Nouriel Roubini: Brexit bi mogao da otera Britaniju u recesiju

Nouriel Roubini: Brexit bi mogao da otera Britaniju u recesiju

Britanija bi mogla da se suoči sa recesijom i gubitkom radnik mesta ukoliko izglasa izlazak iz Evropske unije na referendumu koji se održava u četvrtak, smatra profesor Ekonomije Nouriel Roubini.

Roubini je postao poznat kao jedan od retkih ljudi koji su predvideli krah tržišta nekretnina tokom 2007. godine u Americi i tako zaradio nadimak “Dr. Propast”.

On je svoja predviđanja u vezi Brexita postavio u seriji tweetova.

Foto: twitter.com

Foto: twitter.com

Roubini se pridružio George Sorosu, MMF-u, OECD-u i mnogim drugim uticajnim pojedincima i organizacijama koji izdaju slična upozorenja. Međutim, kritičari odbacuju takva upozorenja nazivajući ih “paničenjem interesnih grupa”.

Međutim, Roubinijevo mišljenje ne mora da upadne u tu grupu, jer je on nezavisni profesor koji živi u Americi. Njegova predviđanja možda nose više težine, ali zbog reputacije večitog pesimiste “Doktora Propasti” možda i ne.

Velika Britanija u poslednjih par sedmica naginje ka ostanku u EU, a do glasanja je preostalo samo još par dana. Glasovi za ostajanje imaju sedmoprocentnu prednost nad glasovima protiv, prema glasanju Telegrapha.

Izvor: Gdeinvestirati.com
Previous Besplatan kurs pravljenja sajtova za nezaposlene iz Beograda
Next Višnja obara rekord drugu nedelju zaredom

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Rast industrijske proizvodnje u evrozoni 1,3 odsto

Industrijski sektor u 19-članoj evrozoni je u maju ostvario najbolje rezultate od novembra prošle godine. 

Najvažnije vesti 0 Comments

NBS: Rejting agencije zadržale stabilne izglede za Srbiju

Rejting agencije Fitch Ratings i Standard & Poor’s ocenile su da je Srbija zadržala stabilne izglede za poboljšаnje kreditnog rejtingа zа dugoročno zаduživаnje u domаćoj i strаnoj vаluti nа nivou

Banke i finansije 0 Comments

UBS: Ukupni krediti privrede, preduzetnika i stanovništva niži u oktobru

Udruženje banaka Srbije objavilo je da su na kraju oktobra u Srbiji ukupni krediti privrede, preduzetnika i stanovništva iznosili oko 2.216 milijardi dinara, što je 0,8 odsto manje nego u septembru.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply