Posao: Negativne emocije dovode do otkaza

Posao: Negativne emocije dovode do otkaza

Studija Univerziteta u Kembridžu pokazala je da ljutnja i frustracije na poslu dovode do želje za promenom radnog mesta, ali i do prevremenog otkaza.

Britanski naučnici ispitivali su verovanje da pozitivne emocije vode do konstruktivnog ishoda, a negativne do loših posledica.

U istraživanju je učestvovalo 135 zaposlenih u velikoj kompaniji tokom jedne godine. Govorili su o namerama da ostanu ili odu iz kompanije, plati, rasporedu, kao i o tome da li se osećaju cenjeno na poslu. Zatim su, nakon šest meseci, naučnici analizirali stanje.

U nekim slučajevima ishod je očekivan – negativne emocije zaista vode do predviđenih rezultata, pa tako kod zaposlenih koji se ne identifikuju s firmom bes zaista povećava šanse da daju otkaz. Ali ljudi koji osećaju čvrstu povezanost s firmom ostaće uprkos frustracijama, jer očekuju da će se stanje promeniti. Slično, ponos, koji se obično povezuje s većom verovatnoćom ostanka u kompaniji, nateraće one koji se ne identifikuju s firmom da razmišljaju o odlasku.

Izvor: GdeInvestirati/Novosti
Previous Boeing i Iran Air potpisali ugovor vredan 25 milijardi dolara
Next Mitsubishi zbog skandala gubi 1,4 milijarde dolara

You might also like

Karijera 0 Comments

Coca-Cola Vam nudi šansu za početak karijere

Mogućnost da se prijave za program Coke Summership 2016 koji organizuje Coca-Cola Hellenic Srbija imaju svi studenti treće i četvrte godine, apsolventi, diplomci (koji su studije završili u prethodne dve

Karijera 0 Comments

Beograd: 13. aprila evropski sajam obrazovanja i zapošljavanja

“Open day” evropski sajam obrazovanja i zapošljavanja u organizaciji studentske organizacije Istek iz Beograda, biće održan 13. aprila na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu.

Karijera 0 Comments

Delhaize Srbija nudi svršenim diplomcima plaćenu stručnu praksu u inostranstvu

Najbolje svršene diplomce iz Srbije čeka plaćena stručna praksa u inostranstvu u trajanju od šest meseci, kao i usavršavanje u zemlji plus radno mesto, u internacionalnoj kompaniji Delhaize Srbija koja je

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply