Beograd: Dan u vrtiću za ljubimce 1.000 dinara

Beograd: Dan u vrtiću za ljubimce 1.000 dinara

Obdanište za kućne ljubimce kod nas postoji odnedavno, dok u svetu nije novina, a osmišljeno je kao dnevni boravak za četvoronošce dok su njegovi vlasnici na poslu.

Kako ljubimci, čiji vlasnici rade, veći deo dana ne bi proveli sami, a vlasnici ne bi morali da razmišljaju da li će ih dočekati pokidane zavese i raskomadani delovi nameštaja, obdanište je rešenje.

– Zbog nedostatka vremena i preokupiranosti poslom, vlasnici ne mogu u potpunosti da im se posvete – kažu iz studija za pse “Koska all for dogs”. – Kod nas ih dovedu kad krenu na posao, a preuzmu ih kada se vraćaju. Za to vreme sa njima rade stručnjaci, druže se i socijalizuju. U toku dana organizovana je i jedna duža šetnja.

Osmočasovna briga o psu košta između 500 i 1.000 dinara, što znači da za ceo mesec treba da se izdvoji oko 15.000 dinara. O psima, dok su u vrtiću, brine ceo tim ljudi, od vaspitača do veterinara.

– Naša usluga uključuje i obrok, isključivo kuvani, a ukoliko vlasnici to ne žele, mogu da donesu i svoju hranu – kažu iz vrtića za pse “Doggy Daycare”. – Radimo i sa onim ljubimcima koji nisu socijalizovani, pa i sa onima koji ne vole druge pse. Posle vremena provedenog kod nas ubrzo postanu prijateljski raspoloženi. Obavezna su i dva sata šetnje, najčešće do Kalemegdana.

Iako, kako nam kažu zaposleni u vrtićima, potreba za ovakvom vrstom usluge postoji, jer u prestonici ima oko pola miliona vlasničkih pasa, glavni razlog zbog kojeg u Beogradu rade samo dva je – finansijski.

Izvor: GdeInvestirati/Novosti
Previous Kineski giganti industrije čelika planiraju spajanje kompanija
Next Xiaomi napravio električni bicikl koji košta manje od smartphonea

You might also like

Najvažnije vesti

Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou, najmanje 28 ljudi poginulo, više desetina ranjeno

Dve eksplozije dogodile su se jutros na aerodromu u Briselu, pri čemu je najmanje 13 osoba poginulo, a 35 je teško povređeno. Ima žrtava i u eksploziji u metrou na

Najvažnije vesti

Liste čekanja za vrtić biće kraće za 2.000 mesta

Grad Beograd ima spreman plan za probleme sa nedostatkom mesta u vrtićima.

Društvo

Prosečna plata u Crnoj gori u junu 510 evra

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa u Crnoj Gori u junu iznosila je 510 evra i bila je za 0,2 odsto manja nego u maju, podaci su Zavoda za statistiku