Mobilno oglašavanje ove godine nadmašilo web oglase

Mobilno oglašavanje ove godine nadmašilo web oglase

Istraživačka kuća ZenithOptimedia koja je u vlasništvu francuske oglašivačke kompanije Publicis Groupe objavila je svoju projekciju globalnog ulaganja u oglašavanje na Internetu.

Prema podacima koje su prikupili ova bi godina trebala biti prelomna u trendovima oglašavanja. Nakon višegodišnjeg rasta mobilni oglasi bi po prvi put trebali da prestignu desktop oglase po količini novca uloženog u njih.

Mobilni oglasi već oko pet godina beleže strelovit rast, dok se desktop oglašavanje od 2013. kreće na nivou od tek nešto ispod 100 milijardi dolara. Ove godine, kaže Zenith-ova projekcija, u mobilne oglase će biti uloženo nešto više od 99 milijardi, a sedeće već gotovo 130 milijardi dolara. Istovremeno s nastavkom rasta mobilnog oglašavanja desktop oglasi mogli bi da zabeleže pad za oko 3%.

Osim porasta mobilnog oglašavanja jasan je još jedan trend – veliki rast oglašavanja na društvenim mrežama. Sledeće godine na to će se u svetu izdvajati više od 32 milijarde dolara. Najveće oglašivačko tržište sledeće godine će postati Kina, na koju će otpasti oko trećine svetskog iznosa izdvojenog za internet oglase.

Izvor: GdeInvestirati/ITvesti
Previous BMW-ovo rešenje za skladištenje električne energije u domovima
Next Beogradska berza: Fitofarmacija se srozala 5,2%, Tigar skočio 8,1%

You might also like

Kompanije 0 Comments

Prihodi Microsofta skočili zahvaljujući cloud poslovanju

Microsoft je u proteklom tromesečju ostvario čistu dobit od 5,2 milijarde dolara, što je 3,6 posto više nego godinu dana pre, a kako su porasli i prihodi tog tehnološkog diva,

Kompanije 0 Comments

Facebook priprema vlastitu kriptovalutu

S više od dve milijarde aktivnih korisnika najveća društvena mreža sveta vrlo je zanimljiva potencijalna platforma za prvu kriptovalutu koja bi ušla u masovnu upotrebu.

Kompanije 0 Comments

Google će pratiti transakcije kreditnim i debitnim karticama

Kompanija Google je na konferenciji oglašivača prikazala novi servis za merenje prodaje u prodavnicama kojim će praćenje navika korisnika moći da obavlja i u svakodnevnim situacijama a ne samo na

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply