Internet oglase blokira sve više korisnika

Internet oglase blokira sve više korisnika

Broj korisnika dodataka za blokiranje reklama u SAD-u porašće na 69,8 miliona tokom ove godine, što je 34,4% više nego prošle godine, govore izveštaji kompanije eMarketer.

To znači kako će 26,3% korisnika Interneta u SAD-u poduzeti korake za aktivno blokiranje reklama. Za sledeću godinu predviđa se kako će ta brojka porasti za još 24%, na 86,6 miliona.

Blokiranje oglasa nanosi štetu celom ekosistemu koji se temelji na oglašavanju, pogađajući najviše izdavače, ali isto tako i agencije i ostale čije poslovanje zavisi od prihoda od oglašavanja. Kao najbolji način za borbu protiv ovog trenda u eMarketer-u navode isporuku privlačnijih oglasa koji korisnici neće želeti blokiraju.

Trenutno se više oglasa blokira na klasičnim računarima nego na mobilnim uređajima, ali kao glavni razlog navodi se što su dodaci za blokiranje oglasa na klasičnim računarima efikasniji nego na mobilnim uređajima. Kako će se tehnologija za blokiranje oglasa poboljšavati na mobilnim uređajima, porašće i njihovo korišćenje, te se predviđa kako će ove godine njihov rast biti 62,3%, naspram 30,3% prošle godine.

Izvor: GdeInvestirati/ITvesti
Previous Standard & Poor's Velikoj Britaniji oborio rejting
Next Volkswagen na ime odštete isplaćuje 14,7 milijardi dolara

You might also like

Mobilni telefon pamti sva mesta koja ste posetili

Bez obzira na to koristite li IOS ili Android, telefoni imaju načine na koje prate gde su njihovi vlasnici bili, a svi ti podaci ostaju zabeleženi u njihovoj memoriji.

Apple ugrađuje tehnologiju otiska prsta u ekran

Čitači otisaka prstiju su se u vrlo kratkom vremenskom roku odomaćili u našim smartfonima i nisu retkost ni u uređajima nižih cena.

Amazon će dostavljati pošiljke dronovima

Dok su u Americi bili prestrašeni Amazon-ovom idejom dostave proizvoda uz pomoć dronova, u Velikoj Britaniji to izgleda sasvim drugačije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply