cityja u slučaju Brexita, a Frankfurt je, takođe, uveren da će privući bankare iz Londona.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Zbog smrti šestoro dece Ikea povlači 29 miliona komoda
Next Wall Street: Nakon dva dana oštrog pada indeksi zabeležili skok

You might also like

Zabava 0 Comments

Forbes: Top 100 sportista zaradilo 3,15 milijardi dolara

Napadač Real Madrida i kapiten portugalske reprezentacije Cristiano Ronaldo predvodi Forbesovu listu najbolje plaćenih sportista sveta u poslednjih 12 meseci s ukupnom zaradom od 88 miliona dolara, a najbogatijih sto

Lifestyle 0 Comments

Ako razmišljate o preseljenju, treba da znate kakav je standard u Evropi u odnosu na Srbiju

Koji god da je razlog vašeg preseljenja u drugu zemlju, morate biti svesni da troškovi života nisu isti kao u vašoj zemlji. U zavisnosti gde se selite, mogli bi biti iznenađenji ekonomskim

Društvo 0 Comments

Više od polovine mleka na tržištu Srbije van potrebne zone kvalteta

Na tržištu Srbije ni 50 odsto mleka ne spada u “ekstra klasu” i kvalitet je jedan od najvećih izazova i zadataka u ovoj industriji budući da će taj procenat morati

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply