Sergey Brin: Silicijumska dolina više nije pravo mesto za pokretanje startupa

Sergey Brin: Silicijumska dolina više nije pravo mesto za pokretanje startupa

U Silicijumskoj dolini od 22. do 24. juna održan je tradicionalni skup preduzetnika Global Entrepreneurship Summit.

Na njemu je, među brojnim učesnika, jedan od govornika bio i Sergey Brin, suosnivač Googlea, koji je dao nekoliko zanimljivih saveta onima koji žele pokrenuti svoj startup. Većina takvih sanja o tome da dođu u Silicijumsku dolinu i tamo osnuju kompaniju, postanu uspešni i zarade velik novac. No, to možda i nije pravi put, ako ćemo pitati Brina. On je poručio mladim preduzetnicima iz celog sveta kako Silicijumska dolina danas nije pravo mesto za pokretanje startupa. Trenutno je tamo u toku velika ekspanzija startup scene, koja sa sobom donosi i mnoge negativne posledice kao što su porast cena nekretnina, iznajmljivanja, veće plate, očekivanja zaposlenih, i slično. Iz tog razloga teško je pokrenuti malu kompaniju koja će se moći održati na životu.

Brin kaže – mnogo je bolje osnovati startup negde drugde u svetu gde su inicijalni troškovi manji. Tek kada se posao zahukta treba razmišljati o dolasku u Silicijumsku Dolinu. Tamo već uhodana kompanija može pronaći investitore sklone riziku, kao i kupce.

Izvor: GdeInvestirati/Bug.hr
Previous Goldman Sachs: U roku od godinu dana Britanija upada u recesiju
Next Gujaničić: Kretanje Euribora zavisiće od posledica Brexita

You might also like

Preduzetništvo 0 Comments

Nova sredstva za finansiranje malih preduzeća u Srbiji

Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE) potpisao je sa kompanijom Intesa Leasing ugovor o kreditu u iznosu od 10 miliona evra sa ciljem da podstakne razvoj mikro i malih preduzeća

Agrobiznis 0 Comments

Mladim poljoprivrednicima po 50 hektara zemlje i 10.000 evra subvencija

Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić rekao je za RTS da je bitno da se pokrene zadugarstvo iz osnova – da se mali poljoprirednici udruže i krenu

Preduzetništvo 0 Comments

Srbija postala obećana zemlja za “outsourcing” kompanije

Poslednjih godina naši ljudi su zahvaljujući odličnom poznavanju stranih jezika i obrazovanju, preuzeli od Indijaca poslove koji su u čitavom svetu poznati kao glavi izvoznici “outsourcing” usluga.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply