George Osborne: Britance posle Brexita čekaju viši porezi i tanji novčanici

George Osborne: Britance posle Brexita čekaju viši porezi i tanji novčanici

Nakon odluke da izađe iz sastava Evropske unije, Velika Britanija će se suočiti sa povećanjem poreza i dodatnim rezanjem javne potrošnje, upozorio je danas britanski ministar finansija George Osborne.

U intervjuu za radio BBC, Osborne je govorio o potrebi obezbeđivanja “fiskalne sigurnosti” za građane Britanije posle Brexita, prenosi agencija France presse. Na pitanje da li će Brexit doneti povećanje poreza i rezanje potrošnje, Osborne je odgovorio da će se to svakako dogoditi.

“Očigledno je da će zemlja biti siromašnija. Apsolutno ćemo morati da obezbedimo fiskalnu sigurnost za građane, odnosno moraćemo da pokažemo zemlji i svetu da možemo da živimo u okviru svojih mogućnosti”, izjavio je Osborne.

Kako javlja britanska agencija Reuters, Osborne je rekao da ne želi da vidi kako Ujedinjeno Kraljevstvo napušta jedinstveno tržište EU, kao i da Britanija treba da se kreće ka postizanju sporazuma koji će osigurati najbliže moguće ekonomske veze sa susedima.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Danska izriče kazne za prekovremeni rad
Next Nemačka: Sledeće godine 4% veća minimalna plata

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Oporavak tekstilne industrije: Rast proizvodnje 33%, izvoz najviše u Evropu

Tekstilna industrija Srbije se polako oporavlja. 80 odsto proizvođača su male firme, dok 20 odsto čine fabrike sa preko 120 radnika.

Makroekonomija 0 Comments

Izvršenje budžeta iznad očekivanja, suficit 34,3 milijarde dinara

Danas je na prezentaciji novog broja Makroekonomskih analiza i trendova (MAT) rečeno da je izvršenje budžeta do oktobra ove godine znatno premašilo očekivanja iz Zakona o budžetu za 2016. i

Najvažnije vesti 0 Comments

Saxo bank: Rast prinosa na 10-godišnje obveznice i predsednički izbori u Francuskoj

Prinosi na francuske 10-godišnje obveznice skočili su danas četiri bazna poena na oko 1,14 odsto, čime se jaz između prinosa na francuske i nemačke obveznice proširio na čak 73 bazna

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply