Kompanija Sony zatvara fabriku u Brazilu

Kompanija Sony zatvara fabriku u Brazilu

Kompanija Sony i zvanično je potvrdila da je odlučila da prestane proizvodnju pametnih telefona u Brazilu.

To je potez koji je došao nakon odluke vlade Brazila da ukine oslobađanje od poreza za smartfone i računare koji su proizvedeni u toj zemlji a koštaju više od 530 dolara.

Ova potvrda je stigla od strane direktora marketinga japanske kompanije Ane Peretti, koja je rekla da je potez takođe usmeren ka tome da distribucija bude fleksibilnija. Samim tim, Sony je završio dogovore sa kompanijama Foxconn i Arima, svojim proizvodnim partnerima u Brazilu. Sve ovo dolazi samo godinu dana nakon što je kompanija najavila velike planove o proširenju na japanskom tržištu smartfona. Sony uređaji kao što su Xperia X i Xperia XA su objavljeni ovog meseca u Brazilu, kao deo nove strategije, ali su proizvedeni u Kini.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Otvara se novi McDonald's restoran kod Stare Pazove
Next Posledice Brexit-a: Pitanje je da li će Balkanske zemlje i dalje želeti da se pridruže EU

You might also like

Kompanije 0 Comments

MK Fintel Wind gradi vetropark kod Vršca

Treći javni poziv za dodelu bespovratne pomoći preduzetnicima u vrednosti 90 miliona dinara objavila je danas Razvojna agencija Srbije (RAS).

Industrija 0 Comments

Phoenix Group iz Nemačke otvara logistički centar za distribuciju lekova u Beogradu

Nemačka kompanija Phoenix Group otvoriće danas u industrijskoj zoni u Šimanovcima logistički centar za Zapadni Balkan, čime Beograd, posle Praga i Varšave, postaje treći regionalni centar vodeće evropske kompanije u

Tema dana 0 Comments

Lidl gradi trgovinu u Boru

Nemački trgovinski lanac Lidl počeo je danas izgradnju prodajnog objekta u Boru, koji bi prema planu trebalo da bude završen do oktobra.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply