Skupština Jedinstva odobrila dividendu od 211 dinara po akciji

Skupština Jedinstva odobrila dividendu od 211 dinara po akciji

Redovna skupština akcionara proizvodno-montažnog preduzeća Jedinstvo iz Sevojna, održana juče, usvojila je sve predložene tačke dnevnog reda, između ostalog, i finansijske izveštaje i odluku o raspodeli dobiti.

Akcionarima će iz prošlogodišnje dobiti od 147,8 miliona dinara na ime dividende biti isplaćeno 63,3 miliona dinara odnosno bruto iznos od 211,76 dinara po akciji (dividendni prinos od 5,3 odsto). Prethodnih nekoliko godina kompanija je akcionarima isplaćivala dividendu u bruto iznosu od 294,12 dinara po akciji. Kao dan dividende internim aktima je utvrđen 31. decembar prošle godine.

Skupština akcionara donela je i odluku o sticanju do 10 odsto sopstvenih akcija po najvišoj ceni od 6.000 dinara po akciji.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Švedska sa više od 4 miliona evra finansirala razvoj zaštite životne sredine u Srbiji
Next Usvojena Uredba koja omogućava nesmetanu gradnju vetroparkova u Srbiji

You might also like

Tema dana 0 Comments

Nedeljni pregled: Funta dobitnik na valutnim tržištima, evro oslabio prema dolaru

Britanska funta je protekle sedmice zabeležila svoj najveći nedeljni dobitak od početka marta, dok je japanska valuta istovremeno upisala najgoru nedelju još od 1999. godine.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: S&P 500 indeks nastavlja da niže rekorde

Na Wall Streetu je u četvrtak S&P 500 dostigao novi rekordni nivo, kao i Nasdaq indeks, jer su ulagače ohrabrili bolji nego što se očekivalo kvartalni poslovni rezultati nekoliko trgovačkih

Svetske berze 0 Comments

Cene nafte porasle više od 4 odsto

Cene nafte porasle su na međunarodnim tržištima više od 4 odsto nakon što je Saudijska Arabija nagovestila da će veliki proizvođači, na sastanku planiranom za kraj septembra, preduzeti mere kako

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply