Internet oglase blokira sve više korisnika

Internet oglase blokira sve više korisnika

Broj korisnika dodataka za blokiranje reklama u SAD-u porašće na 69,8 miliona tokom ove godine, što je 34,4% više nego prošle godine, govore izveštaji kompanije eMarketer.

To znači kako će 26,3% korisnika Interneta u SAD-u poduzeti korake za aktivno blokiranje reklama. Za sledeću godinu predviđa se kako će ta brojka porasti za još 24%, na 86,6 miliona.

Blokiranje oglasa nanosi štetu celom ekosistemu koji se temelji na oglašavanju, pogađajući najviše izdavače, ali isto tako i agencije i ostale čije poslovanje zavisi od prihoda od oglašavanja. Kao najbolji način za borbu protiv ovog trenda u eMarketer-u navode isporuku privlačnijih oglasa koji korisnici neće želeti blokiraju.

Trenutno se više oglasa blokira na klasičnim računarima nego na mobilnim uređajima, ali kao glavni razlog navodi se što su dodaci za blokiranje oglasa na klasičnim računarima efikasniji nego na mobilnim uređajima. Kako će se tehnologija za blokiranje oglasa poboljšavati na mobilnim uređajima, porašće i njihovo korišćenje, te se predviđa kako će ove godine njihov rast biti 62,3%, naspram 30,3% prošle godine.

Izvor: GdeInvestirati/ITvesti
Previous Standard & Poor's Velikoj Britaniji oborio rejting
Next Volkswagen na ime odštete isplaćuje 14,7 milijardi dolara

You might also like

Evolucija pametnih telefona u opadanju

Kompanije su počele da traže nove uređaje koje će popularizovati, jer je evolucija pametnih telefona počela da usporava.

Turska blokirala PayPal

Internet kompanija za plaćanja Paypal početkom nedelje je prestala sa radom u Turskoj.

Kompanije 0 Comments

Šta najavljuje Mark Zuckerberg u polusatnom govoru: AI, VR i dronovi tehnologije budućnosti

Na 8. Facebookovoj konferenciji Mark Zuckerberg je tokom polusatnog govora o planovima kompanije u narednih 10 godina.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply