Nouriel Roubini: Brexit bi mogao da otera Britaniju u recesiju

Nouriel Roubini: Brexit bi mogao da otera Britaniju u recesiju

Britanija bi mogla da se suoči sa recesijom i gubitkom radnik mesta ukoliko izglasa izlazak iz Evropske unije na referendumu koji se održava u četvrtak, smatra profesor Ekonomije Nouriel Roubini.

Roubini je postao poznat kao jedan od retkih ljudi koji su predvideli krah tržišta nekretnina tokom 2007. godine u Americi i tako zaradio nadimak “Dr. Propast”.

On je svoja predviđanja u vezi Brexita postavio u seriji tweetova.

Foto: twitter.com

Foto: twitter.com

Roubini se pridružio George Sorosu, MMF-u, OECD-u i mnogim drugim uticajnim pojedincima i organizacijama koji izdaju slična upozorenja. Međutim, kritičari odbacuju takva upozorenja nazivajući ih “paničenjem interesnih grupa”.

Međutim, Roubinijevo mišljenje ne mora da upadne u tu grupu, jer je on nezavisni profesor koji živi u Americi. Njegova predviđanja možda nose više težine, ali zbog reputacije večitog pesimiste “Doktora Propasti” možda i ne.

Velika Britanija u poslednjih par sedmica naginje ka ostanku u EU, a do glasanja je preostalo samo još par dana. Glasovi za ostajanje imaju sedmoprocentnu prednost nad glasovima protiv, prema glasanju Telegrapha.

Izvor: Gdeinvestirati.com
Previous Besplatan kurs pravljenja sajtova za nezaposlene iz Beograda
Next Višnja obara rekord drugu nedelju zaredom

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Ogromna zaduženost SAD – 12.840 milijardi dolara

Zaduženost Amerikanaca u drugom ovogodišnjem tromesečju dosegnula je rekordan nivo od gotovo 12.500 milijardi dolara i to zahvaljujući umerenom rastu hipotekarnih i kredita za automobile te dugu po kreditnim karticama.

Najvažnije vesti 0 Comments

Beogradska berza: Alfa plam najprometniji, u skromnom ukupnom trgovanju

Reperni indeks beogradskog tržišta akcija u sredu je ostao gotovo nepromenjen u odnosu na juče, dok je ukupan promet, zahvaljujući isključivo državnim obveznicama, iznosio odličnih 600,7 miliona RSD (4,9 miliona EUR).

Najvažnije vesti 0 Comments

Alibaba za 2,6 milijardi dolara kupuje lanac robnih kuća Intime

Kineski gigant za elektronsku trgovinu Alibaba preuzeće za 2,6 milijardi dolara domaći lanac robnih kuća Intime, u okviru plana privatizacije te trgovinske kompanije, objavljeno je danas na berzi u Hong Kongu,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply