Posao: Negativne emocije dovode do otkaza

Posao: Negativne emocije dovode do otkaza

Studija Univerziteta u Kembridžu pokazala je da ljutnja i frustracije na poslu dovode do želje za promenom radnog mesta, ali i do prevremenog otkaza.

Britanski naučnici ispitivali su verovanje da pozitivne emocije vode do konstruktivnog ishoda, a negativne do loših posledica.

U istraživanju je učestvovalo 135 zaposlenih u velikoj kompaniji tokom jedne godine. Govorili su o namerama da ostanu ili odu iz kompanije, plati, rasporedu, kao i o tome da li se osećaju cenjeno na poslu. Zatim su, nakon šest meseci, naučnici analizirali stanje.

U nekim slučajevima ishod je očekivan – negativne emocije zaista vode do predviđenih rezultata, pa tako kod zaposlenih koji se ne identifikuju s firmom bes zaista povećava šanse da daju otkaz. Ali ljudi koji osećaju čvrstu povezanost s firmom ostaće uprkos frustracijama, jer očekuju da će se stanje promeniti. Slično, ponos, koji se obično povezuje s većom verovatnoćom ostanka u kompaniji, nateraće one koji se ne identifikuju s firmom da razmišljaju o odlasku.

Izvor: GdeInvestirati/Novosti
Previous Boeing i Iran Air potpisali ugovor vredan 25 milijardi dolara
Next Mitsubishi zbog skandala gubi 1,4 milijarde dolara

You might also like

Karijera 1Comments

Eksperiment: Radno vreme od šest sati nije isplativo

Skraćeno radno vreme od šest sati je – previše skupo, pokazuju rezultati dvogodišnjeg eskperimenta, rađenog u Švedskoj.

Karijera 0 Comments

Plata 20.000 evra mesečno, godišnji odmor, slobodni vikendi: Zašto niko neće ovaj posao?

Godišnje plata 240 hiljada evra , tri meseca odmora, slobodni vikendi,…, zvuči kao posao iz snova. Pa, zašto je ovo slobodno radno mesto upražnjeno već nekoliko meseci?

Karijera 0 Comments

Najbolji poslovi za one koji vole da putuju

Kada želite da putujete prvenstveno pomislite na novac i da li ćete sve to moći da finansirate. I dok vi na put gledate kao na luksuz, neki van svog grada

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply