Beogradska berza: Fitofarmacija se srozala 5,2%, Tigar skočio 8,1%

Beogradska berza: Fitofarmacija se srozala 5,2%, Tigar skočio 8,1%

Današnji trgovački dan obeležila je skromna realizacija uz blagu negativnu korekciju oba berzanska indeksa. Indeks najlikvidnijih akcija Belex15 oslabio je 0,2% na 619,1 poen, dok je ukupna realizacija u trgovanju iznosila 7,1 milion RSD (57 hiljada EUR).

Najprometnija akcija bio je građevinar Energoprojekt holding (ENHL) sa ostvarenim prometom od 2,9 miliona RSD, uz nepromenjen nivo cene od 1.200 RSD. Naftna industrija Srbije (NIIS) beleži skromnu realizaciju od 0,9 miliona RSD, uz nastavak pozitivnog trenda već treći uzastopni dan, okončavši trgovanje u plusu 1,1% na 636 RSD.

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) zadržao je negativan trend i oslabio dodatnih 0,3% na 900 RSD uz realizaciju od 0,9 miliona RSD.

Prinudan otkup akcija Imleka

Najveća domaća mlekara Imlek (IMLK) ojačala je 1,8% na 5.700 RSD uz ostvareni promet od 0,3 miliona RSD.

Foto: imlek food

Foto: imlek food

Većinski vlasnik ove kompanije, investicioni fond Mid Europa, sprovešće prinudan otkup akcija od manjinskih akcionara u naredna tri trgovačka dana, saopštio je Centralni registar hartija od vrednosti. Nakon što je skupština 17. juna usvojila odluku o prinudnom otkupu po ceni od 5.829 RSD po komadu, do utorka će otkup, kada su u pitanju i obične i prioritetne akcije ove kompanije, biti sproveden.

Najveći pad cene akcija zabeležila je Galenika Fitofarmacija (FITO) od 5,2% na 2.651 RSD uz realizaciju od 0,1 milion RSD, dok je najveći rast cene ostvario pirotski Tigar (TIGR) od 8,1% na 107 RSD uz minorni promet.

Državne dužničke hartije danas nisu registrovale promet.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Mobilno oglašavanje ove godine nadmašilo web oglase
Next Goran Nikolić o uticaju Brexita na srpsku ekonomiju i EU integracije

You might also like

Dinar oslabio, NBS danas prodala 30 miliona evra

Vrednost nacionalne valute prema evru oslabila je 0,1 odsto i zvanični srednji kurs za četvrtak iznosi 122,9538 dinara za jedan evro.

Azijske berze porasle, dolar oslabio

Na azijskim berzama u sredu su cene akcija porasle, najviše u tehnološkom sektoru, a oporavile su se i cene nafte, dok je dolar malo oslabio.

Najvažnije vesti 0 Comments

Zaboravite S&P 500: Kanadske akcije su spremne da nadmaše ove godine

Investitori koji ulažu u akcije trebali bi da razmisle o prelasku granice između SAD i Kanade, prenosi MarketWatch.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply