Četiri osobine budućih lidera

Četiri osobine budućih lidera

Koje karakteristike imaju vođe i kako ih razviti kod milenijalaca (uzrast od 18 do 35 godina)?

Ovo su neke od tema kojima se bavila Millennial Leadership Summit u Torontu, a odgovor na navedena pitanja dao je motivacioni govornik Simon Trevarthen, prenosi The World Economic Forum. Trevarthen je tom prilikom istakao četiri osobine koje budući lideri treba da neguju.

1. Kreativnost

Kreativnost i inovativnost su i te kako cenjene osobine u poslovnom svetu. Zaposleni koji na radnom mestu dobiju priliku da ispolje kreativnu energiju su motivisaniji, a samim tim i produktivniji.

2. Dobra organizacija radnog vremena

Sa ubrzanim tempom poslovanja organizacione sposobnosti postaju sve važnije. Milenijalci koji na vreme savladaju tehnike time management-a imaće veliku prednost u poslovnom svetu. Trevarthen je naglasio da je važno uspostaviti prioritete u toku radnog dana i obavljati zadatke u sinergiji sa kolegama.

3. Spremnost na dijalog

Milenijalci su navikli da ih drugi slušaju. U poslu je, međutim, neophodan dijalog. Milenijalci koji nauče da saslušaju tuđe stavove imaju veće šanse da zauzmu pozicije lidera.

4. Donošenje odluka na osnovu principa

Individualni principi su ono što svakog od nas izdvaja od kolega. Zbog toga je bitno voditi se tim vredostima pri donošenju poslovnih odluka. Trevarthen je istakao potrebu milenijalaca da “slede svoje snove”. Budući da se odlučuju za radna mesta u skladu sa svojim moralnim vrednostima i interesovanjima, milenijalci su privrženi poslu, te imaju potencijal da postanu prvoklasni lideri kompanija.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Vučić : Srbija će zadržati apsolutnu finansijsku stabilnost, dinar neće slabiti
Next Slom funte napravio redove ispred menjačnica u Singapuru

You might also like

Društvo 0 Comments

Kina u julu lansira prvi svetski kvantni komunikacioni satelit

Kina se sprema da u julu lansira, skoro 500 kilograma težak prvi svetski kvantni komunikacioni satelit u sklopu misije QUESS (Quantum Experiments at Space Scale).

Društvo 0 Comments

Unapređenje privredne saradnje Srbije i Luksemburga

Srbija i Luksemburg mogu unaprediti privrednu saradnju, ne samo povećanjem obima robne razmene već i kroz transfer tehnologija i inovacije. 

Društvo 0 Comments

Britanske kompanije: Nema radnika ni za stalni posao

Britanske kompanije sve teže i teže nalaze odgovarajuće kadrove, budući da je broj raspoloživih radnika u aprilu pao najbržim tempom u 16 meseci.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply