Kompanija Sony zatvara fabriku u Brazilu

Kompanija Sony zatvara fabriku u Brazilu

Kompanija Sony i zvanično je potvrdila da je odlučila da prestane proizvodnju pametnih telefona u Brazilu.

To je potez koji je došao nakon odluke vlade Brazila da ukine oslobađanje od poreza za smartfone i računare koji su proizvedeni u toj zemlji a koštaju više od 530 dolara.

Ova potvrda je stigla od strane direktora marketinga japanske kompanije Ane Peretti, koja je rekla da je potez takođe usmeren ka tome da distribucija bude fleksibilnija. Samim tim, Sony je završio dogovore sa kompanijama Foxconn i Arima, svojim proizvodnim partnerima u Brazilu. Sve ovo dolazi samo godinu dana nakon što je kompanija najavila velike planove o proširenju na japanskom tržištu smartfona. Sony uređaji kao što su Xperia X i Xperia XA su objavljeni ovog meseca u Brazilu, kao deo nove strategije, ali su proizvedeni u Kini.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Otvara se novi McDonald's restoran kod Stare Pazove
Next Posledice Brexit-a: Pitanje je da li će Balkanske zemlje i dalje želeti da se pridruže EU

You might also like

Kompanije 0 Comments

Akcije kompanije „Tesla“ zanimljive investitorima

Zbog sve veće urbanizacije problem buke i zagađivanja u gradovima sve manje nastaje od fabrika, a sve više od motornih vozila.

Kompanije 0 Comments

Zatvaraju se četiri rudnika “Resavice”? Neizvesna sudbina 1.500 radnika

Do kraja septembra počeće zatvaranje četiri rudnika u sastavu Javnog preduzeća „Resavica“, a sudbina blizu 1.500 radnika je neizvesna, piše “Blic”.

Najvažnije vesti 0 Comments

Otkrivena 102 “fantomska” i “peračka” preduzeća

Poreska policija je za sedam meseci ove godine otkrila 102 “fantomska” i “peračka” preduzeća, što je za 36 odsto više nego prošle godine, rekla je direktorka Poreske uprave Srbije Dragana

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply