Saab otišao u istoriju

Saab otišao u istoriju

Saab i zvanično odlazi u istoriju, izjavio je National Electric Vehicle Sweden (NEVS).

Švedsko kineski konzorcijum – preuzeo je većinu sredstava i podružnica Saab-a, nakon što je ta kompanija bankrotirala.

Međutim, vlasnici prava na Saab brend i njegov logo nikad ih se nisu odrekli, pa NEVS nije imao druge, nego da stvori nešto sasvim novo. Tako je saopštila da će NEVS ubuduće biti brend njihovih proizvoda, uključujući i prvi električni automobil zasnovan na 9-3 platformi, koji bi trebalo da se naše na tržištu već sledeće godine.

Drugim rečima, Saab ime i logo više neće biti u upotrebi. NEVS je u početku imao dozvolu da koristi Saab ime, ali je to pravo izgubio nakon što je kompanija proglasila bankrotstvo i otkazala početak proizvodnje Saab 9-3 2014. godine.

Sa novim ciljem koji je orijentisan na električna vozila, NEVS namerava da gradi snažno tržište u Kini i odatle se širi u svetu. Iz kompanije kažu da su strateški ugovori već potpisani, uključujući i sa Panda New Energi, o isporuci 150.000 električnih automobila i još 100.000 električnih komercijalnih vozila.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Počinje upis 22.000 studenata
Next Balkanski barometar: Svaki drugi žitelj regiona bi spakovao kofere

You might also like

Kompanije

Air Serbia i Air Seychelles uspostavili codeshare saradnju

Danas su nacionalna avio-kompanija Air Serbia i Air Seychelles, nacionalna avio-kompanija Republike Sejšeli, potpisale novi codeshare sporazum koji omogućava jednostavnije letove do tih tropskih ostrva.

Kompanije

Prodaja IBM-a podbacila već 21. put

Prodaja kompanije IBM, pala je na godišnjem nivou 21. mesec uzastopno, saopštio je američki tehnološki div.

Kompanije

Wizz Air ukida doplatu za ručni prtljag

Wizz Air, najveća low-cost aviokompanija u regionu Centralne i Istočne Evrope, saopštila je da putnici više neće plaćati doplatu za unošenje većeg komada ručnog prtljaga u putničku kabinu na svim