Dramatičan pad funte, evro-dolar blizu pariteta

Dramatičan pad funte, evro-dolar blizu pariteta

Nakon što su građani Velike Britanije odlučili da posle 43 godine napuste Evropsku uniju, funta je zabeležila istorijski najveći pad.

U odnosu na američku valutu funta je trenutno u minusu 9,82 odsto, na nivou 1.34120 dolara, dok je prema evru britanska valuta pala 6,49 odsto, na 1,4410 evra.

I evro je oslabio prema dolaru, strmoglavivši se na 1,0958 dolara, što je pad od 3,75 odsto u odnosu na juče.

PU odnosu na švajcarski franak evro je pao 2,44 odsto

Prema podacima BBC-a na juče održanom referendumu 16,992,701 građana glasalo je za napuštanje Evropske unije a 15,864,555 je glasalo za ostanak.

Izvor:Agencije
Previous Volkswagen na svoju štetu daje 10 milijardi dolara
Next Reagovanja na britanski referendum: Wilders pozvao na referendum o članstvu Holandije u EU

You might also like

Evropske berze porasle na početku nedelje

Na evropskim berzama u ponedeljak ujutro cene akcija su porasle jer su izgledi za pobedu Hillary Clinton na američkim predsedničkim izborima porasli nakon što je FBI poručio da nema osnova

Najvažnije vesti 0 Comments

Marko Čadež: Pregovori o 53 investiciona projekta za 1,3 mlrd EUR

Predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež, naveo je da Srbija trenutno pregovara sa stranim kompanijama o 53 investiciona projekta, koji bi trebalo da donesu 1,3 milijarde EUR investicija i 30.000

Najvažnije vesti 0 Comments

Velika Britanija razmatra mogućnost slobodne trgovine sa Kinom

Došlo je vreme da se istraže nove mogućnosti širom sveta, uključujući i Kinu rekao je britanski ministar finansija Filip Hamond upozorivši da će Brexit baciti “senku” na svetsku ekonomiju.

2 Comments

  1. Gradjani Nisa
    June 24, 08:34 Reply
    Zelimo vam da vam se sve isto desi kao i nama devedesetih godina. To vazi isto i za Nemacku. Vi ste kumovali svim ovim ratovima na Balkanu i bili generatori haosa svuda u svetu. Naneli ste mnogo zla neduznim ljudima i sada dolazi vreme kada ce te to svi u EU debelo platiti. Zbogom zauvek.

Leave a Reply