Sergey Brin: Silicijumska dolina više nije pravo mesto za pokretanje startupa

Sergey Brin: Silicijumska dolina više nije pravo mesto za pokretanje startupa

U Silicijumskoj dolini od 22. do 24. juna održan je tradicionalni skup preduzetnika Global Entrepreneurship Summit.

Na njemu je, među brojnim učesnika, jedan od govornika bio i Sergey Brin, suosnivač Googlea, koji je dao nekoliko zanimljivih saveta onima koji žele pokrenuti svoj startup. Većina takvih sanja o tome da dođu u Silicijumsku dolinu i tamo osnuju kompaniju, postanu uspešni i zarade velik novac. No, to možda i nije pravi put, ako ćemo pitati Brina. On je poručio mladim preduzetnicima iz celog sveta kako Silicijumska dolina danas nije pravo mesto za pokretanje startupa. Trenutno je tamo u toku velika ekspanzija startup scene, koja sa sobom donosi i mnoge negativne posledice kao što su porast cena nekretnina, iznajmljivanja, veće plate, očekivanja zaposlenih, i slično. Iz tog razloga teško je pokrenuti malu kompaniju koja će se moći održati na životu.

Brin kaže – mnogo je bolje osnovati startup negde drugde u svetu gde su inicijalni troškovi manji. Tek kada se posao zahukta treba razmišljati o dolasku u Silicijumsku Dolinu. Tamo već uhodana kompanija može pronaći investitore sklone riziku, kao i kupce.

Izvor: GdeInvestirati/Bug.hr
Previous Goldman Sachs: U roku od godinu dana Britanija upada u recesiju
Next Gujaničić: Kretanje Euribora zavisiće od posledica Brexita

You might also like

Preduzetništvo 0 Comments

Podržite Indiegogo projekat: Letnji kamp za učenje srpskog jezika

Podržimo kampanju na Indiegogo platformi koju su pokrenule mlade preduzetnice. Kampanja podržava projekat izgradnje letnjeg kampa u Sokobanji za učenje srpskog jezika za mlade iz dijaspore.

Marketing 0 Comments

Muškarci zaljubljeno grle svoje pivske bebe u novoj nemačkoj reklami

Ovi muškarci nisu trudni. Njih je samo oživelo čudesno pivo. I oni su zvezde nove reklamne kampanje za nemačko pivo Bergedorfer, koju je kreirala reklamna agencija Jung Von Matt.

Društvo 0 Comments

Malinari iz Užica od orezine proizvode briket za ogrev

Dragojlo Božić iz Užica, prošlogodišnji pobednik Foruma za zelene ideje, osmislio je način kako da orezine od maline, umesto da završe u plamenu na njvama, pretvori u ogrev za zimu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply