Kompanija Revlon preuzima Elizabeth Arden

Kompanija Revlon preuzima Elizabeth Arden

Američka kozmetička firma Revlon planira kupiti firmu Elizabeth Arden, takođe poznatog proizvođača kozmetičkih proizvoda za 870 miliona dolara.

Poslovodstvo firme predviđa da će spojeno preduzeće nakon uspešno završene transakcije lakše poslovati na stranim tržištima.

Kozmetička firma Revlon osnovana je 1932. godine u New Yorku tokom Velike depresije i prvobitno je nudilo samo lakove za nokte raznih boja. Uskoro su u svoju ponudu dodali šminku i mnoge druge kozmetičke proizvode, te u samo nekoliko godina postali preduzeće vredno više miliona dolara.

Pedesetih godina prošlog veka, Revlon je ponudio svoje akcije na berzi i počeo se širiti u evropske i južnoameričke zemlje i Japan, a danas deluje u više od 120 zemalja širom sveta i zapošljava gotovo 7.000 ljudi. Proizvodi šminku, parfeme, proizvode za njegu kože i proizvode za ličnu njegu i drugu kozmetiku, kojima je prošle godine generisao 1,9 milijardi prihoda od prodaje i imao 56 miliona dolara dobiti. U prvom tromesečju ove godine, Revlon je ostvario dobit od 11 miliona dolara.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Aleksandar Opsenica o budućnosti real estate-a: Geografija nam tek sada ide u prilog
Next Evropske berze: Cene akcija pale, ulagači suzdržani

You might also like

Kompanije 0 Comments

Rekordna zarada kompanije Lego u 2016. godini

Prihodi kompanije Lego u protekloj godini porasli su za šest posto, na 5,4 milijardi dolara, što je najviše u osam decenija rada kompanije, saopštio je danas poznati danski proizvođač igračaka Lego.

Tema dana 0 Comments

Vorwerk Autotec gradi fabriku kod Čačka, posao za hiljadu radnika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas u Preljini, kod Čačka, polaganju kamena temeljca za fabriku nemačke kompanije Vorwerk Autotec, koja će zaposliti više od 1.000 radnika.

Industrija 0 Comments

Energoprojekt ugovorio nove poslove u Ruandi i Ugandi

Zavisna preduzeća Energoprojekt holdinga ugovorila su vredne poslove u Ruandi i Ugandi.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply