Mobilno oglašavanje ove godine nadmašilo web oglase

Mobilno oglašavanje ove godine nadmašilo web oglase

Istraživačka kuća ZenithOptimedia koja je u vlasništvu francuske oglašivačke kompanije Publicis Groupe objavila je svoju projekciju globalnog ulaganja u oglašavanje na Internetu.

Prema podacima koje su prikupili ova bi godina trebala biti prelomna u trendovima oglašavanja. Nakon višegodišnjeg rasta mobilni oglasi bi po prvi put trebali da prestignu desktop oglase po količini novca uloženog u njih.

Mobilni oglasi već oko pet godina beleže strelovit rast, dok se desktop oglašavanje od 2013. kreće na nivou od tek nešto ispod 100 milijardi dolara. Ove godine, kaže Zenith-ova projekcija, u mobilne oglase će biti uloženo nešto više od 99 milijardi, a sedeće već gotovo 130 milijardi dolara. Istovremeno s nastavkom rasta mobilnog oglašavanja desktop oglasi mogli bi da zabeleže pad za oko 3%.

Osim porasta mobilnog oglašavanja jasan je još jedan trend – veliki rast oglašavanja na društvenim mrežama. Sledeće godine na to će se u svetu izdvajati više od 32 milijarde dolara. Najveće oglašivačko tržište sledeće godine će postati Kina, na koju će otpasti oko trećine svetskog iznosa izdvojenog za internet oglase.

Izvor: GdeInvestirati/ITvesti
Previous BMW-ovo rešenje za skladištenje električne energije u domovima
Next Beogradska berza: Fitofarmacija se srozala 5,2%, Tigar skočio 8,1%

You might also like

IT

Samsung: 8 milijardi dolara za najveću akviziciju u istoriji

Samsung za sumu od osam milijardi dolara preuzima američkog proizvođača auto-delova Harman, objavljeno je danas iz te južnokorejske elektronske kompanije.

Kompanije

Google će uskoro držati 80% tržišta reklamiranja u segmentu pretrage

Do 2018. godine tržišni udeo kompanije Google u industriji reklamiranja od pretrage mogao bi skočiti na 80 procenata.

Kompanije

Windows phone platforma sve manje popularna

Microsoft-ova mobilna platforma Windows Phone zabeležila je pad na većini tržišta izuzev Japana, rezultati su tromesečnog istraživanja kompanije Kantar.