Uberov konkurent FlixBus pokorio Evropu

Uberov konkurent FlixBus pokorio Evropu

FlixBus, nemački virtuelni prevoznik i Uberov autobuski konkurent, koji okuplja 250 vlasnika autobusa, već je osvojio Zapadnu Evropu.

A Zagreb je odabrao kao odskočnu dasku za osvajanje Srednje i Istočne Evrope.

Kao što je Uber ekspresno pokorio tržište taksi prevoza, iako ne poseduje nijedno vozilo, tako je i FlixBus u nekoliko godina postao najveći evropski autobuski prevoznik -iako ne poseduje nijedan autobus, piše Tportal.

Radi se o jedinstvenoj kombinaciji tehnološke firme u razvoju – startupa, online trgovanja i transportne kompanije, koju su osnovala tri mlada preduzetnika iz Minhena 2013. godine. Koristeći dobro osmišljen poslovni model poduprt inovativnim tehnološkim rešenjima, pod svojim brendom su okupili stotine malih prevoznika i stvorili moćnu evropsku autobusku mrežu.

Za svoje partnere FlixBus osmišljava mrežu i planira linije po celoj Evropi, organizuje prodaju karata i marketinške aktivnosti, i obezbeđuje im podršku u finansiranju kupovine autobusa. FlixBus, posredstvom 250 partnera, raspolaže sa 1.000 autobusa, ostvaruje 100.000 dnevnih veza, ima mrežu od 800 destinacija u 19 zemalja, i prevezao je 35 miliona putnika od osnivanja.

Foto: guild.co.in

Foto: guild.co.in

Korisnici FlixBusove mreže dolaze do informacija o dostupnim linijama i cenama karata putem mobilne aplikacije, a online mogu da rezervišu i kupe karte. Dodatne pogodnosti su besplatni Internet i prevoz prtljaga, kao i mogućnost otkazivanja ili promene rezervacije bez naplate do 15 minuta pre polaska.

FlixBus je u januaru ove godine došao u Hrvatsku, a početkom juna je u Zagrebu otvorio regionalnu filijalu koja je postala centar za Srednju i Istočnu Evropu i za sada povezuju dvadesetak gradova Hrvatske sa četrdesetak gradova Evrope.

U narednom razdoblju FlixBus planira povezivanje gradova unutar Hrvatske i širenje mreže na ostale susedne države, navodi se u tekstu.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Bank of England preduzela stabilizacione mere, blagi oporavak funte
Next Vučić : Srbija će zadržati apsolutnu finansijsku stabilnost, dinar neće slabiti

You might also like

Kompanije 0 Comments

Huawei pretekao Apple i postao drugi najveći proizvođač pametnih telefona

Čini se da je kineskoj kompaniji Huawei konačno uspeo njihov plan o prestizanju Applea i dolasku na drugo mesto na lestvici najvećih svetskih proizvođača pametnih telefona.

Kompanije 0 Comments

Miodrag Kostić kupio Viktorija grupu

Srpski biznismen Miodrag Kostić kupio je Viktorija grupu.

Kompanije 0 Comments

Kompanije Vital i Viktoria oil novčano kažnjene od strane Komisije za zaštitu konkurencije

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije novčano je kaznila kompanije Viktorija oil iz Šida i Vital iz Vrbasa jer je utvrdila da su narušile konkurenciju na tržištu jestivog ulja.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply