Nemačka: Ovo je tužan dan za Evropu i Veliku Britaniju

Nemačka: Ovo je tužan dan za Evropu i Veliku Britaniju

Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Walter Steinmeier izjavio je, povodom odluke Britanaca da napuste EU, da je to “tužan da za Evropu i Veliku Britaniju”.

Vest iz Britanije je zaista otrežnjujuća. To je tužan dan za Evropu i Britaniju”, naveo je Steinmeier, objavljeno je na Twitter nalogu nemačkog Ministarstva spoljnih poslova, preneo je Reuters.

On je to izjavio uoči sastanka ministara spoljnih poslova EU u Luksemburgu.

Građani Britanije su, prema nepotpunim rezultatima referenduma, odlučili da posle 43 godine napuste Evropsku uniju, javio je BBC, ističući da je više od 16.784.000 Britanaca glasalo za izlazak, što je dovoljno za pobedu.

Izvor:Tanjug
Previous Brexit podigao cene zlata za više od 5 odsto, nafta pala
Next Strmoglavi pad dinara u odnosu na dolar

You might also like

Geopolitika 0 Comments

Iran mora platiti 2 milijarde dolara odštete Amerikancima

Vrhovni sud SAD doneo je odluku da Iran mora da plati dve milijarde dolara odštete porodicama 241 marinca koliko ih je ubijeno u terorističkom napadu u Bejrutu 1983. godine, kao

Geopolitika 0 Comments

Kurdi se dogovorili sa Amerikancima i Bagdadom da zadrže područja osvojena od ISIL-a u Iraku

Predsednik Kurdistana, autonomnog regiona na severu Iraka, Masud Barzani je rekao da se kurdske snage neće povući sa područja koje su u borbi za Mosul oslobodili od pripadnika ISIL-a, naglašavajući

Geopolitika 1Comments

Sedam uslova Albanaca za makedonsku vladu: Promena Ustava, himne, zastave…

Tri albanske parlamentarne stranke u Makedoniji usvojile su zajedničku platformu za pregovore o formiranju makedonske vlade, saopštila je danas Demokratska unija za integraciju (DUI).

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply