Marko Čadež: Najveća investicija na startup sceni Srbije

Marko Čadež: Najveća investicija na startup sceni Srbije

Investicioni fond South Central Ventures pruža ozbiljnu podršku startup sceni Srbije, izjavio je danas predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i najavio da će PKS podsticati partnerstvo fondova i preduzeća, kako bi se kroz zajedničke projekte pokrenuo biznis i podstakao razvoj.

Privredna komora Srbije povezuje sve koji žele da pokrenu biznis sa investitorima i podržava promociju uspešnih poslovnih priča i inovativnih srpskih kompanija i proizvoda, rekao je Čadež na konferenciji u PKS, podsetivši na uspešnu prezentaciju kompanije Ono i njihovog električnog bicikla na festivalu u Beču.

“Poslovne ideje u Srbiji nikada nisu nedostajale, ima mnogo mladih spremnih da pokrenu posao, ali važno je da im se pruži podrška da od ideje razviju poslovne modele konkurentne na drugim tržištima”, naglasio je on.

Prvi čovek nacionalne asocijacije srpske privrede je takođe izrazio uverenje da će prezentacija uspešnog primera saradnje jedne mlade kompanije i fonda pokrenuti i druge firme na ovakvo partnerstvo.

Jan Kobler, partner u Investicionom fondu South Central Ventures (Enterprise Innovation Fund – ENIF) istakao je primer uspešne saradnje mlade kompanije iz Srbije City Expert i fonda.  Taj investicioni fond je prepoznao potencijal startup kompanije City Expert, njen inovativni pristup u sektoru nekretnina u Srbiji i investirao 700.000 evra u njen rast i razvoj.

Foto: landt.co

Foto: landt.co

Investicija će obezbediti i uvođenje naprednijih tehnoloških karakteristika, koje će  unaprediti servis za klijente.

Fond raspolaže sa 40 miliona evra namenjenih startup, malim i srednjim tehnološkim kompanijama sa prostora Zapadnog Balkana. Okuplja investitore, od međunarodnih institucija, kao što su EBRD, EIF i KfW, pa do regionalnih korporacija i privatnih ulagača, osiguravajućih kuća i poslovnih anđela, ali i javnog sektora.

Visina investicija kreće se od 100 hiljada do tri miliona evra.

Ovakvi skupovi koje podržava PKS predstavljaju dobru priliku da se predstavi način investiranja, kao podsticaj i drugim kompanijama da uspostave saradnju sa fondom, istakao je Kobler.

Igor Jović, generalni direktor kompanije City Expert, predstavio je unapređene usluge koje kompanija nudi klijentima, sa ciljem da u poslovima sa nekretninama uštede i vreme i novac, navodi se u saopštenju PKS.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Beogradska berza: Kolebanja na svetskim berzama se prelivaju, indeksi u minusu
Next Turska se pre podne pomirila sa Izraelom, popodne sa Rusijom: Erdogan uputio Putinu izvinjenje zbog obaranja aviona

You might also like

Preduzetništvo 0 Comments

Konkurisao, dobio donaciju i pokrenuo svoj posao iz snova

Njegov motiv da uđe u privatan biznis bila je želja da radi nešto što voli, a ne nešto što mora.

Najvažnije vesti 0 Comments

Raspisan konkurs za dodelu kreditnih i bespovratnih sredstava početnicima u poslovanju

Ministarstvo privrede Srbije raspisalo je dva javna poziva za dodelu kredita i bespovratne pomoći početnicima u poslovanju u ukupnom iznosu od 600 miliona dinara.

Preduzetništvo 0 Comments

U San Francisku otvorena crkva za hakere i osnivače startupa

Život startup preduzetnika ponekad liči na religijsko iskustvo. Ove ljude iz svih krajeva sveta povezuje zajednička strast, a njihove tehnologije za njih su neka vrsta jevanđelja.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply