Volkswagen na svoju štetu daje 10 milijardi dolara

Volkswagen na svoju štetu daje 10 milijardi dolara

Zbog ugradnje softvera u automobile koji je prikazivao manju količini štetnih izduvnih gasova, Volkswagen je pristao da plati oko 10,2 milijarde dolara.

Izvor koji je upućen u sudski proces rekao je za AP da će deo novca dobiti 482.000 vlasnika Volkswagenovih dizel automobila, programiranih da očitavaju netačne podatke o emisiji štetnih gasova.

U zavisnosti od starosti i vrednosti automobila, vlasnici će dobiti između 1.000 i 7.000 dolara, u proseku po 5.000. Drugi deo novca biće uplaćen u budžet na ime kazne zbog varanja kupaca i države.

Federalni sudija koji vodi taj predmet odluku će zvanično saopštiti u utorak, a do tada je moguće da neki uslovi koji su do sada dogovoreni budu izmenjeni, rekao je izvor agencije AP.

Izvor: GdeInvestirati/Fonet
Previous GAK Narodni front obustavlja postupke vantelesne oplodnje zbog proširivanja kapaciteta
Next Dramatičan pad funte, evro-dolar blizu pariteta

You might also like

Japan: Apple kažnjen sa 118 miliona dolara

Podružnici američke tehnološke kompanije Apple u Japanu je naloženo da lokalnim vlastima plati 12 milijardi jena (118 miliona dolara) na ime poreza zbog prijavljivanja nižih od realno ostvarenih prihoda, izvestili

Kompanije 0 Comments

Sa 50.000 preduzeća povezujemo se inovacijama

Projekat Plato Srbija 3 koji se zasniva na tome da velike korporacije prenose znanja i iskustva mikro, malim i srednjim preduzećima pokazao se kao uspešan.

Transport 0 Comments

Lauda otkupio Fly Niki

Iznenađujući zaokret dogodio se u borbi za budućnost nesolventne low-cost austrijske aviokompanije Niki.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply