Morgan Stanley: Kupite ove akcije posle Brexita

Morgan Stanley: Kupite ove akcije posle Brexita

Akcije nekih američkih kompanija ostvariće dobre performanse zbog iznenađujućeg rezultata referenduma u Britaniji, piše u poruci klijentima Morgan Stanley.

Američka multinacionalna finansijska korporacija preporučuje ove akcije zbog toga što na njih Brexit neće puno uticati ili zbog toga što su na glasanje reagovale burno, pa se očekuje njihov oporavak.

“Fokusirali smo se na akcije koje su se prodavale u petak 24. juna, sa fundamentima koji sugerišu da je reakcija bila neopravdana ili preterana”, piše u poruci klijentima. Za svaku od ovih akcija smatraju da će slabost posle glasanja kreirati šansu za dobitak.

Iz zdravstvenog sektora preporučuju akcije kompanija Acceleron Pharma, Alexion Pharmaceuticals, Allergan i Amgen. Acceleron je tek u razvoju i nije komercijalno izložen, Alexion Pharmaceuticals trećinu svog posla obavlja u EU, a Morgan očekuje da uticaj referenduma bude manji od 1.5%. Što se tiče Allergana, ne očekuju od Brexita finansijski uticaj na poslovanje. Cena ove kompanije trenutno iznosi 225 dolara, dok iz Morgana očekuju da poraste na 300 dolara. Amgen će biti pod minimalnim uticajem funte, a iz ove banke očekuju dobre performanse i predviđaju skok cene sa 146 na 195 dolara.

Iz Morgan Stanleya preporučuju svojim klijentima i kupovinu akcija iz IT sektora, kao što su Alphabet Inc, Apple, Facebook ali i manje poznatih kompanija kao što su provajder softvera Workiva, koja svoj prihod ostvaruje uglavnom u SAD, i Proofpoint Inc koja nudi bezbednosna email rešenja na oblaku.

U periodu posle Brexita bezbedno je kupiti akcije energetskih kompanija kao što su Cheiere Energy, koja radi pod 20-godišnjim ugovorima i nije izložena riziku, Concho Resources Inc, koja ima dobre bilanse i nema direktne novčane veze sa Evropom, Devon Energy, čija cena je pala 7% odmah nakon Brexita, uprkos činjenici da posluje samo u Severnoj Americi.

Tu su i akcije Ferrarija, za koje Morgan Stanley kaže da će skakati sa sadašnjih 40 na 54 dolara.

Izvor: Gdeinvestirati.com
Previous Volkswagen na ime odštete isplaćuje 14,7 milijardi dolara
Next Gradnja najvećeg tržnog centra u Srbiji počinje 2017. godine

You might also like

Makroekonomija

Pavle Petrović: Budžet za 2018. dobar, ali penzije nisu vraćene

Predsednik Fiskalnog saveta Srbije Pavle Petrović rekao je da je predloženi državni budžet Srbije za 2018. godinu izbalansiran i da je deficit mali, što je dobro, ali da dobro stanje

Svetske berze

Evropske berze: Oprezna trgovina na berzama

Na evropskim berzama se u četvrtak ujutro trguje oprezno, nakon jučerašnjeg rasta cena akcija, a u fokusu ulagača biće poslovni rezultati kompanija.

Svetske berze

Azijske berze: Indeksi u plusu zbog poreznog rasterećenja u Kini

Na azijskim berzama su u utorak cene akcija porasle, najviše u Kini nakon najave poreznog rasterećenja, dok je dolar ojačao jer bi rast američke ekonomije u drugom tromesečju mogao biti veći nego