Beogradska berza: NIS ubedljivo najprometniji, pad Aerodroma četvrti dan zaredom

Beogradska berza: NIS ubedljivo najprometniji, pad Aerodroma četvrti dan zaredom

Danas je zabeležen lagani rast domaćeg tržišta akcija uz promet u trgovanju od 21,2 miliona RSD (0,2 miliona EUR). Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, neznatno je ojačao 0,1% na 620,4 poena.

Ubedljivo najprometnija akcija danas bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) sa ostvarenim prometom od 15,7 miliona RSD, po prosečnoj ceni od 629 RSD, što predstavlja blagi rast od 0,6% u odnosu na prethodno trgovanje. Akcijama NIS-a u toku trgovačkog dana trgovalo se u rasponu od 625-635 RSD.

Akcijama Energoprojekt holdinga (ENHL) i danas se trgovalo po nepromenjenoj ceni od 1.200 RSD uz ostvareni promet od 2,3 miliona RSD. Laganu negativnu korekciju cene zabeležila je Galenika Fitofarmacija (FITO) u visini od 0,1% na 2.797 RSD uz solidnu realizaciju od 2 miliona RSD. Gornjomilanovački Metalac (MTLC) zabeležio je promet od 0,2 miliona RSD po prosečnoj ceni 1.400 RSD što je identično nivou ostvarenom prethodnog trgovačkog dana. Posle dužeg perioda nelikvidnosti akcije Veterinarskog zavoda Subotice (VZAS) beleže rast cene od 2,9% na 359 RSD uz minoran promet.

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) nastavlja sa padom vrednosti svojih akcija već četvrti uzastopni dan, spustivši se danas na 903 RSD uz neveliku realizaciju.

Državne dužničke hartije od vrednosti danas nisu zabeležile trgovanje.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Kinezi napravili najmoćniji računar na svetu
Next Prvi direktni let između Beograda i Njujorka nakon četvrt veka

You might also like

Kanada: Referentna kamata ostaje nepromenjena, nacionalna valuta ojačala

Kanadski dolar je ojačao na međunarodnim tržištima valuta nakon što je centralna banka Kanade (Bank of Canada) ostavila referentnu kamatu na postojećih 0,5%, ali je povećala svoju prognozu rasta za

Beogradska berza: Energoprojekt dominirao u prometu, uz rast cena akcija

Ukupna realizacija na Beogradskoj berzi u utorak je iznosila 493,2 miliona RSD (3,98 miliona EUR), a u prometu su dominirale akcije Energoprojekt holdinga.

Najvažnije vesti 0 Comments

Zaustavljen pad cena zlata

Cene zlata na međunarodnim tržištima u ponedeljak su blago porasle čime je prekinut višednevni negativni niz.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply