Kada možemo da očekujemo letove za Čikago i Kanadu?

Kada možemo da očekujemo letove za Čikago i Kanadu?

Nakon što je uspostavljena redovna linija na relaciji Beograd – Njujork, pitanje je kada će se uspostaviti takve linije za Čikago i Kanadu, za koju postoji ogromna zainteresovanost, naročito naših građana koji tamo borave i rade.

Prema najavama zvaničnika, Erbas A 330 tek treba da pokaže svoju opravdanost na letu Beograd – Njujork, da bi se konkretnije govorilo o uvođenju dodatnih prekookeanskih destinacija.

Podatak da je u pretprodaji otišlo više od 15.000 karata za letove do Njujorka je dobar znak. Broj prodatih karti je premašio očekivanja menadžmenta. U Americi je prodato devet hiljada karti, u Srbiji oko 4.500 hiljade, dok je ostatak rezervisan u Grčkoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bugarskoj i Ukrajini.

Hogan: Imajmo poverenja

Foto: James Hogan, arabianbusiness.com

“Letom za Njujork počinje nova faza u razvoju kompanije Air Serbia”, kazao je generalni direktor Etihad Airlinesa James Hogan i dodaje da će Beograd postati kapija Balkana za Sjedinjene Države.

On dodaje da je pre svega važno da let za Njujork uspe. “Verujte mi, Njujork će uspeti! Potrebno je da imamo poverenja, da gradimo i da uradimo više u budućnosti”, kazao je Hogan.

 

Mihajlović: Radi se na tome

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je rekla da se radi na “uspostavljanju direktnih letova” za Čikago i Kanadu, dok je gradonačelnik Beograda Siniša Mali potvrdio da se razmišlja o tome. “Razmišljamo o daljim koracima i otvaranju novih prekookeanskih letova. To bi mogli biti Kanada i Čikago”, kazao je novinarima.

Gradonačelnik kaže da se trenutno rade analize, ali da odluke još nisu donete. Nove destinacije za prekookeanske letove bi zahtevale i nabavku dodatnih širokotrupnih letelica.

S obzirom da se Erbas A 330 iznajmljuje za pola miliona dolara mesečno, potrebno je sačekati barem nekoliko meseci, da se pokaže opravdanost ove investicije.

Izvor: Gdeinvestirati.com/Agencije
Previous Japansku Toshibu tužio najveći penzioni fond na svetu
Next Steenova hronika: Otvorena Yellen zarobljena domaćom dilemom

You might also like

Najvažnije vesti

Kakva je veza između američke monetarne politike i kursa dinara

Dok su kamate američkih Fedralnih rezervi padale, vrednost dolara je slabila a svetski finansijski investitori su kupovali hartije od vrednosti u onim zemljama gde su kamate više. Tu je bila

Kompanije

Kipar: Veća zarada od turizma za 24 odsto

Na Kipru su martu prihodi od turizma skočili za 24 odsto, što je najveći mesečni rast u ovoj godini, pokazali su danas objavljeni zvanični podaci.

Kompanije

Volkswagen pretekao Toyotu po broju prodatih vozila u 2016. godini

Toyota je prošle godine izgubila krunu najvećeg svetskog prodavca automobila, koju joj je preoteo nemački Volkswagen, govore danas objavljeni podaci.