Nemačka: Ovo je tužan dan za Evropu i Veliku Britaniju

Nemačka: Ovo je tužan dan za Evropu i Veliku Britaniju

Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Walter Steinmeier izjavio je, povodom odluke Britanaca da napuste EU, da je to “tužan da za Evropu i Veliku Britaniju”.

Vest iz Britanije je zaista otrežnjujuća. To je tužan dan za Evropu i Britaniju”, naveo je Steinmeier, objavljeno je na Twitter nalogu nemačkog Ministarstva spoljnih poslova, preneo je Reuters.

On je to izjavio uoči sastanka ministara spoljnih poslova EU u Luksemburgu.

Građani Britanije su, prema nepotpunim rezultatima referenduma, odlučili da posle 43 godine napuste Evropsku uniju, javio je BBC, ističući da je više od 16.784.000 Britanaca glasalo za izlazak, što je dovoljno za pobedu.

Izvor:Tanjug
Previous Brexit podigao cene zlata za više od 5 odsto, nafta pala
Next Strmoglavi pad dinara u odnosu na dolar

You might also like

Geopolitika 0 Comments

Kineski avioni “neprofesionalno” presreli američke iznad Istočnog kineskog mora

Vazuhoplovne snage SAD saopštile su da je par kineskih borbenih aviona izveo “neprofesionalno” presretanje osmatračkog aviona američkih snaga za ispitivanje radijacije iznad Istočnog kineskog mora.

Geopolitika 0 Comments

SAD zvanično označile Severnu Koreju pretnjom po globalni finansijski sistem

Sjedinjene države su u sredu napravile još jedan korak u nameri da izoluju Severnu Koreju od svetskog finansijskog sistema zvanično je označivši “globalnim koncernom za pranje novca” i pretnjom za

Društvo 0 Comments

Crna Gora uvodi dobrovoljno služenje vojnog roka

Dobrovoljno služenje vojnog roka biće ponovno uvedeno u Crnoj Gori 2019., saopšteno je iz crnogorskog ministarstva obrane.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply