Acer sada ostvaruje uspehe u ne-PC poslovanju

Acer sada ostvaruje uspehe u ne-PC poslovanju

Novi poslovni razvoj kompanije Acer ide u dobrom pravcu i postignut je prodor u oblastima koje uključuju virtuelnu realnost, medicinsku opremu i robote, izjavio je predsednik kompanije Acer George Huang. Međutim, za transformaciju kompanije će trebati još vremena da bi bila završena.

Iako je PC tržište u opadanju, Acer nastavlja da postiže dobre rezultate na tržištu 2 u 1 uređaja i Chromebook računara, pa će nastaviti investicije u njih. Huang naglašava da je Acer-ovo poslovanje bilo ozbiljno pogođeno fluktuacijom kursa u 2015. godini, tokom koje PC tržište nije stajalo dobro. Ipak, zahvaljujući promenama strategije kompanije, Acer je ostao profitabilan.

Acer transformiše svoje poslovanje i menja fokus na nove segmente tržišta kao što su mobile, cloud i Internet of Things (IoT). I pored toga, direktor Acer-a Jason Chen je istakao da većina prihoda kompaniji i dalje stiže od PC poslovanja. Kako je PC tržište u stalnom padu, Acer će se fokusirati na oblasti koje nude bolje mogućnosti za rast profita.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Agrokor se priprema za IPO na Londonskoj berzi
Next Američki mediji: Air Serbia najveća pretnja Delti, Americanu i Unitedu

You might also like

Preduzetništvo 0 Comments

Raspisan javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima

Ministarstvo privrede Srbije raspisalo je danas javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz razvojne projekte.

Najvažnije vesti 0 Comments

Javna preduzeća u Srbiji ostvarila profit od 23,7 milijardi dinara

Javna preduzeća u Srbiji u 2017. godini imala su ukupan neto dobitak u iznosu od 23,7 milijardi dinara, na čelu sa Srbijagasom čiji je profit više od polovine tog iznosa.

Kompanije 0 Comments

Arapi žele da ulože 23 miliona evra za navodnjavanje u Vojvodini

Arapska kompanija planira da uloži 23 miliona evra kako bi mogla da uspešno navodnjava oko 7.000 hektara u Vojvodini.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply