Sergey Brin: Silicijumska dolina više nije pravo mesto za pokretanje startupa

Sergey Brin: Silicijumska dolina više nije pravo mesto za pokretanje startupa

U Silicijumskoj dolini od 22. do 24. juna održan je tradicionalni skup preduzetnika Global Entrepreneurship Summit.

Na njemu je, među brojnim učesnika, jedan od govornika bio i Sergey Brin, suosnivač Googlea, koji je dao nekoliko zanimljivih saveta onima koji žele pokrenuti svoj startup. Većina takvih sanja o tome da dođu u Silicijumsku dolinu i tamo osnuju kompaniju, postanu uspešni i zarade velik novac. No, to možda i nije pravi put, ako ćemo pitati Brina. On je poručio mladim preduzetnicima iz celog sveta kako Silicijumska dolina danas nije pravo mesto za pokretanje startupa. Trenutno je tamo u toku velika ekspanzija startup scene, koja sa sobom donosi i mnoge negativne posledice kao što su porast cena nekretnina, iznajmljivanja, veće plate, očekivanja zaposlenih, i slično. Iz tog razloga teško je pokrenuti malu kompaniju koja će se moći održati na životu.

Brin kaže – mnogo je bolje osnovati startup negde drugde u svetu gde su inicijalni troškovi manji. Tek kada se posao zahukta treba razmišljati o dolasku u Silicijumsku Dolinu. Tamo već uhodana kompanija može pronaći investitore sklone riziku, kao i kupce.

Izvor: GdeInvestirati/Bug.hr
Previous Goldman Sachs: U roku od godinu dana Britanija upada u recesiju
Next Gujaničić: Kretanje Euribora zavisiće od posledica Brexita

You might also like

Preduzetništvo 0 Comments

Ekspanzija globalne trgovine vinom

Zahvaljujući snažnom rastu potrošnje u Kini globalna trgovina vinom je porasla količinski i vrednosno, saopštila je danas Međunarodna organizacija za vinovu lozu i vino (OIV).

Preduzetništvo 0 Comments

Na šta obratiti pažnju prilikom pokretanja privatnog biznisa

Izbor lokacije može uticati na uspeh ili neuspeh vašeg početnog biznisa. Ako imate problem sa pronalaženjem odgovarajućeg prostora, rešenje za to postoji. Postoje agencije koje se bave isključivo biranjem najboljeg

Preduzetništvo 0 Comments

EU odlučila da spasi pčele, upotreba neonikotinoida ubuduće samo u staklenicima

Evropska komisija zabraniće na svojim poljima upotrebu u svetu najčešće korišćenih insekticida. Sada je u EU na snazi privremena zabrana korišćenja tri neonikotinoida a ako predlog Komisije bude usvojen, neonikotinoidi

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply