Skupština Jedinstva odobrila dividendu od 211 dinara po akciji

Skupština Jedinstva odobrila dividendu od 211 dinara po akciji

Redovna skupština akcionara proizvodno-montažnog preduzeća Jedinstvo iz Sevojna, održana juče, usvojila je sve predložene tačke dnevnog reda, između ostalog, i finansijske izveštaje i odluku o raspodeli dobiti.

Akcionarima će iz prošlogodišnje dobiti od 147,8 miliona dinara na ime dividende biti isplaćeno 63,3 miliona dinara odnosno bruto iznos od 211,76 dinara po akciji (dividendni prinos od 5,3 odsto). Prethodnih nekoliko godina kompanija je akcionarima isplaćivala dividendu u bruto iznosu od 294,12 dinara po akciji. Kao dan dividende internim aktima je utvrđen 31. decembar prošle godine.

Skupština akcionara donela je i odluku o sticanju do 10 odsto sopstvenih akcija po najvišoj ceni od 6.000 dinara po akciji.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Švedska sa više od 4 miliona evra finansirala razvoj zaštite životne sredine u Srbiji
Next Usvojena Uredba koja omogućava nesmetanu gradnju vetroparkova u Srbiji

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze pale na početku nedelje

Na azijskim berzama u ponedeljak su cene akcija pale, a dolar je ojačao dok ulagači čekaju ishod turneje predsednika SAD-a Donalda Trumpa po Aziji.

Eksplozije na briselskom aerodromu i metrou: Berze u padu, porasla cena zlata

Cene akcija na evropskim berzama su u padu nakon eksplozija na briselskom aerodromu i  stanici  metroa u kojima je više ljudi poginulo i povređeno. Londonski FTSE 100 u minusu je 0,97

Berza 1Comments

Soros zauzeo “dugu poziciju” na funti pre Brexit glasanja

Milijarder George Soros, koji se obogatio kladeći se protiv funte 1992 godine, ovaj put nije ponovio opkladu pred rekordni pad britanske valute u petak.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply