Nouriel Roubini: Brexit bi mogao da otera Britaniju u recesiju

Nouriel Roubini: Brexit bi mogao da otera Britaniju u recesiju

Britanija bi mogla da se suoči sa recesijom i gubitkom radnik mesta ukoliko izglasa izlazak iz Evropske unije na referendumu koji se održava u četvrtak, smatra profesor Ekonomije Nouriel Roubini.

Roubini je postao poznat kao jedan od retkih ljudi koji su predvideli krah tržišta nekretnina tokom 2007. godine u Americi i tako zaradio nadimak “Dr. Propast”.

On je svoja predviđanja u vezi Brexita postavio u seriji tweetova.

Foto: twitter.com

Foto: twitter.com

Roubini se pridružio George Sorosu, MMF-u, OECD-u i mnogim drugim uticajnim pojedincima i organizacijama koji izdaju slična upozorenja. Međutim, kritičari odbacuju takva upozorenja nazivajući ih “paničenjem interesnih grupa”.

Međutim, Roubinijevo mišljenje ne mora da upadne u tu grupu, jer je on nezavisni profesor koji živi u Americi. Njegova predviđanja možda nose više težine, ali zbog reputacije večitog pesimiste “Doktora Propasti” možda i ne.

Velika Britanija u poslednjih par sedmica naginje ka ostanku u EU, a do glasanja je preostalo samo još par dana. Glasovi za ostajanje imaju sedmoprocentnu prednost nad glasovima protiv, prema glasanju Telegrapha.

Izvor: Gdeinvestirati.com
Previous Besplatan kurs pravljenja sajtova za nezaposlene iz Beograda
Next Višnja obara rekord drugu nedelju zaredom

You might also like

Kompanije

Ana Brnabić: “Lepo je videti ‘made in Serbia'”

Premijerka Ana Brnabić posetila je Vranje i otvorila novi pogon kompanije Jumko – “Balistika” koji će proizvoditi zaštitnu balističku opremu.

Makroekonomija

Turska uvodi takse na više od 20 američkih proizvoda

Turska uvodi takse na više od 20 američkih proizvoda, od automobila do kreme za sunčanje kao uzvratnu meru na namete koje je Vašington uveo na uvoz čelika i aluminijuma. 

Najvažnije vesti

Nebojša Katić: Trgovinski rat sa Kinom uveliko počeo

Problemi sa globalizacijom pojavljuju se tek sada, kada je smer tokova kapitala počeo da se menja i kada su kineske kompanije krenule u pohod na Zapad, piše u svom blogu