Kompanija Sony zatvara fabriku u Brazilu

Kompanija Sony zatvara fabriku u Brazilu

Kompanija Sony i zvanično je potvrdila da je odlučila da prestane proizvodnju pametnih telefona u Brazilu.

To je potez koji je došao nakon odluke vlade Brazila da ukine oslobađanje od poreza za smartfone i računare koji su proizvedeni u toj zemlji a koštaju više od 530 dolara.

Ova potvrda je stigla od strane direktora marketinga japanske kompanije Ane Peretti, koja je rekla da je potez takođe usmeren ka tome da distribucija bude fleksibilnija. Samim tim, Sony je završio dogovore sa kompanijama Foxconn i Arima, svojim proizvodnim partnerima u Brazilu. Sve ovo dolazi samo godinu dana nakon što je kompanija najavila velike planove o proširenju na japanskom tržištu smartfona. Sony uređaji kao što su Xperia X i Xperia XA su objavljeni ovog meseca u Brazilu, kao deo nove strategije, ali su proizvedeni u Kini.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Otvara se novi McDonald's restoran kod Stare Pazove
Next Posledice Brexit-a: Pitanje je da li će Balkanske zemlje i dalje želeti da se pridruže EU

You might also like

Kompanije 0 Comments

Toyota ove godine prodala više od deset miliona vozila

Japanska kompanija Toyota je saopštila da je u ove godine prodala 10.350.000 automobila širom sveta, što je dva odsto više u odnosu na proteklu godinu.

Kompanije 0 Comments

Pad profita najvećeg nemačkog proizvođača i distributera električne energije

Jedan od najvećih nemačkih proizvođača i distributera električne energije, RWE, objavio je finansijske izveštaje za prvih devet meseci tokom kojih je ova kompanija ostvarila prilagođenu neto dobit od 227 miliona

Kompanije 0 Comments

Energoprojekt duplirao konsolidovanu dobit u prvoj polovini godine

Najveća domaća građevinska kompanija, Energoprojekt holding, objavila je da je u prvih šest meseci zabeležila konsolidovani poslovni prihod od 17,5 milijardi RSD, što predstavlja rast od 20% u odnosu na

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply