Sergey Brin: Silicijumska dolina više nije pravo mesto za pokretanje startupa

Sergey Brin: Silicijumska dolina više nije pravo mesto za pokretanje startupa

U Silicijumskoj dolini od 22. do 24. juna održan je tradicionalni skup preduzetnika Global Entrepreneurship Summit.

Na njemu je, među brojnim učesnika, jedan od govornika bio i Sergey Brin, suosnivač Googlea, koji je dao nekoliko zanimljivih saveta onima koji žele pokrenuti svoj startup. Većina takvih sanja o tome da dođu u Silicijumsku dolinu i tamo osnuju kompaniju, postanu uspešni i zarade velik novac. No, to možda i nije pravi put, ako ćemo pitati Brina. On je poručio mladim preduzetnicima iz celog sveta kako Silicijumska dolina danas nije pravo mesto za pokretanje startupa. Trenutno je tamo u toku velika ekspanzija startup scene, koja sa sobom donosi i mnoge negativne posledice kao što su porast cena nekretnina, iznajmljivanja, veće plate, očekivanja zaposlenih, i slično. Iz tog razloga teško je pokrenuti malu kompaniju koja će se moći održati na životu.

Brin kaže – mnogo je bolje osnovati startup negde drugde u svetu gde su inicijalni troškovi manji. Tek kada se posao zahukta treba razmišljati o dolasku u Silicijumsku Dolinu. Tamo već uhodana kompanija može pronaći investitore sklone riziku, kao i kupce.

Izvor: GdeInvestirati/Bug.hr
Previous Goldman Sachs: U roku od godinu dana Britanija upada u recesiju
Next Gujaničić: Kretanje Euribora zavisiće od posledica Brexita

You might also like

Preduzetništvo 0 Comments

Dostupno već od ponedeljka: Do 70 odsto bespovratnih sredstava podrške preduzetnicima

Razvojna agencija Srbije raspisala je osam programa podrške preduzetništvu bespovratnim sredstvima u okviru kampanje “Kreiraj život”, rekao je v.d. direktora RAS Željko Sertić.

Preduzetništvo 0 Comments

Razvojna agencija Srbije dodelila 90 miliona dinara biznis početnicima

Svečano uručenje ugovora od strane Razvojne agencije Srbije, dobilo je 116 korisnika projekta u okviru podrške startapima.

Društvo 0 Comments

Država deli sredstva za programe prekvalifikacija i dokvalifikacija žena u IT

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija uputilo je javni poziv zainteresovanim udruženjima, zadužbinama i fondacijama, koji imaju status nevladinih organizacija, da podnesu predloge programa za sufinansiranje iz sredstava opredeljenih iz budžeta

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply