Kompanija Revlon preuzima Elizabeth Arden

Kompanija Revlon preuzima Elizabeth Arden

Američka kozmetička firma Revlon planira kupiti firmu Elizabeth Arden, takođe poznatog proizvođača kozmetičkih proizvoda za 870 miliona dolara.

Poslovodstvo firme predviđa da će spojeno preduzeće nakon uspešno završene transakcije lakše poslovati na stranim tržištima.

Kozmetička firma Revlon osnovana je 1932. godine u New Yorku tokom Velike depresije i prvobitno je nudilo samo lakove za nokte raznih boja. Uskoro su u svoju ponudu dodali šminku i mnoge druge kozmetičke proizvode, te u samo nekoliko godina postali preduzeće vredno više miliona dolara.

Pedesetih godina prošlog veka, Revlon je ponudio svoje akcije na berzi i počeo se širiti u evropske i južnoameričke zemlje i Japan, a danas deluje u više od 120 zemalja širom sveta i zapošljava gotovo 7.000 ljudi. Proizvodi šminku, parfeme, proizvode za njegu kože i proizvode za ličnu njegu i drugu kozmetiku, kojima je prošle godine generisao 1,9 milijardi prihoda od prodaje i imao 56 miliona dolara dobiti. U prvom tromesečju ove godine, Revlon je ostvario dobit od 11 miliona dolara.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Aleksandar Opsenica o budućnosti real estate-a: Geografija nam tek sada ide u prilog
Next Evropske berze: Cene akcija pale, ulagači suzdržani

You might also like

Kompanije 0 Comments

Unicredit banka dala novčanu injekciju Bank Austria od milijardu evra

Italijanska banka UniCredit je u Bank Austrije ubrizgala milijardu evra kako bi ojačala njenu kapitalnu osnovicu.

Kompanije 0 Comments

Amazon korisnicima vraća 70 miliona dolara

U skladu sa odlukom američkog suda, tokom 2016. godine Amazon je dužan da vrati novac korisnicima čija su deca, zahvaljujući nejasno definisanom procesu kupovine unutar aplikacija, izazvala nepredviđene troškove svojim roditeljima.

Agrobiznis 0 Comments

“Fidelinka” na prodaju

Četvrtu prodaju imovine javnim nadmetanjem oglasila su preduzeća iz Subotice u stečaju „Fidelinka nekretnine” d. o. o., „Fidelinka” AD i „Fidelinka mlinarstvo” d. o. o..

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply