Uberov konkurent FlixBus pokorio Evropu

Uberov konkurent FlixBus pokorio Evropu

FlixBus, nemački virtuelni prevoznik i Uberov autobuski konkurent, koji okuplja 250 vlasnika autobusa, već je osvojio Zapadnu Evropu.

A Zagreb je odabrao kao odskočnu dasku za osvajanje Srednje i Istočne Evrope.

Kao što je Uber ekspresno pokorio tržište taksi prevoza, iako ne poseduje nijedno vozilo, tako je i FlixBus u nekoliko godina postao najveći evropski autobuski prevoznik -iako ne poseduje nijedan autobus, piše Tportal.

Radi se o jedinstvenoj kombinaciji tehnološke firme u razvoju – startupa, online trgovanja i transportne kompanije, koju su osnovala tri mlada preduzetnika iz Minhena 2013. godine. Koristeći dobro osmišljen poslovni model poduprt inovativnim tehnološkim rešenjima, pod svojim brendom su okupili stotine malih prevoznika i stvorili moćnu evropsku autobusku mrežu.

Za svoje partnere FlixBus osmišljava mrežu i planira linije po celoj Evropi, organizuje prodaju karata i marketinške aktivnosti, i obezbeđuje im podršku u finansiranju kupovine autobusa. FlixBus, posredstvom 250 partnera, raspolaže sa 1.000 autobusa, ostvaruje 100.000 dnevnih veza, ima mrežu od 800 destinacija u 19 zemalja, i prevezao je 35 miliona putnika od osnivanja.

Foto: guild.co.in

Foto: guild.co.in

Korisnici FlixBusove mreže dolaze do informacija o dostupnim linijama i cenama karata putem mobilne aplikacije, a online mogu da rezervišu i kupe karte. Dodatne pogodnosti su besplatni Internet i prevoz prtljaga, kao i mogućnost otkazivanja ili promene rezervacije bez naplate do 15 minuta pre polaska.

FlixBus je u januaru ove godine došao u Hrvatsku, a početkom juna je u Zagrebu otvorio regionalnu filijalu koja je postala centar za Srednju i Istočnu Evropu i za sada povezuju dvadesetak gradova Hrvatske sa četrdesetak gradova Evrope.

U narednom razdoblju FlixBus planira povezivanje gradova unutar Hrvatske i širenje mreže na ostale susedne države, navodi se u tekstu.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Bank of England preduzela stabilizacione mere, blagi oporavak funte
Next Vučić : Srbija će zadržati apsolutnu finansijsku stabilnost, dinar neće slabiti

You might also like

Kompanije 0 Comments

Na prodaju poslovni prostori Privredne banke Beograd

Agencija za osiguranje depozita kao stečajni upravnik Privredne banke Beograd, oglasila je prodaju nepokretnosti, javnim prikupljanjem ponuda.

Kompanije 0 Comments

AIK krediti poljoprivrednicima

Subvencionisani programi, niske kamate, dozvoljen minus i mogućnost otplate na osnovu kooperacionih ugovora.

Prehrambena industrija 0 Comments

Javna licitacija Fabrike Šećera Bijeljina 22. marta

Stečajni upravnik Lazo Đurđević objavio je da će imovina „Fabrike šećera Bijeljina“ biti po treći put ponuđena na prodaju na javnoj licitaciji 22. marta po početnoj ceni od 11,8 miliona

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply