Skupština Jedinstva odobrila dividendu od 211 dinara po akciji

Skupština Jedinstva odobrila dividendu od 211 dinara po akciji

Redovna skupština akcionara proizvodno-montažnog preduzeća Jedinstvo iz Sevojna, održana juče, usvojila je sve predložene tačke dnevnog reda, između ostalog, i finansijske izveštaje i odluku o raspodeli dobiti.

Akcionarima će iz prošlogodišnje dobiti od 147,8 miliona dinara na ime dividende biti isplaćeno 63,3 miliona dinara odnosno bruto iznos od 211,76 dinara po akciji (dividendni prinos od 5,3 odsto). Prethodnih nekoliko godina kompanija je akcionarima isplaćivala dividendu u bruto iznosu od 294,12 dinara po akciji. Kao dan dividende internim aktima je utvrđen 31. decembar prošle godine.

Skupština akcionara donela je i odluku o sticanju do 10 odsto sopstvenih akcija po najvišoj ceni od 6.000 dinara po akciji.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Švedska sa više od 4 miliona evra finansirala razvoj zaštite životne sredine u Srbiji
Next Usvojena Uredba koja omogućava nesmetanu gradnju vetroparkova u Srbiji

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Bitcoin premašio 900 dolara

Od početka prošle nedelje digitalna valuta je ojačala 17,7 odsto i trenutno se trguje za 905,43 dolara.

Svet ulazi u novu fazu valutnog rata

Početkom globalne finansijske krize pre desetak godina, kada se videlo da se ne radi o običnoj kratkoročnoj recesiji, centralne banke pojedinih zemalja odučile su slabljenjem vlastite valute podstaći rast izvoza,

Svetske berze 0 Comments

Wall Street porastao drugi dan zaredom

Na Wall Streetu su u ponedeljak indeksi porasli drugi dan zaredom, nadoknadivši deo velikih gubitaka od prošle nedelje kada su tržište uzdrmale naznake jačanja inflacije i rast prinosa na obveznice.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply