Posao: Negativne emocije dovode do otkaza

Posao: Negativne emocije dovode do otkaza

Studija Univerziteta u Kembridžu pokazala je da ljutnja i frustracije na poslu dovode do želje za promenom radnog mesta, ali i do prevremenog otkaza.

Britanski naučnici ispitivali su verovanje da pozitivne emocije vode do konstruktivnog ishoda, a negativne do loših posledica.

U istraživanju je učestvovalo 135 zaposlenih u velikoj kompaniji tokom jedne godine. Govorili su o namerama da ostanu ili odu iz kompanije, plati, rasporedu, kao i o tome da li se osećaju cenjeno na poslu. Zatim su, nakon šest meseci, naučnici analizirali stanje.

U nekim slučajevima ishod je očekivan – negativne emocije zaista vode do predviđenih rezultata, pa tako kod zaposlenih koji se ne identifikuju s firmom bes zaista povećava šanse da daju otkaz. Ali ljudi koji osećaju čvrstu povezanost s firmom ostaće uprkos frustracijama, jer očekuju da će se stanje promeniti. Slično, ponos, koji se obično povezuje s većom verovatnoćom ostanka u kompaniji, nateraće one koji se ne identifikuju s firmom da razmišljaju o odlasku.

Izvor: GdeInvestirati/Novosti
Previous Boeing i Iran Air potpisali ugovor vredan 25 milijardi dolara
Next Mitsubishi zbog skandala gubi 1,4 milijarde dolara

You might also like

Karijera 1Comments

Sajam zapošljavanja u hotelu Jugoslavija, u ponudi 2.000 radnih mesta

Sajam zapošljavanja, na kojem će 50 poslodavaca ponuditi oko 2.000 radnih mesta, biće održan u nedelju 3. decembra u Beogradu.

Karijera 6 Comments

Posao za sezonske radnike: Branje malina 2.000, borovnica 4.000 din

U jeku sezone, privremeni radnici su veoma traženi širom Srbije. Pored solidne zarade, smeštaja i hrane, sezoncima je obezbeđen i prevoz do grada u kojem se obavljaju poslovi.

Karijera 0 Comments

Delhaize otvorio konkurs za studente

Studenti master i osnovnih studija sa dva preostala ispita koji žele da karijeru započnu u multinacionalnoj kompaniji ovog septembra mogu se prijaviti na talent program „Find Your Place @Delhaize“ najvećeg

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply